Podravka organizira hackathon za automatizaciju narudžbi

Kako se ‘kuha’ automatizirano rješenje za naručivanje hrane? Hackathonom u Podravki!

Idućeg ponedjeljka i utorka, 27. i 28. lipnja, u Podravki će se održavati Food Solution hackathon. U dva dana želi se doći do rješenja za hotelsko poslovanje, odnosno kreirati sustav koji će omogućiti online naručivanje Podravkinih gotovih jela za hotele i iz toploteke uz predikciju konzumacije jela u određenom razdoblju.

podravka hackathon

Sustav bi trebao olakšati narudžbe hotelima koristeći prediktivnu analizu, odnosno uzeti u obzir podatke hotela o gostima, kako bi predviđao potrebne količine i vrste jela i omogućavao gotovo automatsko naručivanje namirnica. Na svemu će dva dana u Koprivnici raditi programeri iz Podravke i Compinga, kao i programeri iz Microsofta te “insajderi” iz Maistre.

Microsoftova platforma, Maistrini podatci

Dio je to Microsoftove inicijative “business hackathon” koja omogućava izravnu suradnju s lokalnim i regionalnim stručnjacima iz Microsofta te praktičnu edukaciju s ciljem testiranja novih koncepata i rješenja s novim prihodovnim modelima u kontekstu konkretnih poslovnih problema. Uz to, koristit će se platforma Microsoft Azure, a sustav koji se želi izgraditi bit će u potpunosti dizajniran, razvijen i implementiran u Azure okolini.

S druge strane, Maistra je za potrebe izrade ovog sustava ponudila podatke iz svojih baza, poput konzumacije obroka, temeljem kojih će se raditi model za predikciju. Tehnika koja se planira koristiti je machine learning. Osim što će se programirati, pripremljene su i radionice, ali i – cooking show, otkrivaju iz Podravke.

Što nakon 48 sati hackathona?

Nakon 48 sati, očekuje se da će biti kreirana struktura baza podataka, da će svi podatci biti u njih importirani, da će se kreirati web sučelje za online narudžbe, podatkovna sučelja, backend i frontend rješenja te da će cijeli sustav imati funkcionalnosti prediktivne analitike.

Rješenje koje se kreira moglo bi napraviti značajnu revoluciju u procesu naručivanja hrane u hrvatskim hotelima, ali i šire, a hoće li se u tome uspjeti i kako će cijeli proces teći, pratit ćemo na Netokraciji u ponedjeljak i utorak – očekujte prijenos na društvenim mrežama i izvještaj nakon događanja.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.