Fojo, softverski dio fotografskog projekta Enfojer, dostupan u App Storeu!

Fojo, softverski dio fotografskog projekta Enfojer, dostupan u App Storeu!

Sjećate li se Enfojera, domaćeg hardverskog projekta idealnog za sve fotonostalgičare, koji omogućuje izradu analognih crno-bijelih fotografija uz pomoć pametnog telefona? Sada korisnici iOS-a mogu besplatno koristiti softverski dio, aplikaciju Fojo, koju je izradila tvrtka Infinum.

Fojo_1Sjećate li se Enfojera, domaćeg hardverskog projekta idealnog za sve fotonostalgičare, koji omogućuje izradu analognih crno-bijelih fotografija uz pomoć pametnog telefona? Sada korisnici iOS-a mogu besplatno koristiti softverski dio, aplikaciju Fojo, koju je izradila tvrtka Infinum.

Aplikacija je izrađena prema narudžbi kreatora projekta, koji su željeli napraviti kompletnu fotoaplikaciju, bogatu raznim opcijama. Na Infinumovom blogu možete pronaći više detalja o procesu razvoja aplikacije te detaljnom opisu svih mogućnosti, kojih ima popriličan broj. Srećom, aplikaciju je lako mijenjati iz jednostavnog u napredniji način rada, kako bi sve potrebe korisnika bile zadovoljene.

Dakle, Fojo je aplikacija za vašu kameru, uz koju gotovo da biste se mogli osjećati kao “pravi” fotograf. Možete ručno namještati fokus i ekspoziciju (pa čak i višestruku ekspoziciju), balans bijele boje, histogram i još mnogo toga. Ukoliko želite manipulirati “filmom”, tu su filtri koji će dodati željeni efekt. Aplikacija uključuje i editor slika, koji podsjeća na mini Photoshop, kako biste imali zaokruženo iskustvo korištenja fotoaplikacije.

Fojo_3

Aplikacija je podijeljena u četiri dijela:

  1. Kamera – sučelje za fotografiranje. Tu su automatske postavke, a ako se osjećate razigrano, možete “prčkati” i po ručnima. Možete na slike dodati filtre, nalik Instagramu, koji su vidljivi “uživo”. Fotografirati možete putem gumba za kontroliranje zvuka.
  2. Film Factory – ovaj dio daje korisnicima potpunu kontrolu nad kreativnim procesom. Tu se mogu kreirati novi filtri ili editirati postojeći. Sve su promjene vidljive „uživo“ na fotografiji.
  3. Fojolize – aplikacija sadrži i društvenu komponentu, pa se tako fotografije mogu dijeliti, korisnici se mogu međusobno pratiti – jer, čemu kreiranje fotografskih djela ako nemate mogućnost podijeliti ih sa cijelim svijetom?
  4. Knjižnica – kolekcija fotografija koju ste snimili putem aplikacije Fojo. Iz ovog ih dijela možete uređivati u editoru ili dijeliti na Fojou, Facebooku, Twitteru ili putem e-maila.

Razvoj aplikacije je trajao gotovo godinu dana, a kreatori aplikaciju opisuju kao DSLR kameru s ugrađenim Photoshopom i Facebookom. Nakon kratkog korištenja, moramo priznati da gore navedene stavke nisu dovoljne kako bi opisale sve opcije koje ova aplikacija nudi – bilo da ste korisnik koji samo želi fotografirati, bez previše razmišljanja, ili napredniji fotograf, koji se želi poigrati i s raznim postavkama fotografije, svakako savjetujemo da preuzmete Fojo putem App Storea. Lako ćete se zaigrati, naučiti mnogo o fotografiji i poželjeti kreirati što bolje fotografije. A još ukoliko ste putem Indiegogoa naručili Enfojer, doista vas čekaju uzbudljive fotografske avanture, prilagođene današnjim tehnologijama…

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".

Startupi i poslovanje

Rukoplastika, gaming kontroler za osobe s fizičkim invaliditetom, pobjednik je Good Game Liftoffa!

Startup Rukoplastika, koji nastoji razviti personalizirane igraće kontrolere i sustave za osobe s fizičkim nedostacima i invalidnostima pobjednik je Good Game Liftoffa 2019.

Društvene mreže

Izazovi moderiranja Facebooka i Instagrama: Ono što je nekome zlostavljanje, drugome je zadirkivanje

Možda najizazovniju ulogu, među osobama zaduženima za razvoj proizvoda za provođenje Facebookovih standarda, ima Namrata Bostrom. Ona je Product Manager za područje online zlostavljanja i uznemiravanja, a u Londonu sam imala prilike razgovarati s njom više o toj temi.

Internet marketing

Oglašivači, u 2020. samo nas online video uz linearnu televiziju može vratiti u uspješnu 2008.

Sjećate se 2 milijarde vrijednog medijskog tržišta 2008. godine? Što se promijenilo osim što takav uspjeh čekamo već 11 godina? Vjerojatno - ništa. Dok korisnici sve češće biraju druge platforme i formate, u Hrvatskoj najviše oglašivačkog novca i dalje odlazi na linearnu televiziju.