Facebook u Hrvatskoj: Nutella najpopularniji brend, Vipnet najbrže odgovara, a brendovi odgovaraju u prosjeku na 50 posto upita

Facebook u Hrvatskoj: Nutella najpopularniji brend, Vipnet najbrže odgovara, a brendovi odgovaraju u prosjeku na 50 posto upita

Kao regionalni partner najveće svjetske stranice za analizu društvenih mreža, Socialbakersa, Netokracija vam danas predstavlja analizu stanja na Facebooku u Hrvatskoj! Koga Hrvati najviše lajkaju ne samo od hrvatskih, već i međunarodnih brendova te koji su brendovi najaktivniji, otkrijte u jasnoj analizi temeljenoj na Socialbakersovim podacima za prosinac 2012.!

Socialbakersova analiza za prosinac!

Kao regionalni partner najveće svjetske stranice za analizu društvenih mreža, Socialbakersa, Netokracija vam danas predstavlja analizu stanja na Facebooku u Hrvatskoj! Koga Hrvati najviše lajkaju ne samo od hrvatskih, već i međunarodnih brendova te koji su brendovi najaktivniji, otkrijte u jasnoj analizi temeljenoj na Socialbakersovim podacima za prosinac 2012.!

Imajte na umu kako unatoč detaljnosti Socialbakersova popisa, neki brendovi nedostaju u njihovom indeksu, poput Hrvatskog telekoma. U Hrvatskoj Facebook ima preko 1.6 milijuna aktivnih korisnika.

Najpopularniji brendovi: Vodi Nutella

Socialbakers je nedavno uveo i broj lokalnih fanova u svoju analizu kao prvi Facebookov partner koji je to uopće učinio, što nam daje uvid u broj hrvatskih fanova međunarodnih brendova. Među hrvatskim korisnicima Facebooka je stoga najpopularnija Nutella, nakon čega slijedi lanac odjeće H&M te potom Vipnetov brend Tomato sa fan stranicom svog popularnog lika pod imenom “Nije Darinka, Ante je!” nakon čega ponovno slijede strani brendovi, a popis 10 najpopularnijih zaključuje hrvatski Ledo.

Imajte na umu da se je Faceboov Local Fans broj Facebookov podatak, tako da se sada lako možete usporediti tko zapravo ima korisnike iz Hrvatske, a tko ih “nabavlja” iz drugih zemalja. Ledo, primjerice logično većinu ima u Hrvatskoj, dok su ostali u susjednim zemljama gdje je brend također prisutan.

Hrvati najviše lajkaju… (Preuzeto od Socialbakersa)

Medijska slika nije ne iznenađuje previše s obzirom da Hrvati očito “lajkaju” upravo hrvatske medije među kojima vodi Index, a potom 24sata i Tportal. Zanimljivo je da Indexove fanove čini preko 80 posto hrvatskih, dok je u slučaju 24sata to oko polovice, pri čemu je 24sata očito popularan i izvan granica Hrvatske.

Lajkabilni hrvatski mediji (Preuzeto od Socialbakersa)

 

Brendovi koji najbrže reagiraju: Vodi Vipnet

Socially Devoted je Socialbakersov vlastiti kriterij koji prati koliko brendovi aktivno reagiraju na pitanja svojih fanova, pri čemu u Hrvatskoj vodi Vipnet s preko 90 posto odgovorenih poruka u 55 minuta, kojeg slijede Tele2 i Lino. U Hrvatskoj se prosječno odgovori na nešto više od polovice upita fanova.

Najaktivniji hrvatski brendovi na Facebooku (Preuzeto od Socialbakersa)

Popularni prosinački statusi

U prosincu je najpopularniji bio Pampersov status o rođenju djeteta sa skoro 3000 lajkova i 57 komentara kojeg je u stopu slijedila Vipnetova čestitka za Božić te eZadrov status o božićnom ugođaju u Zadru!

Najpopularniji postovi u prosincu (Preuzeto od Socialbakersa)

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Što ste propustili

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.