Facebook oglašivači odsad mogu pratiti poziciju plaćenih sadržaja u vašem i drugim news feedovima

Facebook oglašivači odsad mogu pratiti poziciju plaćenih sadržaja u vašem i drugim news feedovima

Facebook uvodi novu metriku za oglašivače kako bi oni mogli točno pratiti kako njihovi plaćeni članci i statusi (Sponsored Stories) kotiraju na news feed stranicama. Tako oglašivači sada mogu točno saznati prosječnu poziciju unutar feedova koju je imao neki njihov sadržaj.

Facebook uvodi novu metriku za oglašivače kako bi oni mogli točno pratiti kako njihovi plaćeni članci i statusi (Sponsored Stories) kotiraju na news feed stranicamaTako oglašivači sada mogu točno saznati prosječnu poziciju unutar feedova koju je imao neki njihov sadržaj.

Ovakvi podaci će pomoći oglašivačima da saznaju koliko su oglasi vidljivi na toj društvenoj mreži te kako mogu optimizirati svoje internetske kampanje da rezultat bude još bolji. Ovo je značajno za strategije, jer su mjerenja pokazala da plaćeni sadržaj koji se pojavljuje u news feedu privlači značajno veći broj klikova nego oglasi koji se nalaze sa strane stranice gdje smo ranije navikli gledati plaćeni sadržaj na Facebooku.

Moguće poskupljenje oglašavačkog prostora

Očekuje se da će se sada, kada na raspolaganju imaju i novu metriku, oglašivači u većoj mjeri odlučivati upravo na plasiranje sadržaja kao Sponsored Story. Loša strana tog mogućeg trenda, kako piše Inside Facebook, jest da zbog ograničenog mjesta u news feedu, oglašavanje u tom segmentu poskupi.

Napokon kontrola

Donedavno uopće nije bilo načina da oglašivači kontroliraju svoje ulaganja u Sponsored stories; primjerice, gdje završavaju ti oglasi, tko ih vidi, koliko se klikaju i sl. Facebook je lagano počeo uvoditi potrebnu metriku pa već od lipnja oglašivači mogu pratiti neke od rezultata, a od ovog tjedna im je to omogućeno kroz Ads API alat i kroz samu Facebook stranicu za upravljanje oglasima. Što se tiče Facebook Ads sidebar oglasa, Facebook ne omogućuje kontrolu ni u uvid u to na kojoj se poziciji pojavljuju.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Što ste propustili

Kultura 2.0

Spotify je od danas službeno dostupan u Hrvatskoj!

Neka me netko uštipne. Stigao je i ovaj dan, Spotify je u Hrvatskoj.

Digitalni marketing

Od srijede stiže Spotify? Što će sad Deezer, ali i oglašivači, telekomi i podcasteri

Ako Spotify ovaj tjedan dođe u Hrvatsku u 'paketu' s drugim zemljama regije i Rusijom, mogao bi dobro doći hrvatskim glazbenicima i izvođačima koji su u doba koronavirusa morali otkazati koncerte. Oglašivači i podcasteri bi također mogli okrenuti glave...

Video

Hoće li vam deepfakeom ukrasti lice pa ući u bankovni račun (i staviti vas u pornić)

Ako poslije ove epizode ne obrišete sve selfije s interneta, niste napravili ništa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.