Facebook u Hrvatskoj: Nutella najpopularniji brend, Vipnet najbrže odgovara, a brendovi odgovaraju u prosjeku na 50 posto upita

Facebook u Hrvatskoj: Nutella najpopularniji brend, Vipnet najbrže odgovara, a brendovi odgovaraju u prosjeku na 50 posto upita

Kao regionalni partner najveće svjetske stranice za analizu društvenih mreža, Socialbakersa, Netokracija vam danas predstavlja analizu stanja na Facebooku u Hrvatskoj! Koga Hrvati najviše lajkaju ne samo od hrvatskih, već i međunarodnih brendova te koji su brendovi najaktivniji, otkrijte u jasnoj analizi temeljenoj na Socialbakersovim podacima za prosinac 2012.!

Socialbakersova analiza za prosinac!

Kao regionalni partner najveće svjetske stranice za analizu društvenih mreža, Socialbakersa, Netokracija vam danas predstavlja analizu stanja na Facebooku u Hrvatskoj! Koga Hrvati najviše lajkaju ne samo od hrvatskih, već i međunarodnih brendova te koji su brendovi najaktivniji, otkrijte u jasnoj analizi temeljenoj na Socialbakersovim podacima za prosinac 2012.!

Imajte na umu kako unatoč detaljnosti Socialbakersova popisa, neki brendovi nedostaju u njihovom indeksu, poput Hrvatskog telekoma. U Hrvatskoj Facebook ima preko 1.6 milijuna aktivnih korisnika.

Najpopularniji brendovi: Vodi Nutella

Socialbakers je nedavno uveo i broj lokalnih fanova u svoju analizu kao prvi Facebookov partner koji je to uopće učinio, što nam daje uvid u broj hrvatskih fanova međunarodnih brendova. Među hrvatskim korisnicima Facebooka je stoga najpopularnija Nutella, nakon čega slijedi lanac odjeće H&M te potom Vipnetov brend Tomato sa fan stranicom svog popularnog lika pod imenom “Nije Darinka, Ante je!” nakon čega ponovno slijede strani brendovi, a popis 10 najpopularnijih zaključuje hrvatski Ledo.

Imajte na umu da se je Faceboov Local Fans broj Facebookov podatak, tako da se sada lako možete usporediti tko zapravo ima korisnike iz Hrvatske, a tko ih “nabavlja” iz drugih zemalja. Ledo, primjerice logično većinu ima u Hrvatskoj, dok su ostali u susjednim zemljama gdje je brend također prisutan.

Hrvati najviše lajkaju… (Preuzeto od Socialbakersa)

Medijska slika nije ne iznenađuje previše s obzirom da Hrvati očito “lajkaju” upravo hrvatske medije među kojima vodi Index, a potom 24sata i Tportal. Zanimljivo je da Indexove fanove čini preko 80 posto hrvatskih, dok je u slučaju 24sata to oko polovice, pri čemu je 24sata očito popularan i izvan granica Hrvatske.

Lajkabilni hrvatski mediji (Preuzeto od Socialbakersa)

 

Brendovi koji najbrže reagiraju: Vodi Vipnet

Socially Devoted je Socialbakersov vlastiti kriterij koji prati koliko brendovi aktivno reagiraju na pitanja svojih fanova, pri čemu u Hrvatskoj vodi Vipnet s preko 90 posto odgovorenih poruka u 55 minuta, kojeg slijede Tele2 i Lino. U Hrvatskoj se prosječno odgovori na nešto više od polovice upita fanova.

Najaktivniji hrvatski brendovi na Facebooku (Preuzeto od Socialbakersa)

Popularni prosinački statusi

U prosincu je najpopularniji bio Pampersov status o rođenju djeteta sa skoro 3000 lajkova i 57 komentara kojeg je u stopu slijedila Vipnetova čestitka za Božić te eZadrov status o božićnom ugođaju u Zadru!

Najpopularniji postovi u prosincu (Preuzeto od Socialbakersa)

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako će izgledati karijera programera prije nego ode u mirovinu u 67. … ili 65.?

Skupljanje potpisa za referendum nas je potaknulo na drugo pitanje: kuda idu stari programeri? Od naših sugovornika, redom svatko ima svoje mišljenje, no kad smo ih sveli na zajednički nazivnik našlo se tu itekako dobrih savjeta za sve IT-jevce koji su se ikad pitali: a gdje ću biti 2041. (i kasnije)?

Startupi i poslovanje

Superbet osigurao 175 milijuna eura za globalno širenje uz tehnologiju hrvatskog Score Alarma

Kako se priprema pitch jednoj od najvećih investicijski tvrtki u svijetu kojim je Superbet osigurao 175 milijuna eura?

Tehnologija

Mitsubishi Outlander PHEV: elektrificiran SUV koji je u gradu teško nadmašiti

Mitsubishijev elektrificirani Outlander vozi se električno do 50 kilometara udaljenosti i najprodavanije je vozilo ovog tipa u svijetu, i to s vrlo dobrim razlogom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Kako je Combis agilnim pristupom razvio internu platformu Digital Workplace

Digital Workplace povezuje oko 15 različitih aplikacija te mnoge digitalne platforme i alate u cilju postizanja veće produktivnosti i komunikacije među zaposlenicima Combisa.

Startupi i poslovanje

Kako su me Infobip i Music Tech Fest naučili da iza svakog inovativnog rješenja stoji STE(A)M, a ne STEM!

Iskra stvaranja i kreativnosti traje mnogo duže nego nam se čini. Zašto je bitno da uključimo sebe, kolege i zaposlenike u takva iskustva najbolje govori i izjava hrvatske inovatorice, voditeljice MTF-a, Michele Magaš: Jednom kad vam drugi otvore vrata i vidite da se mogu otvoriti, sami ćete otvarati nova kad vam zatrebaju.

Startupi i poslovanje

Marin Mrša, Peekator: Podatci su zlatni rudnik dobrog korisničkog iskustva

Iako su se prvotno željeli baviti samo mystery shoppingom, hrvatski startup Peekator shvatio je da ono nudi samo djelić uvida u iskustvo korisnika. Kako ga poboljšati i što velike tvrtke mogu naučiti od manjih u poboljšanju korisničkog iskustva, otkriva mi u razgovoru Marin Mrša, CEO Peekatora.

Startupi i poslovanje

Blockchain from the Bloc(k) 14: Kada ima smisla razvijati startup upogonjen blockchainom?

U većini slučajeva stvari koje blockchain može riješiti nisu nešto što bi netko mogao razviti u startup, objašnjava Luka Sučić. U kojim slučajevima jesu, otkrivamo u ovotjednoj Blockchain from the Bloc(k) epizodi.

Startupi i poslovanje

Include nakon Funderbeam kampanje od 1.5 milijuna eura do kraja godine zapošljava barem 12 ljudi

Domaći Include raste i razvija svoje poslovanje usprkos čestim domaćim birokratskim izazovima, a uskoro pokreću i HR odjel.

Mobilno

Google Merchant korisnički računi dostupni su i u Hrvatskoj! Vjerojatno niste ni primijetili.

Nismo ni mi, ali smo zato provjerili! Po svemu sudeći, čini se kako je Hrvatska konačno dobila punopravnu Google podršku za Google Merchant korisničke račune, što znači da domaći developeri više neće morati otvarati podružnice u drugim zemljama.