Podravka organizira hackathon za automatizaciju narudžbi

Kako se ‘kuha’ automatizirano rješenje za naručivanje hrane? Hackathonom u Podravki!

Idućeg ponedjeljka i utorka, 27. i 28. lipnja, u Podravki će se održavati Food Solution hackathon. U dva dana želi se doći do rješenja za hotelsko poslovanje, odnosno kreirati sustav koji će omogućiti online naručivanje Podravkinih gotovih jela za hotele i iz toploteke uz predikciju konzumacije jela u određenom razdoblju.

podravka hackathon

Sustav bi trebao olakšati narudžbe hotelima koristeći prediktivnu analizu, odnosno uzeti u obzir podatke hotela o gostima, kako bi predviđao potrebne količine i vrste jela i omogućavao gotovo automatsko naručivanje namirnica. Na svemu će dva dana u Koprivnici raditi programeri iz Podravke i Compinga, kao i programeri iz Microsofta te “insajderi” iz Maistre.

Microsoftova platforma, Maistrini podatci

Dio je to Microsoftove inicijative “business hackathon” koja omogućava izravnu suradnju s lokalnim i regionalnim stručnjacima iz Microsofta te praktičnu edukaciju s ciljem testiranja novih koncepata i rješenja s novim prihodovnim modelima u kontekstu konkretnih poslovnih problema. Uz to, koristit će se platforma Microsoft Azure, a sustav koji se želi izgraditi bit će u potpunosti dizajniran, razvijen i implementiran u Azure okolini.

S druge strane, Maistra je za potrebe izrade ovog sustava ponudila podatke iz svojih baza, poput konzumacije obroka, temeljem kojih će se raditi model za predikciju. Tehnika koja se planira koristiti je machine learning. Osim što će se programirati, pripremljene su i radionice, ali i – cooking show, otkrivaju iz Podravke.

Što nakon 48 sati hackathona?

Nakon 48 sati, očekuje se da će biti kreirana struktura baza podataka, da će svi podatci biti u njih importirani, da će se kreirati web sučelje za online narudžbe, podatkovna sučelja, backend i frontend rješenja te da će cijeli sustav imati funkcionalnosti prediktivne analitike.

Rješenje koje se kreira moglo bi napraviti značajnu revoluciju u procesu naručivanja hrane u hrvatskim hotelima, ali i šire, a hoće li se u tome uspjeti i kako će cijeli proces teći, pratit ćemo na Netokraciji u ponedjeljak i utorak – očekujte prijenos na društvenim mrežama i izvještaj nakon događanja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.