Font Flame poput Tindera za odabir fontova

Font Flame: Odaberite kako se slažu dva fonta metodom koja podsjeća na Tinder

Ako možete o kandidatima za spoj odlučivati 'svajpanjem' ulijevo ili udesno, zašto ne biste i o kombinaciji fontova? Font Flame je upravo to, Tinder za spajanje fontova. Odabir se odvija na internetskoj stranici kojom možemo krstariti prihvaćanjem ili odbacivanjem klikom u pregledniku na stolnom ili prijenosnom računalu ili pomicanjem prstom u 'browseru' na mobilnom uređaju. Kao i u Tinderu, imamo priliku 'svajpati' sve dok ne nađemo izbor koji nam najviše odgovara.

font flame

Pronalazak dva fonta koji najbolje idu jedan s drugim ubuduće bi trebao biti lakši. Umjesto odabira svakog fonta zasebno i provjeravanja kako izgledaju skupa, mogućnost brzog pregleda različitih mogućnosti pruža stranica Font Flame, koju je njezin autor, norveški digitalni dizajner Jan Wennesland, predstavio kao Tinder za spajanje fontova.

Prolazak kroz ponudu i odabir najljepšega

Font Flame izgleda i funkcionira jednostavno, nudeći priliku da proletimo kroz različite opcije i odaberemo ono što nam se najviše sviđa slaganjem svojeg popisa favorita. U gornjem dijelu virtualnog lista papira u koji gledamo piše kako se fontovi zovu, u sredini provjeravamo kako fontovi izgledaju jedan ispod drugoga, a na dnu je mogućnost odabira ili odbacivanja kombinacije koja je u tom trenutku pred nama. Na raspolaganju su fontovi iz Googleove knjižnice, a u sadašnjoj, početnoj fazi, mogućnost odabira postoji među kombinacijama dvaju fontova na koje ne utječemo sami.

Wenneslandova opcija za slaganje fontova ima prostora za poboljšanja, a među njima, dobro bi došla mogućnost da i korisnici utječu na kombinacije koje se mogu odabrati. U nastavku razvoja Font Flamea, najavljeno je da će i to biti moguće, s prilikom da posjetitelji stranice daju svoje prijedloge sami slažući kombinacije fontova koje im izgledaju najljepše.

Sličnost s Tinderom

S odabirom pravog spoja i mogućnošću ‘svajpanja’ na mobilnom uređaju, dok ne dođemo do opcije koja nam se najviše sviđa, Font Flame podsjeća na Tinder, a takvu poveznicu prigrlio je i autor. U usporedbi sa sličnim mogućnostima za biranje različite kombinacije fontova, s Font Flameom ne moramo puno skrolati po istoj stranici u odabiru najljepšega niti preuzimati različite ponuđene kombinacije s interneta – i trošiti promet dok to radimo.

Ovo volim. Ovo ne volim. I s povratkom na nešto ranije – možda ovo ipak volim. Stvari idu prilično brzo, a ako ste se pitali postoji li zasebna aplikacija za mobilne uređaje, odgovor je da je za sada nema. Autor Font Flamea je na Twitteru otkrio da bi to mogao biti njegov naredni projekt, ali za sada s dodatkom – možda.

Dok i ako se to ne dogodi, biranje fontova imat će svoj dom u verziji za ‘web’.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!

Tehnologija

Hrvatska kripto poštanska marka rasprodana je u nekoliko sati, ali što je to uopće

Uz pomoć Belme Gutlić iz tvrtke NodeFactory i Tina Galetovića iz tvrtke BitX te filatelista Emila Drkušića otkrivamo u čemu je stvar kod blockchain marke Hrvatske Pošte.

Startupi i poslovanje

Kakav dan: Nanobit se prodaje švedskom Stillfrontu za 148 milijuna dolara; spekulira se da Rimac Automobili preuzimaju Bugatti

Kad pratite tehnološki sektor, rijetko se kad dogodi da se dvije izvanredne vijesti dogode u istom danu. Danas je ipak takav dan.

Tehnologija

Facebook želi da gledate svijet kroz njegove uređaje, no želite li zbilja pametne – Ray Banke?

U pomalo iznenađujućem predstavljanju jučer, Facebookov Mark Zuckerberg najavio je dva nova proizvoda: Oculus Quest 2 i pametne naočale, a za Netokraciju ih komentira Darian Škarica, osnivač tvrtke Delta Reality.