Facebookovi zaposlenici zamijenili računala pilama i bušilicama za bolju kreativnost

Facebookovi zaposlenici zamijenili računala pilama i bušilicama za bolju kreativnost

Kompanija iza najveće svetske društvene mreže od nedavno je svojim zaposlenima ponudila još jednu privilegiju - pristup potpuno opremljenoj radionici u kojoj mogu praviti najrazličitije stvari od drveta. Pored teretana, sportskih terena i mnogih drugih stvari, zaposleni u Facebooku sada imaju još jednu aktivnost kojoj se mogu posvetiti tokom radnog vremena i tako otkriti nove veštine.

fbwoodshop_1naslovna

Kompanija iza najveće svetske društvene mreže od nedavno je svojim zaposlenima ponudila još jednu privilegiju – pristup potpuno opremljenoj radionici u kojoj mogu praviti najrazličitije stvari od drveta. Pored teretana, sportskih terena i mnogih drugih stvari, zaposleni u Facebooku sada imaju još jednu aktivnost kojoj se mogu posvetiti tokom radnog vremena i tako otkriti nove veštine.

Kako prenosi TechHive.com, radionica je otvorena pre nešto više od četiri meseca i za to vreme je kroz njena vrata prošlo oko 200 zaposlenih koji su pohađali preko 80 kurseva. Jedini uslov koji budući zaposleni moraju ispuniti jeste obavezan sigurnosni kurs na kome uče kako se koriste alati, a nakon toga na raspolaganju im je vrhunski opremljena radionica kao i iskusni stolari koji će im pomoći da njihove vizije pretvore u realnost.

fbwodshop
Ulaz u radionicu (Izvor: Instagram @nbsigns)

Hans Lintermans, menadžer proizvoda u Facebooku posećuje radionicu najmanje jednom nedeljno kako bi radio na projektima koje je započeo. Do sada je napravio više kuhinjskih elemenata uključujući i kuhinjski sto od orahovog drveta koje je kupio na lokalnom stovarištu:

Rad sa drvetom je uzbudljiv. Pomaže mi da mislim kreativno i na drugi način pristupim rešavanju problema.

Jedan od glavnih ciljeva ove radionice jeste da podstakne zaposlene u Facebooku na drugu vrstu kreativnosti te omogući im da svoje kompjutere zamene testerama, bušilicama i glodalicama kako bi se susreli sa novim problemima koje je potrebno rešiti. Na raspolaganju im je veliki broj alata, a drvo za svoje projekte mogu kupiti direktno iz prodavnice koja se nalazi u okviru radionice, istakao je Eric McCrystal, iskusni stolar i jedan od osnivača projekta.

Pored toga što je namenjena zaposlenima, radiona će poslužiti i za buduće potrebe kompanije. Potparol Facebooka Slater Tow, izjavio je da će se u ovoj radionici takođe praviti i elementi potrebni za konferencije i sastanke čija bi nabavka oduzela previše vremena koje se može utrošiti na druge stvari.

Više o svemu u videu:

[youtube]http://youtu.be/TiEPPXGEFgY[/youtube]

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.

Digitalni mediji

Zašto Spotify još nije u Hrvatskoj? Izmjena Zakona o autorskim pravima nudi odgovor

Već se godinama pitamo zašto Spotify još nije dostupan u Hrvatskoj, a ako bismo htjeli ponuditi kratak odgovor, on bi bio - novac. Duži je ipak nešto kompliciraniji, a rasprava oko izmjena Zakona o autorskim i srodnim pravima nudi uvid u njega.

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Kako radi Venture Builder, organizacija koja je ujedno i investitor i suosnivač u startupu?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.