Facebook u Hrvatskoj: Nutella najpopularniji brend, Vipnet najbrže odgovara, a brendovi odgovaraju u prosjeku na 50 posto upita

Facebook u Hrvatskoj: Nutella najpopularniji brend, Vipnet najbrže odgovara, a brendovi odgovaraju u prosjeku na 50 posto upita

Kao regionalni partner najveće svjetske stranice za analizu društvenih mreža, Socialbakersa, Netokracija vam danas predstavlja analizu stanja na Facebooku u Hrvatskoj! Koga Hrvati najviše lajkaju ne samo od hrvatskih, već i međunarodnih brendova te koji su brendovi najaktivniji, otkrijte u jasnoj analizi temeljenoj na Socialbakersovim podacima za prosinac 2012.!

Socialbakersova analiza za prosinac!

Kao regionalni partner najveće svjetske stranice za analizu društvenih mreža, Socialbakersa, Netokracija vam danas predstavlja analizu stanja na Facebooku u Hrvatskoj! Koga Hrvati najviše lajkaju ne samo od hrvatskih, već i međunarodnih brendova te koji su brendovi najaktivniji, otkrijte u jasnoj analizi temeljenoj na Socialbakersovim podacima za prosinac 2012.!

Imajte na umu kako unatoč detaljnosti Socialbakersova popisa, neki brendovi nedostaju u njihovom indeksu, poput Hrvatskog telekoma. U Hrvatskoj Facebook ima preko 1.6 milijuna aktivnih korisnika.

Najpopularniji brendovi: Vodi Nutella

Socialbakers je nedavno uveo i broj lokalnih fanova u svoju analizu kao prvi Facebookov partner koji je to uopće učinio, što nam daje uvid u broj hrvatskih fanova međunarodnih brendova. Među hrvatskim korisnicima Facebooka je stoga najpopularnija Nutella, nakon čega slijedi lanac odjeće H&M te potom Vipnetov brend Tomato sa fan stranicom svog popularnog lika pod imenom “Nije Darinka, Ante je!” nakon čega ponovno slijede strani brendovi, a popis 10 najpopularnijih zaključuje hrvatski Ledo.

Imajte na umu da se je Faceboov Local Fans broj Facebookov podatak, tako da se sada lako možete usporediti tko zapravo ima korisnike iz Hrvatske, a tko ih “nabavlja” iz drugih zemalja. Ledo, primjerice logično većinu ima u Hrvatskoj, dok su ostali u susjednim zemljama gdje je brend također prisutan.

Hrvati najviše lajkaju… (Preuzeto od Socialbakersa)

Medijska slika nije ne iznenađuje previše s obzirom da Hrvati očito “lajkaju” upravo hrvatske medije među kojima vodi Index, a potom 24sata i Tportal. Zanimljivo je da Indexove fanove čini preko 80 posto hrvatskih, dok je u slučaju 24sata to oko polovice, pri čemu je 24sata očito popularan i izvan granica Hrvatske.

Lajkabilni hrvatski mediji (Preuzeto od Socialbakersa)

 

Brendovi koji najbrže reagiraju: Vodi Vipnet

Socially Devoted je Socialbakersov vlastiti kriterij koji prati koliko brendovi aktivno reagiraju na pitanja svojih fanova, pri čemu u Hrvatskoj vodi Vipnet s preko 90 posto odgovorenih poruka u 55 minuta, kojeg slijede Tele2 i Lino. U Hrvatskoj se prosječno odgovori na nešto više od polovice upita fanova.

Najaktivniji hrvatski brendovi na Facebooku (Preuzeto od Socialbakersa)

Popularni prosinački statusi

U prosincu je najpopularniji bio Pampersov status o rođenju djeteta sa skoro 3000 lajkova i 57 komentara kojeg je u stopu slijedila Vipnetova čestitka za Božić te eZadrov status o božićnom ugođaju u Zadru!

Najpopularniji postovi u prosincu (Preuzeto od Socialbakersa)

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Tehnologija

Ratko Mutavdžić: Od ‘cloud’ blogera do Microsoftovog Technology Officera za srednju i istočnu Europu

S novim tehnološkim šefom Microsofta za srednju i istočnu Europu, Ratkom Mutavdžićem, razgovarali smo o 700-postotnom rastu Microsoft Teamsa za vrijeme pandemije, kako se koriste 'cloud' tehnologije u 2020., ali i zašto Zagreb treba kafić-ured!

Startupi i poslovanje

Od investicije do akvizicija – Silvio Kutić i investitori Ante Kušurin i Mario Ančić o Infobipovim ambicijama

U eksluzivnom razgovoru za Netokraciju, Silvio Kutić, kao direktor Infobipa, Ante Kušurin i Mario Ančić iz fonda One Equity Partners, ujedno poznati hrvatski sportaši, otkrivaju detalje svoje suradnje – i planova da stvore vodeću svjetsku CPaaS platformu.

Društvene mreže

Zabrani li Trump TikTok, hoće li hrvatski ‘TikTokeri’ preći na Instagram Reels?

Dok čekamo hoće li Trump zabraniti, a Microsoft kupiti SAD za američko tržište, hoće li Zuckerberg iskoristiti pravi trenutak i preuzeti TikTokove kreativce, publiku i potencijal?

Startupi i poslovanje

Hrvatske B2B tehnološke tvrtke “iskovale” su se u konstantnim krizama, preživjet će i ovu!

Trenutna kriza nije ni prva ni zadnja, a kako su se postavili - i kako će preživjeti - u B2B tehnološkom poslovanju za Netokraciju otkrivaju osnivači Poslovne inteligencije, Microblinka, Agrivija i Airta.

Web aplikacije

E-Predmet na GitHubu: Mogli bismo imati djelotvornije sudstvo, ali ne bez kvalitetnih podataka

Računarac koji je pozornost javnosti privukao tehnologijom za brojanje sudionika javnih skupova uhvatio se u koštac s podacima iz pravosudnog sustava. Usput je razotkrio koliko je to čudan svijet.

Kultura 2.0

Zašto nisam podržala #womensupportingwomen, a jesam #ženeujavnomprostoru

Shvaćam. Lako je. Lako je objaviti selfie, nasmijati se, osjećati taj #girlpower, primiti lajkove, komplimente i otići dalje u dan. No, bojim se da prelako prepuštamo prostor onome što je lako, a preteško onome što je teško.