Font Flame poput Tindera za odabir fontova

Font Flame: Odaberite kako se slažu dva fonta metodom koja podsjeća na Tinder

Ako možete o kandidatima za spoj odlučivati 'svajpanjem' ulijevo ili udesno, zašto ne biste i o kombinaciji fontova? Font Flame je upravo to, Tinder za spajanje fontova. Odabir se odvija na internetskoj stranici kojom možemo krstariti prihvaćanjem ili odbacivanjem klikom u pregledniku na stolnom ili prijenosnom računalu ili pomicanjem prstom u 'browseru' na mobilnom uređaju. Kao i u Tinderu, imamo priliku 'svajpati' sve dok ne nađemo izbor koji nam najviše odgovara.

font flame

Pronalazak dva fonta koji najbolje idu jedan s drugim ubuduće bi trebao biti lakši. Umjesto odabira svakog fonta zasebno i provjeravanja kako izgledaju skupa, mogućnost brzog pregleda različitih mogućnosti pruža stranica Font Flame, koju je njezin autor, norveški digitalni dizajner Jan Wennesland, predstavio kao Tinder za spajanje fontova.

Prolazak kroz ponudu i odabir najljepšega

Font Flame izgleda i funkcionira jednostavno, nudeći priliku da proletimo kroz različite opcije i odaberemo ono što nam se najviše sviđa slaganjem svojeg popisa favorita. U gornjem dijelu virtualnog lista papira u koji gledamo piše kako se fontovi zovu, u sredini provjeravamo kako fontovi izgledaju jedan ispod drugoga, a na dnu je mogućnost odabira ili odbacivanja kombinacije koja je u tom trenutku pred nama. Na raspolaganju su fontovi iz Googleove knjižnice, a u sadašnjoj, početnoj fazi, mogućnost odabira postoji među kombinacijama dvaju fontova na koje ne utječemo sami.

Wenneslandova opcija za slaganje fontova ima prostora za poboljšanja, a među njima, dobro bi došla mogućnost da i korisnici utječu na kombinacije koje se mogu odabrati. U nastavku razvoja Font Flamea, najavljeno je da će i to biti moguće, s prilikom da posjetitelji stranice daju svoje prijedloge sami slažući kombinacije fontova koje im izgledaju najljepše.

Sličnost s Tinderom

S odabirom pravog spoja i mogućnošću ‘svajpanja’ na mobilnom uređaju, dok ne dođemo do opcije koja nam se najviše sviđa, Font Flame podsjeća na Tinder, a takvu poveznicu prigrlio je i autor. U usporedbi sa sličnim mogućnostima za biranje različite kombinacije fontova, s Font Flameom ne moramo puno skrolati po istoj stranici u odabiru najljepšega niti preuzimati različite ponuđene kombinacije s interneta – i trošiti promet dok to radimo.

Ovo volim. Ovo ne volim. I s povratkom na nešto ranije – možda ovo ipak volim. Stvari idu prilično brzo, a ako ste se pitali postoji li zasebna aplikacija za mobilne uređaje, odgovor je da je za sada nema. Autor Font Flamea je na Twitteru otkrio da bi to mogao biti njegov naredni projekt, ali za sada s dodatkom – možda.

Dok i ako se to ne dogodi, biranje fontova imat će svoj dom u verziji za ‘web’.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Prikaz

Što znači biti junior, što middle, a što senior u hrvatskoj tehnološkoj industriji?

Tri programerske pozicije - 100 definicija što obuhvaćaju. Ususret objavi matrice senioriteta development agencije Bornfight, iskoristili smo priliku razgovarati s nekoliko članova domaće IT zajednice ne bi li rasvijetlili što bi mogao biti standard za juniorski, middle ili seniorski posao programera. Evo što smo saznali...

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.

Mobilno

MWC otkazan: Hrvatski novinari i izlagači, poput Microblinka, Undabota i Delta Realityja, saniraju štetu

Najveći sajam mobilne telefonije, Mobile World Congress u Barceloni jučer je otkazan, a kao razlog se navodi - koronavirus. Neki bi se s time složili, neki vide druge razloge, no posljedice za mnoge u industriji su očigledne i nisu zaobišle hrvatske izlagače, novinare i posjetitelje.