Facebookovi zaposlenici zamijenili računala pilama i bušilicama za bolju kreativnost

Facebookovi zaposlenici zamijenili računala pilama i bušilicama za bolju kreativnost

Kompanija iza najveće svetske društvene mreže od nedavno je svojim zaposlenima ponudila još jednu privilegiju - pristup potpuno opremljenoj radionici u kojoj mogu praviti najrazličitije stvari od drveta. Pored teretana, sportskih terena i mnogih drugih stvari, zaposleni u Facebooku sada imaju još jednu aktivnost kojoj se mogu posvetiti tokom radnog vremena i tako otkriti nove veštine.

fbwoodshop_1naslovna

Kompanija iza najveće svetske društvene mreže od nedavno je svojim zaposlenima ponudila još jednu privilegiju – pristup potpuno opremljenoj radionici u kojoj mogu praviti najrazličitije stvari od drveta. Pored teretana, sportskih terena i mnogih drugih stvari, zaposleni u Facebooku sada imaju još jednu aktivnost kojoj se mogu posvetiti tokom radnog vremena i tako otkriti nove veštine.

Kako prenosi TechHive.com, radionica je otvorena pre nešto više od četiri meseca i za to vreme je kroz njena vrata prošlo oko 200 zaposlenih koji su pohađali preko 80 kurseva. Jedini uslov koji budući zaposleni moraju ispuniti jeste obavezan sigurnosni kurs na kome uče kako se koriste alati, a nakon toga na raspolaganju im je vrhunski opremljena radionica kao i iskusni stolari koji će im pomoći da njihove vizije pretvore u realnost.

fbwodshop
Ulaz u radionicu (Izvor: Instagram @nbsigns)

Hans Lintermans, menadžer proizvoda u Facebooku posećuje radionicu najmanje jednom nedeljno kako bi radio na projektima koje je započeo. Do sada je napravio više kuhinjskih elemenata uključujući i kuhinjski sto od orahovog drveta koje je kupio na lokalnom stovarištu:

Rad sa drvetom je uzbudljiv. Pomaže mi da mislim kreativno i na drugi način pristupim rešavanju problema.

Jedan od glavnih ciljeva ove radionice jeste da podstakne zaposlene u Facebooku na drugu vrstu kreativnosti te omogući im da svoje kompjutere zamene testerama, bušilicama i glodalicama kako bi se susreli sa novim problemima koje je potrebno rešiti. Na raspolaganju im je veliki broj alata, a drvo za svoje projekte mogu kupiti direktno iz prodavnice koja se nalazi u okviru radionice, istakao je Eric McCrystal, iskusni stolar i jedan od osnivača projekta.

Pored toga što je namenjena zaposlenima, radiona će poslužiti i za buduće potrebe kompanije. Potparol Facebooka Slater Tow, izjavio je da će se u ovoj radionici takođe praviti i elementi potrebni za konferencije i sastanke čija bi nabavka oduzela previše vremena koje se može utrošiti na druge stvari.

Više o svemu u videu:

[youtube]http://youtu.be/TiEPPXGEFgY[/youtube]

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Tehnologija

Programeri u prosjeku zarađuju 10.000 kuna, najbolje su plaćeni iOS developeri

Stigli su nam novi rezultati ankete Tomislava Grubišića o plaćama developera u Hrvatskoj za 2019. godinu, donosimo pregled najzanimljivijih podataka na osnovu tehnologija i godina iskustva.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Oradian potvrđuje brz rast u Aziji nagradom na najvećoj japanskoj fintech konferenciji

Domaći Oradian širi se tržištima Azije, a velike uspjehe potvrđuje i nagrada na startup natjecanju FIN/SUM, najveće japanske fintech konferencije.

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.