Facebook u Hrvatskoj: Nutella najpopularniji brend, Vipnet najbrže odgovara, a brendovi odgovaraju u prosjeku na 50 posto upita

Facebook u Hrvatskoj: Nutella najpopularniji brend, Vipnet najbrže odgovara, a brendovi odgovaraju u prosjeku na 50 posto upita

Kao regionalni partner najveće svjetske stranice za analizu društvenih mreža, Socialbakersa, Netokracija vam danas predstavlja analizu stanja na Facebooku u Hrvatskoj! Koga Hrvati najviše lajkaju ne samo od hrvatskih, već i međunarodnih brendova te koji su brendovi najaktivniji, otkrijte u jasnoj analizi temeljenoj na Socialbakersovim podacima za prosinac 2012.!

Socialbakersova analiza za prosinac!

Kao regionalni partner najveće svjetske stranice za analizu društvenih mreža, Socialbakersa, Netokracija vam danas predstavlja analizu stanja na Facebooku u Hrvatskoj! Koga Hrvati najviše lajkaju ne samo od hrvatskih, već i međunarodnih brendova te koji su brendovi najaktivniji, otkrijte u jasnoj analizi temeljenoj na Socialbakersovim podacima za prosinac 2012.!

Imajte na umu kako unatoč detaljnosti Socialbakersova popisa, neki brendovi nedostaju u njihovom indeksu, poput Hrvatskog telekoma. U Hrvatskoj Facebook ima preko 1.6 milijuna aktivnih korisnika.

Najpopularniji brendovi: Vodi Nutella

Socialbakers je nedavno uveo i broj lokalnih fanova u svoju analizu kao prvi Facebookov partner koji je to uopće učinio, što nam daje uvid u broj hrvatskih fanova međunarodnih brendova. Među hrvatskim korisnicima Facebooka je stoga najpopularnija Nutella, nakon čega slijedi lanac odjeće H&M te potom Vipnetov brend Tomato sa fan stranicom svog popularnog lika pod imenom “Nije Darinka, Ante je!” nakon čega ponovno slijede strani brendovi, a popis 10 najpopularnijih zaključuje hrvatski Ledo.

Imajte na umu da se je Faceboov Local Fans broj Facebookov podatak, tako da se sada lako možete usporediti tko zapravo ima korisnike iz Hrvatske, a tko ih “nabavlja” iz drugih zemalja. Ledo, primjerice logično većinu ima u Hrvatskoj, dok su ostali u susjednim zemljama gdje je brend također prisutan.

Hrvati najviše lajkaju… (Preuzeto od Socialbakersa)

Medijska slika nije ne iznenađuje previše s obzirom da Hrvati očito “lajkaju” upravo hrvatske medije među kojima vodi Index, a potom 24sata i Tportal. Zanimljivo je da Indexove fanove čini preko 80 posto hrvatskih, dok je u slučaju 24sata to oko polovice, pri čemu je 24sata očito popularan i izvan granica Hrvatske.

Lajkabilni hrvatski mediji (Preuzeto od Socialbakersa)

 

Brendovi koji najbrže reagiraju: Vodi Vipnet

Socially Devoted je Socialbakersov vlastiti kriterij koji prati koliko brendovi aktivno reagiraju na pitanja svojih fanova, pri čemu u Hrvatskoj vodi Vipnet s preko 90 posto odgovorenih poruka u 55 minuta, kojeg slijede Tele2 i Lino. U Hrvatskoj se prosječno odgovori na nešto više od polovice upita fanova.

Najaktivniji hrvatski brendovi na Facebooku (Preuzeto od Socialbakersa)

Popularni prosinački statusi

U prosincu je najpopularniji bio Pampersov status o rođenju djeteta sa skoro 3000 lajkova i 57 komentara kojeg je u stopu slijedila Vipnetova čestitka za Božić te eZadrov status o božićnom ugođaju u Zadru!

Najpopularniji postovi u prosincu (Preuzeto od Socialbakersa)

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.

Mobilno

MWC otkazan: Hrvatski novinari i izlagači, poput Microblinka, Undabota i Delta Realityja, saniraju štetu

Najveći sajam mobilne telefonije, Mobile World Congress u Barceloni jučer je otkazan, a kao razlog se navodi - koronavirus. Neki bi se s time složili, neki vide druge razloge, no posljedice za mnoge u industriji su očigledne i nisu zaobišle hrvatske izlagače, novinare i posjetitelje.

Startupi i poslovanje

Splitsko Litto preuzima rezervacije i prijave gostiju, ali i druge brige domaćih iznajmljivača

Što se dogodi kada lokalni iznajmljivači odluče digitalizacijom riješiti probleme s kojima se i sami bore?

Internet marketing

Super Bowl iliti kako su dvije pop zvijezde zasjenile blockbustere svijeta reklama

U danima nakon slavnog Super Bowl finala sve što smo mogli vidjeti na društvenim mrežama bio je produkcijski izvanredan nastup Shakire i Jennifer Lopez, pod sponzorstvom Pepsija - što je malo kome ostalo u sjećanju - i Jasona Momou koji sa sebe skida mišiće i kosu jer je dobio divan kredit.

Startupi i poslovanje

Kako se pripremiti na vrijeme da nam AI ne postane nova “digitalizacija”?

Želite li biti konkurenti i relevantni u godinama koje slijede, AI vam ne smije biti buzzword koji koristite samo kad vam treba, najčešće bez pravog pokrića. Ako ništa o AI-u bar možemo pričati konkretno, za razliku od nekih pojmova... Nema straha do kad god ste spremni učiti.