Foodpanda u Hrvatskoj unutar 2 tjedna, kreće 'food fight' servisa za naručivanje hrane

Foodpanda u Hrvatskoj unutar 2 tjedna, kreće ‘food fight’ servisa za naručivanje hrane

Jučer smo otkrili kako u regiju stiže Foodpanda, najveći svjetski servis za internetsko naručivanje hrane koji globalno surađuje s preko 15 tisuća restorana - danas pak možemo potvrditi da Foodpanda unutar 2 tjedna počinje s radom na hrvatskom tržištu! Potez tvrtke njemačke internetske grupacije Rocket Internet najavljuje rat na tržištu servisa za online naručivanja hranom, posebno imajući u obziru da je Styria nedavno preuzela Jelovnik.hr!

Nom, nom, nom panda!
Nom, nom, nom panda!

Jučer smo otkrili kako u regiju stiže Foodpanda, najveći svjetski servis za internetsko naručivanje hrane koji globalno surađuje s preko 15 tisuća restorana – danas pak možemo potvrditi da Foodpanda unutar 2 tjedna počinje s radom na hrvatskom tržištu! Potez tvrtke njemačke internetske grupacije Rocket Internet najavljuje rat na tržištu servisa za online naručivanja hranom, posebno imajući u obziru da je Styria nedavno preuzela Jelovnik.hr!

Kreće internetski food fight

Na hrvatskom tržištu je dostupno niz web stranica posvećenih naručivanju hrane putem interneta, među kojima se ističu nezavisna Pauza.hr, Foodspots kojeg promovira Index.hr te Jelovnik.hr kojeg je pokrenuo Bojan Bernik, a nedavno preuzela medijska grupacija Styria, inače izdavač Večernjeg lista, 24sata te Poslovnog dnevnika.

Neki servisi nisu dugo živjeli, poput izuzetno simpatičnog Gableci.hr i Marende.hr koji su prikazivali dnevnu ponudu jela u restoranima širom Hrvatske, o kojima smo pisali prije tri godine. Domena Gableci.hr danas je posvećena aplikaciji tvrtke Infenso koja prikazuje gablece u Međimurskoj županiji. Nedavno je pokrenuta i “Pauza.hr” Dalmacije, odnosno Dobartek.hr koji će se posvetiti primorskim krajevima počevši s ponudom hrane u Splitu.

Foodpanda na regionalno tržište dolazi s iskustvom iz 33 zemalja širom svijeta, od Meksika i Rusije do Kenije i susjedne Mađarske, a stiže i u Makedoniju, Albaniju te Kosovo. U svibnju 2013. Foodpanda je globalno surađivala s preko 15 tisuća restorana, a u istom periodu osigurali su dodatnu investiciju od 20 milijuna dolara za širenje na nova tržišta, pa tako i našu regiju.

Dolazak Foodpande najavljuje zanimljiv food fight na hrvatskom tržištu naručivanja hrane putem interneta, a njihov dolazak svakako će potaknuti Styriju da ubrza integraciju te promociju Jelovnika. Styria će, kao što je i članica uprave 24sata i Večernjeg lista Sanda Lončar potvrdila za Netokraciju, iskoristiti svoje medijske kapacitete za popularizaciju svog novog servisa.

Kako će pak Pauza.hr, koju mnogi pa i Bernik navode kao tržišnog lidera, te Foodspots reagirati na novog konkurenta tek ćemo vidjeti. Sa korisničke strane, još jedan bookmark koji će unaprijediti klikanje do hrane nikad neće biti naodmet!

ponuda

Komentari

 1. Marko

  Marko

  29. 01. 2014. u 11:48 am Odgovori

  isto kao i u sajtovima za popuste, inflacija konkurencije je sve veća. Prema već viđenom izgleda da će jedni drugima kvariti posao na ipak premalom tržišto kakvo je naše. Već vidim restorane koje zove x sajtova i nudi iste stvari

 2. Mladen

  Mladen

  29. 01. 2014. u 9:00 pm Odgovori

  Još jedan koncept naručivanja “iz fotelje”.
  S time da koliko vidim gableci.hr su orijentirani na mobilne uređaje, a ne na web rješenje. Po meni bolja ideja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Intervju

Prodekan FERIT-a Topić: “Meke” vještine za inženjere znače veću konkurentnost

Osječki FERIT bit će domaćin Tech Consultant Meetupa ove srijede, na kojem će se govoriti o tome što je potrebno studentima za uspješnu karijeru IT konzultanta. Otkrit ćemo djelić toga - dobro razvijene "meke" vještine.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

MKOP Osijek: Bez gig ekonomije (i paušalnih) nema ni Wolta, Bolta, Ubera…

U Osijeku se proteklog tjedna održalo 13. izdanje Međunarodne konferencije o poduzetništvu kojoj su ovaj put tema bili ljudski resursi.

Startupi i poslovanje

Kako bi Rimac, Bakić, Car i drugi hrvatski poduzetnici uložili 100.000 kuna da imaju startup?

Good Game Liftoff startup natjecanje prošle je godine u žiriju okupilo poznate hrvatske poduzetnike i stručnjake, a koji su tada prepoznali potencijal mladog tima iza društvene igre Mundus. Ususret novom izdanju Lifoffa vraćamo se do Mundusa i žirija po par dobrih savjeta.

Startupi i poslovanje

Primjer za Hrvatsku: Srbija predstavila olakšice za zapošljavanje ‘paušalaca’ i test samostalnosti

Porezne olakšice za zapošljavanje donedavnih paušalaca, jasan test samostalnosti... Što Hrvatska može naučiti iz srpskog primjera, komentiramo u novoj epizodi Netokracijinog podcasta.

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.