FiskalPhone: Aplikacija koja vaše Android uređaje pretvara u fiskalne blagajne
FiskalPhone

FiskalPhone: Aplikacija koja vaše Android uređaje pretvara u fiskalne blagajne

FiskalPhoneOtkako se uvodi fiskalizacija, sve više IT tvrtki u svoju ponudu uvrštava i nekakav oblik fiskalnog modula. Tako je i Goran Kukurin, koji je ranije sa sinovima kreirao mobilnu aplikaciju za praćenje web kamera, sada u suradnji s tvrtkom Infosit ponudio nativnu fiskalnu blagajnu za Android uređaje, koja dolazi i u besplatnoj varijanti.

Kako navodi Kukurin, instalacija i uvođenje novog sustava često zahtijeva dodatni angažman i edukaciju korisnika, stoga su se oni odlučili za nešto potpuno drugačije:

Aplikacija Fiskalphone sadrži osnovnu zakonom propisanu funkcionalnost fiskalne blagajne. Za naprednije mogućnosti otvorena je i jednostavno poveziva s različitim “trećim” sustavima za robno i materijalno knjigovodstvo putem otvorene XML specifikacije. Upravo zahvaljujući tome rad sa Fiskalphone aplikacijom je izuzetno jednostavan i brz, uhodavanje korisnika kratko a inicijalno podešavanje minimalno.

Kukurin dodaje kako je aplikacija idealna za veliki broj malih poduzetnika koji donedavno nisu imali obvezu registriranja prometa na sličan način, pa nisu vični radu s registarskim blagajnama. Također, izdvaja nekoliko tehnologija korištenih u ovoj aplikaciji:

– Jedna od tehnologija ispisa je (besplatni) Google Cloud Print

– Aplikacija koristi (besplatni) Google Disk kao jedan od medija za sigurnosnu pohranu podataka

– Komunikacija s mrežom partnera odvija se putem zatvorene zajednice na mreži Google+

– Podrška partnerima organizira se putem Google hangouta ili prijenosa uživo putem YouTubea

– Aplikacija radi na gotovo svim Android uređajima od verzije 2.2

Ove je subote održana edukacija o aplikaciji, a jednosatnu snimku možete pogledati ovdje. Također, više informacija o samoj aplikaciji možete pronaći na službenoj stranici, Blagajna.net.

Koje ste vi “fiskalno” rješenje odabrali?

ponuda

Komentari

 1. Bkovach

  Bkovach

  19. 03. 2013. u 12:03 pm Odgovori

  Tko se u ovo uvali hebo je ježa. Zamislite situaciju kad Google koji je poznat po ukidanju svojih usluga ukine Google Cloud Print ili promjeni uvjete korištenja ili Gogle Disk. Vezati se za neku free tehnologiju koja se bazira na oglasima i broju korisnika je ne riskantno već glupo.

  Sama ideja nije loša, ali više kao projekt za srednju školu ili faks gdje se polaznici mogu učiti igrati trgovine i sl.

  • GoodLooker

   GoodLooker

   19. 03. 2013. u 1:40 pm Odgovori

   Ne vidim tu neki problem, ako jednog dana Google odluči ukinuti neku od navedenih usluga, autor će vjerovatno implementirati neku drugu opciju u update?
   Google ne ukida usluge u jednom danu, bit će vremena.

  • mrkichev

   mrkichev

   19. 03. 2013. u 1:46 pm Odgovori

   Koliko vidim, ne treba mu Google disk/print ako uzme uzme komercijalnu verziju. Da te parafraziram, “Tko bazira svoje poslovanje na free bilo-čemu hebo je ježa”

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Je li go-go plesačicama i “I tata bi, sine” majicama mjesto na tehnološkoj konferenciji?

Ako ste među onima koji se pitaju koji je pravi odgovor na pitanje iz naslova, preporučujem pozorno čitanje teksta do kraja.

Novost

Mobilna banka Revolut od danas službeno podržava nadoplate u kunama

Od danas svoju Revolut karticu možete nadoplatiti u kunama!

Društvene mreže

Kako je Mislav Kolakušić uz Facebook i Google oglase postao najveće iznenađenje izbora za EP

Mislav Kolakušić zasigurno je jedno od većih iznenađenja jučerašnjih izbora za Europski parlament, a čini se da dobar dio svoje popularnosti, zahvaljujući kojoj je osvojio 68.882 preferencijalnih glasova, može zahvaliti pametnom korištenju društvenih mreža i online oglašavanja.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Blockchain from the Bloc(k) 18: Može li DAO unijeti promjene u demokraciju?

Što je DAO i kako nam može pomoći da postanemo bolje društvo, ne samo bolji geekovi? Nova epizdoda Blockchain from the Bloc(k)-a ima odgovore na ta pitanja!

Startupi i poslovanje

Ida Pandur, EY: Tek 8% potrošača dobiva korisničko iskustvo koje očekuje

Kad su svi slični, kako biti drugačiji? Odgovor za tvrtke je jednostavan - treba ponuditi bolje korisničko iskustvo. No, da provedba te misli nije toliko jednostavna kao ona sama, pokazuje podatak da tek mali dio korisnika dobiva korisničko iskustvo koje očekuje.

Tehnologija

Facebook najavio Calibru i Libru – vjerujete li im dovoljno da im date uvid u svoje financije?

Facebook se baca u blockchain vode uz podršku MasterCarda, Lyfta, Vise i Ubera i planira napraviti revoluciju plaćanja, ali želimo li im povjeriti svoje financije?

Startupi i poslovanje

Mate Rimac iskreno o krvavom putu do kapitala za Rimac Automobile, Silicijskoj dolini i lažnim investitorima

Sjeo sam s Matom Rimcem kako bismo po prvi put povodom #10GodinaNetokracije, ali i Rimac Automobila otkrili kako je točno izgledao ‘fundraising’ Rimac Automobila; od Silicijske doline i lažnih investitora do toga što to znači za tvrtku sad kad je osnivač manjinski suvlasnik.

Startupi i poslovanje

WeAreDevelopers 2019: Što smo naučili od fintech unicorna s više od 40 autonomnih timova?

Na ovogodišnjoj WeAreDevelopers konferenciji imali smo priliku saznati kako i s današnjih 1600 zaposlenika Transferwise, jedan od najpoznatijih svjetskih fintecha, uspijeva izbjeći korporativnu strukturu.

Vodič

Isplati li se uvesti plaćanje karticama u vaš biznis ?

Bilo da prodajete svoje proizvode u fizičkoj trgovini ili online, čim krenete u posao postavit će se pitanje načina plaćanja koje ćete uvesti - točnije, hoćete li prihvaćati kartice ili ne.