Facebook Paper je stigao, preuzmite ga već danas!

Facebook Paper je stigao, preuzmite ga već danas!

Facebookov čitač i agregator vesti Paper, koji smo najavili pre par dana, konačno je stigao na iOS uređaje. Iza nove Facebook aplikacije stoji Facebook Creative Labs, posebno odeljenje unutar kompanije čiji je zadatak razvoj novih aplikacija van zvaničnog okvira ove društvene mreže, a prva takva aplikacija je upravo Paper.

facebookpaper

Facebookov čitač i agregator vesti Paper, koji smo najavili pre par dana, konačno je stigao na iOS uređaje. Iza nove Facebook aplikacije stoji Facebook Creative Labs, posebno odeljenje unutar kompanije čiji je zadatak razvoj novih aplikacija van zvaničnog okvira ove društvene mreže, a prva takva aplikacija je upravo Paper.

Nastao kao ideja sa trodnevnog hackatona, Paper je u biti kurator vesti tj. čitač koji korisnicima pruža sve relevantne informacija iz određenih oblasti kao i sa sopstvenog timelinea. Nakon što preuzmete aplikaciju i ulogujete se, od vas će se zatražiti da izaberete nekoliko interesantnih tema koje bi želeli da pratite – od tehnologije, preko životinja pa sve do uređivanja doma.

Glavni meni aplikacija podeljen je u četiri glavna dela – vaš profil, kreiranje posta, odabira i uređivanje sekcija kao i podešavanja. Budući da Paper nije samo običan agregator vesti, korisnicima se takođe pruža i mogućnost postovanja statusa, slika i drugog sadržaja direktno iz Paper aplikacije. Iako se možda čini da je Facebook ovim potezom ubio zvaničan app, iz kompanije tvrde da je ovo deo razvoja mobilne strategije koji bi ovu kompaniju trebao da uvede u novu eru i tako je približi mlađim naraštajima.

paper1

Facebookov Paper svakako predstavlja vizuelno prijatniji doživljaj običnog timelinea i ne sumnjamo da će ubrzo pronaći put to glavnih ekrana iOS korisnika. Ipak, jedna kompanija čija popularna aplikacija takođe nosi ime Paper nije zadovoljna što nova Facebook aplikacija deli ime sa njihovim proizvodom te su izrazili iskrenu želju da Facebook uloži isti nivo truda u kreiranje svojih proizvoda kao što su i oni to uradili.

Paper aplikaciju možete preuzeti u App Storeu (za preuzimanje aplikacije neophodan je US nalog, ali je The Next Web objavio vodič kako zaobići taj proces).

[vimeo]http://vimeo.com/85421325[/vimeo]

Komentari

  1. Delboy

    Delboy

    03. 02. 2014. u 10:23 pm Odgovori

    Facebook je krenuo stopama naših kreatora ‘vidi i ja imam kuponski sajt’. Možda uskoro zatraži i usluge najboljih u kopiranju, njemački Rocket Networks

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Kako su OPG-ovci postali najtraženiji ljudi (i zašto je nužno njihovo digitalno opismenjavanje)

U jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) zatvorene su i tržnice. Uz zabranu kretanja van mjesta prebivališta, ova mjera navela je brojne OPG-ovce koji su svoje proizvode do jučer nudili na placu da posegnu za nekim drugim kanalima jer voće i povrće bez hladnjače ne može dugo stajati, a plastenici su puni zahvaljujući blagoj zimi i proljetnom suncu koje se pojavilo u par navrata.

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Što ste propustili

Sponzorirano

Epidemija COVID-19 pomogla je digitalizaciji Hrvatske više nego ijedna inicijativa do sada

Kriza je svakako tu, ali možda iz nje izvučemo neke korisne lekcije i konačno počnemo razmišljati digitalnije.

Kultura 2.0

Škola programiranja SmartNinja dokaz je da krizna situacija može donijeti i neprilike i – prilike

Iako je škola programiranja SmartNinja, prisutna i u Hrvatskoj tri godine, do sada održavala tečajeve isključivo uživo, na fizičkim lokacijama, pandemija koronavirusa preselila je nastavu online, gdje će dio tečajeva vjerojatno i ostati, što nudi nove prilike na tržištu edukacija.

Startupi i poslovanje

Igrom kroz matematiku, platforma Matific pomaže 58 tisuća naših učenika i učitelja u nastavi na daljinu

Učitelji diljem Hrvatske našli su se prije nešto više od 20 dana u izvanrednim okolnostima. Sav svoj nastavnički proces trebali su prilagoditi online okruženju, srećom, odrađeni pilot projekti sada zlata vrijede - a suradnja s Matificom upravo je tome dokaz.

Intervju

WhatsApp kao komunikacijski kanal za vaš biznis u krizi? Pomoći će hrvatski Sendbee

Imamo Koronavirus.hr na Viberu, no treba li nam podrška i putem WhatsAppa? Što uopće nudi WhatsApp Business, a što hrvatski startup Sendbee koji se njime bavi? Otkrili su nam suosnivači Domagoj Krpan i Ivan Arar.

Startupi i poslovanje

Mali ste offline biznis? Ovladati online prodajom možete i s ograničenim budžetom

Ugostiteljski objekti prvi su osjetili posljedice pandemije pa tako i naš specialty coffee shop Kavantura. Srećom, pozabavili smo se web trgovinom i digitalnim alatima tik prije svega... evo što je nama olakšalo posao.

Startupi i poslovanje

Ponovimo lekcije iz 2008. Kriza nije vrijeme da svojim klijentima budete daleko

Ovo je priča koju vrlo često pričam, to je priča o krizi zvanoj 2008. Jedni su se hvalili, drugi žalili, a evo što se meni događalo...