Fojo, softverski dio fotografskog projekta Enfojer, dostupan u App Storeu!

Fojo, softverski dio fotografskog projekta Enfojer, dostupan u App Storeu!

Sjećate li se Enfojera, domaćeg hardverskog projekta idealnog za sve fotonostalgičare, koji omogućuje izradu analognih crno-bijelih fotografija uz pomoć pametnog telefona? Sada korisnici iOS-a mogu besplatno koristiti softverski dio, aplikaciju Fojo, koju je izradila tvrtka Infinum.

Fojo_1Sjećate li se Enfojera, domaćeg hardverskog projekta idealnog za sve fotonostalgičare, koji omogućuje izradu analognih crno-bijelih fotografija uz pomoć pametnog telefona? Sada korisnici iOS-a mogu besplatno koristiti softverski dio, aplikaciju Fojo, koju je izradila tvrtka Infinum.

Aplikacija je izrađena prema narudžbi kreatora projekta, koji su željeli napraviti kompletnu fotoaplikaciju, bogatu raznim opcijama. Na Infinumovom blogu možete pronaći više detalja o procesu razvoja aplikacije te detaljnom opisu svih mogućnosti, kojih ima popriličan broj. Srećom, aplikaciju je lako mijenjati iz jednostavnog u napredniji način rada, kako bi sve potrebe korisnika bile zadovoljene.

Dakle, Fojo je aplikacija za vašu kameru, uz koju gotovo da biste se mogli osjećati kao “pravi” fotograf. Možete ručno namještati fokus i ekspoziciju (pa čak i višestruku ekspoziciju), balans bijele boje, histogram i još mnogo toga. Ukoliko želite manipulirati “filmom”, tu su filtri koji će dodati željeni efekt. Aplikacija uključuje i editor slika, koji podsjeća na mini Photoshop, kako biste imali zaokruženo iskustvo korištenja fotoaplikacije.

Fojo_3

Aplikacija je podijeljena u četiri dijela:

  1. Kamera – sučelje za fotografiranje. Tu su automatske postavke, a ako se osjećate razigrano, možete “prčkati” i po ručnima. Možete na slike dodati filtre, nalik Instagramu, koji su vidljivi “uživo”. Fotografirati možete putem gumba za kontroliranje zvuka.
  2. Film Factory – ovaj dio daje korisnicima potpunu kontrolu nad kreativnim procesom. Tu se mogu kreirati novi filtri ili editirati postojeći. Sve su promjene vidljive „uživo“ na fotografiji.
  3. Fojolize – aplikacija sadrži i društvenu komponentu, pa se tako fotografije mogu dijeliti, korisnici se mogu međusobno pratiti – jer, čemu kreiranje fotografskih djela ako nemate mogućnost podijeliti ih sa cijelim svijetom?
  4. Knjižnica – kolekcija fotografija koju ste snimili putem aplikacije Fojo. Iz ovog ih dijela možete uređivati u editoru ili dijeliti na Fojou, Facebooku, Twitteru ili putem e-maila.

Razvoj aplikacije je trajao gotovo godinu dana, a kreatori aplikaciju opisuju kao DSLR kameru s ugrađenim Photoshopom i Facebookom. Nakon kratkog korištenja, moramo priznati da gore navedene stavke nisu dovoljne kako bi opisale sve opcije koje ova aplikacija nudi – bilo da ste korisnik koji samo želi fotografirati, bez previše razmišljanja, ili napredniji fotograf, koji se želi poigrati i s raznim postavkama fotografije, svakako savjetujemo da preuzmete Fojo putem App Storea. Lako ćete se zaigrati, naučiti mnogo o fotografiji i poželjeti kreirati što bolje fotografije. A još ukoliko ste putem Indiegogoa naručili Enfojer, doista vas čekaju uzbudljive fotografske avanture, prilagođene današnjim tehnologijama…

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.