Facebookovi oglasi moći će se targetirati ovisno o tipu mobilnih uređaja

Nakon što su ovog tjedna korisnicima ponudili opciju Save za spremanje i naknadno pregledavanje, u Facebooku su pripremili novitet i za oglašivače i developere aplikacija.

Nakon što su ovog tjedna korisnicima ponudili opciju Save za spremanje i naknadno pregledavanje, u Facebooku su pripremili novitet i za oglašivače i developere aplikacija. Oglašavanje više neće biti usmjereno samo prema operativnom sustavu mobilnog uređaja ili vezi koja se koristi, već i prema tipu mobilnog uređaja.

Ako imate iPhone, Samsungov ili neki treći model pametnog telefona, a oglašivačima i developerima aplikacija je bitno da do vas dođu baš zbog tog modela, Facebook je pronašao rješenje za takvu mogućnost. Popularna društvena mreža će tijekom narednih nekoliko dana uvesti oglašavanje specificirano za pojedini mobilni uređaj, s ciljem da dolazak do “meta” oglašivača i developera bude što bolji.

Izvor: Developers.facebook.com
Izvor: Developers.facebook.com

Svi koji žele ostaviti svoj oglas i doći do potrošača preko Facebooka ubuduće će imati priliku preciznije odrediti koga točno traže. U slučaju “ciljanja” publike prema korištenom mobilnom uređaju, glavna prednost bila bi povezivanje s potrošačima s uređajima na kojima se najčešće kupuje neki proizvod ili preuzima aplikacija. Plus je i mogućnost da se filtriraju i izbace uređaji koji, primjerice, više nisu kompatibilni s aplikacijom koja se nudi.

U Facebooku očekuju da će novitet biti koristan zbog veće mogućnosti povrata za ulaganje oglašivača ili developera, a pozitivan učinak trebalo bi donijeti i stvaranje grupe potrošača koji su zanimljiva ciljana skupina. Developeri aplikacija ubuduće bi imali priliku doći do potencijalnih novih korisnika ili ponuditi nove opcije za dosadašnje, poput poruke da rezerviraju svoj let u slučaju da koriste aplikaciju za organiziranje putovanja.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Intervju

Buduća liderica studira računarstvo, vodi vlastiti startup i bori se protiv korupcije, a tek su joj 22!

Priča Kaje Pavlinić, buduće 22-godišnje liderice iz Varaždina zainteresirala je sve okupljene na Leap Women Summitu, a mi smo odlučili provjeriti kako joj polazi za rukom studirati, voditi startup, biti uključena u preko 6 organizacija, raditi i - disati?

Sponzorirano

Provjerili smo je li se nova Pauza.hr dobro ispekla. Evo što smo otkrili!

Pauza.hr u 2019. ulazi s potpunim redizajnom. Zašto smo toliko čekali na novi web i aplikaciju te jesu li uspjeli napraviti dobar posao na kraju? Tražimo odgovore za vas.

Vodič

Pregled top freelancing platformi: Koju odabrati i na kojoj se zadržati?

Kako se snaći u freelance vodama i što prije isplivati na površinu, otkrivamo u pregledu najpopularnijih freelance platformi.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt (i UberEats koji će u Hrvatsku doći za njim) imaju bolji CX od većine hrvatskih restorana

Finski Wolt novi je igrač na tržištu dostave Zagreba, ali donosi li nam on prednosti zbog kojih bismo se trebali odreći drugih servisa?

Startupi i poslovanje

DaiBau, uz investiciju od 700.000 eura, želi pomoći svima u regiji koji muku muče s majstorima

Pronaći dobrog majstora zna biti Sizifov posao, a Daibau, u Hrvatskoj poznat kao eMajstor, uz investiciju fondova South Central Ventures i Vito ONE, želi biti vodeće rješenje.

Sponzorirano

Provjerili smo je li se nova Pauza.hr dobro ispekla. Evo što smo otkrili!

Pauza.hr u 2019. ulazi s potpunim redizajnom. Zašto smo toliko čekali na novi web i aplikaciju te jesu li uspjeli napraviti dobar posao na kraju? Tražimo odgovore za vas.

Internet marketing

Ni u 2019. niste sigurni kako učinkovito mjeriti rezultate influencer marketinga? Krenimo od osnova.

Skeptični ste prema influencer marketingu jer ne vidite pouzdanost u načinu mjerenja njegovih rezultata? Evo nekoliko stvari koje će vas razuvjeriti, a kad krenete, i pomoći da budete učinkovitiji.

Društvene mreže

Zašto je jaje s Instagrama nova salata od krumpira s Kickstartera?

Čak i kada ne postoji nikakav poseban razlog za popularnost, do nje se lako može doći uz malo internetskog humora.

Digitalni mediji

Budu li portali kažnjavani zbog “nedopuštenih” komentara, vjerojatno će ih onemogućiti

Hoće li najavljeni zakon o nepoželjnom ponašanju na internetu i revizija zakona o elektroničkim medijima voditi cenzuri i ukidanju komentara na portalima? Odgovore na to pitanje potražila sam kod predstavnika najvećih online medija iz redova Styrije, Hanza Medije, Indexa i Telegram Media Grupe.