Facebook u Hrvatskoj: Nutella najpopularniji brend, Vipnet najbrže odgovara, a brendovi odgovaraju u prosjeku na 50 posto upita

Kao regionalni partner najveće svjetske stranice za analizu društvenih mreža, Socialbakersa, Netokracija vam danas predstavlja analizu stanja na Facebooku u Hrvatskoj! Koga Hrvati najviše lajkaju ne samo od hrvatskih, već i međunarodnih brendova te koji su brendovi najaktivniji, otkrijte u jasnoj analizi temeljenoj na Socialbakersovim podacima za prosinac 2012.!

Socialbakersova analiza za prosinac!

Kao regionalni partner najveće svjetske stranice za analizu društvenih mreža, Socialbakersa, Netokracija vam danas predstavlja analizu stanja na Facebooku u Hrvatskoj! Koga Hrvati najviše lajkaju ne samo od hrvatskih, već i međunarodnih brendova te koji su brendovi najaktivniji, otkrijte u jasnoj analizi temeljenoj na Socialbakersovim podacima za prosinac 2012.!

Imajte na umu kako unatoč detaljnosti Socialbakersova popisa, neki brendovi nedostaju u njihovom indeksu, poput Hrvatskog telekoma. U Hrvatskoj Facebook ima preko 1.6 milijuna aktivnih korisnika.

Najpopularniji brendovi: Vodi Nutella

Socialbakers je nedavno uveo i broj lokalnih fanova u svoju analizu kao prvi Facebookov partner koji je to uopće učinio, što nam daje uvid u broj hrvatskih fanova međunarodnih brendova. Među hrvatskim korisnicima Facebooka je stoga najpopularnija Nutella, nakon čega slijedi lanac odjeće H&M te potom Vipnetov brend Tomato sa fan stranicom svog popularnog lika pod imenom “Nije Darinka, Ante je!” nakon čega ponovno slijede strani brendovi, a popis 10 najpopularnijih zaključuje hrvatski Ledo.

Imajte na umu da se je Faceboov Local Fans broj Facebookov podatak, tako da se sada lako možete usporediti tko zapravo ima korisnike iz Hrvatske, a tko ih “nabavlja” iz drugih zemalja. Ledo, primjerice logično većinu ima u Hrvatskoj, dok su ostali u susjednim zemljama gdje je brend također prisutan.

Hrvati najviše lajkaju… (Preuzeto od Socialbakersa)

Medijska slika nije ne iznenađuje previše s obzirom da Hrvati očito “lajkaju” upravo hrvatske medije među kojima vodi Index, a potom 24sata i Tportal. Zanimljivo je da Indexove fanove čini preko 80 posto hrvatskih, dok je u slučaju 24sata to oko polovice, pri čemu je 24sata očito popularan i izvan granica Hrvatske.

Lajkabilni hrvatski mediji (Preuzeto od Socialbakersa)

 

Brendovi koji najbrže reagiraju: Vodi Vipnet

Socially Devoted je Socialbakersov vlastiti kriterij koji prati koliko brendovi aktivno reagiraju na pitanja svojih fanova, pri čemu u Hrvatskoj vodi Vipnet s preko 90 posto odgovorenih poruka u 55 minuta, kojeg slijede Tele2 i Lino. U Hrvatskoj se prosječno odgovori na nešto više od polovice upita fanova.

Najaktivniji hrvatski brendovi na Facebooku (Preuzeto od Socialbakersa)

Popularni prosinački statusi

U prosincu je najpopularniji bio Pampersov status o rođenju djeteta sa skoro 3000 lajkova i 57 komentara kojeg je u stopu slijedila Vipnetova čestitka za Božić te eZadrov status o božićnom ugođaju u Zadru!

Najpopularniji postovi u prosincu (Preuzeto od Socialbakersa)

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Kojem se direktoru isplati visiti na Facebooku? Bakiću, Varteksovom influenceru, itekako!

Nakon što je uložio u svoj Facebook profil kroz Croatian Makerse i stvorio bogatstvo pratitelja, Bakić "isplaćuje" dividende dosega za Varteksov "influencer" marketing.

Intervju

Ida Prester: Nisam se usudila ići na porodiljni dopust zbog specifičnosti svog posla

Idu Prester znamo kao glazbenicu i voditeljicu, a jedan od njenih idućih voditeljskih zadataka bit će Netokracijina konferencija Ladies of New Business. Tema? Izazovi (ali i prilike) koje donosi majčinstvo u dinamičnoj digitalnoj i IT industriji.

Kultura 2.0

Može li Ekonomska klinika svojom novom aplikacijom izliječiti najveću boljku Hrvata – financijsku nepismenost?

Troše li vaša djeca svoj džeparac na užinu ili loot boxove? Hoće li svoju prvu plaću potrošiti u trgovini ili u kladionici?

Što ste propustili

Društvene mreže

Svi ste čuli za “mameće” grupe na Facebooku, ali njihova prava moć mogla bi vas iznenaditi

Za takozvane “mameće” grupe na Facebooku čuli su svi koji su se bar jednom povezali na internet u prethodnih par godina. Svakog dana kruži neki novi “biser” iz neke od grupa u kojima se okupljaju “mamike”, “mamice”, kako se neke od njih međusobno oslovljavaju.

Kultura 2.0

Planirate dati otkaz? Ovo su 4 savjeta kako (ne) otići s trenutnog radnog mjesta.

Odlučili ste se za promjenu posla? Donosimo četiri ključna savjeta kako iskomunicirati planirani odlazak i kako zaključiti otkaz u što korektnijem tonu.

Tehnologija

Može li Apple s AR naočalama napraviti još jednu hardversku revoluciju ili ga čeka Google Glass fijasko?

Sve je više šuškanja kako će Apple iduće godine predstaviti (komercijalne) pametne naočale s omogućenom proširenom stvarnosti. No zbog trenutnog stanja tehnike, pitanje je koliko je to moguće i hoće li ih mase prihvatiti ili će se dogoditi još jedan Google Glass trenutak koji bi mogao negativno utjecati na čitavo AR tržište?

Intervju

Manuela Šola o majčinstvu i poslovanju: Klijentski biznis ne dozvoljava dugo izbivanje

Manuela Šola prije 15 godina osnovala je jednu od vodećih regionalnih komunikacijskih agencija, Komunikacijski laboratorij. Kao da to nije dovoljno, uz ostale obveze u raznim strukovnim i poslovnim udruženjima, prije godinu dana upustila se u trgovinu - s partnerom Nikolom Žinićem otvorila je dječji dućan Ne.Ne.Ne. I to nakon što su postali roditelji.

Tehnologija

Web trgovci i kupci, evo koje promjene PSD2 donosi i za vas u rujnu.

Otvoreno bankarstvo utjecat će i na online kupnju, no u uglavnom pozitivno. Kupce i web trgovce od rujna 2019. čeka sigurnija kupovina i više završenih transakcija.

Startupi i poslovanje

Blockchain from the Bloc(k) 6: Što rade blockchain developeri Balkana?

U 6. epizodi Luka i Ivan razgovaraju o developerima te izazovima i prilikama koje im blockchain donosi, a saznali su i detalje uz specijalnog gosta!