Foodpanda u Hrvatskoj unutar 2 tjedna, kreće 'food fight' servisa za naručivanje hrane

Foodpanda u Hrvatskoj unutar 2 tjedna, kreće ‘food fight’ servisa za naručivanje hrane

Jučer smo otkrili kako u regiju stiže Foodpanda, najveći svjetski servis za internetsko naručivanje hrane koji globalno surađuje s preko 15 tisuća restorana - danas pak možemo potvrditi da Foodpanda unutar 2 tjedna počinje s radom na hrvatskom tržištu! Potez tvrtke njemačke internetske grupacije Rocket Internet najavljuje rat na tržištu servisa za online naručivanja hranom, posebno imajući u obziru da je Styria nedavno preuzela Jelovnik.hr!

Nom, nom, nom panda!
Nom, nom, nom panda!

Jučer smo otkrili kako u regiju stiže Foodpanda, najveći svjetski servis za internetsko naručivanje hrane koji globalno surađuje s preko 15 tisuća restorana – danas pak možemo potvrditi da Foodpanda unutar 2 tjedna počinje s radom na hrvatskom tržištu! Potez tvrtke njemačke internetske grupacije Rocket Internet najavljuje rat na tržištu servisa za online naručivanja hranom, posebno imajući u obziru da je Styria nedavno preuzela Jelovnik.hr!

Kreće internetski food fight

Na hrvatskom tržištu je dostupno niz web stranica posvećenih naručivanju hrane putem interneta, među kojima se ističu nezavisna Pauza.hr, Foodspots kojeg promovira Index.hr te Jelovnik.hr kojeg je pokrenuo Bojan Bernik, a nedavno preuzela medijska grupacija Styria, inače izdavač Večernjeg lista, 24sata te Poslovnog dnevnika.

Neki servisi nisu dugo živjeli, poput izuzetno simpatičnog Gableci.hr i Marende.hr koji su prikazivali dnevnu ponudu jela u restoranima širom Hrvatske, o kojima smo pisali prije tri godine. Domena Gableci.hr danas je posvećena aplikaciji tvrtke Infenso koja prikazuje gablece u Međimurskoj županiji. Nedavno je pokrenuta i “Pauza.hr” Dalmacije, odnosno Dobartek.hr koji će se posvetiti primorskim krajevima počevši s ponudom hrane u Splitu.

Foodpanda na regionalno tržište dolazi s iskustvom iz 33 zemalja širom svijeta, od Meksika i Rusije do Kenije i susjedne Mađarske, a stiže i u Makedoniju, Albaniju te Kosovo. U svibnju 2013. Foodpanda je globalno surađivala s preko 15 tisuća restorana, a u istom periodu osigurali su dodatnu investiciju od 20 milijuna dolara za širenje na nova tržišta, pa tako i našu regiju.

Dolazak Foodpande najavljuje zanimljiv food fight na hrvatskom tržištu naručivanja hrane putem interneta, a njihov dolazak svakako će potaknuti Styriju da ubrza integraciju te promociju Jelovnika. Styria će, kao što je i članica uprave 24sata i Večernjeg lista Sanda Lončar potvrdila za Netokraciju, iskoristiti svoje medijske kapacitete za popularizaciju svog novog servisa.

Kako će pak Pauza.hr, koju mnogi pa i Bernik navode kao tržišnog lidera, te Foodspots reagirati na novog konkurenta tek ćemo vidjeti. Sa korisničke strane, još jedan bookmark koji će unaprijediti klikanje do hrane nikad neće biti naodmet!

Komentari

 1. Marko

  Marko

  29. 01. 2014. u 11:48 am Odgovori

  isto kao i u sajtovima za popuste, inflacija konkurencije je sve veća. Prema već viđenom izgleda da će jedni drugima kvariti posao na ipak premalom tržišto kakvo je naše. Već vidim restorane koje zove x sajtova i nudi iste stvari

 2. Mladen

  Mladen

  29. 01. 2014. u 9:00 pm Odgovori

  Još jedan koncept naručivanja “iz fotelje”.
  S time da koliko vidim gableci.hr su orijentirani na mobilne uređaje, a ne na web rješenje. Po meni bolja ideja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Data science u sportu: prof. dr. sc. Marina Ivašić-Kos analizira rukometne akcije uz strojno učenje

Automatsko prepoznavanje događanja na rukometnom terenu može uvelike pomoći trenerima i profesorima.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Što ste propustili

Kultura 2.0

Kreativci Brukete&Žinić&Grey i Brigade inspirirani radom od doma počeli tiskati ružičasti toaletni papir

Krizna vremena zahtijevaju krizne mjere, a koronavirus nikoga nije ostavio ravnodušnim. Absolut Vodka okrenula se sanitetskom alkoholu, Airbus i Jaguar proizvodnji respiratora, a hrvatske kreativne agencije Bruketa&Žinić&Grey i Brigada - toaletnom papiru!

Kultura 2.0

MUP licencirao tehnologiju Pokemon GO-a za praćenje kršitelja samoizolacije!

U doba krize uzrokovane virusom COVID-19, mnoge institucije okreću se nekonvencionalnim rješenjima za suzbijanje širenja pandemije.

Kultura 2.0

Zbog prisilne digitalizacije gospodarstva i društva u izolaciji, Hrvatska prvi put prvak DESI indeksa!

Europska komisija ove godine odlučila je nešto ranije objaviti Indeks gospodarske i društvene digitalizacije (DESI) za 2020. godinu ne bi li oraspoložila građane Europske unije u ovim tmurnim danima - naime, indeksi država članica EU otišli su značajno u vis, a Hrvatska među njima prednjači!

Kultura 2.0

“Niste bili kod kuće” poruke od poštara omogućile Hrvatskoj osvajanje Guinnessa za najduži red na svijetu

Zahvaljujući velikim naporima jako male skupine poštara Hrvatska je postavila novi rekord impresivnim redom u jednom zagrebačkom naselju.

Kultura 2.0

Osnovana crkva Presvetog Rada na Daljinu, već potpisan “Zoomovski ugovor” s Republikom Hrvatskom

Ekskluzivno otkrivamo da je u Zagrebu prije nekoliko dana putem novodigitaliziranih servisa hrvatske javne uprave registrirana nova crkva - Prva crkva "Presvetog 'Remote' Rada'.

Intervju

U iščekivanju drugog paketa mjera: Hoće li se freelancerima i malim poduzetnicima ponuditi slamka spasa?

Vladajući ne shvaćaju problematiku samozaposlenih, malih i mikro poduzetnika. Glasno im to poručuju njihovi predstavnici svakog dana od kada je Vlada predstavila prvi paket mjera za suzbijanje ogromnih posljedica koje za privatni sektor donosi pandemija virusa COVID-19.