Facebookovi oglasi moći će se targetirati ovisno o tipu mobilnih uređaja

Nakon što su ovog tjedna korisnicima ponudili opciju Save za spremanje i naknadno pregledavanje, u Facebooku su pripremili novitet i za oglašivače i developere aplikacija.

Nakon što su ovog tjedna korisnicima ponudili opciju Save za spremanje i naknadno pregledavanje, u Facebooku su pripremili novitet i za oglašivače i developere aplikacija. Oglašavanje više neće biti usmjereno samo prema operativnom sustavu mobilnog uređaja ili vezi koja se koristi, već i prema tipu mobilnog uređaja.

Ako imate iPhone, Samsungov ili neki treći model pametnog telefona, a oglašivačima i developerima aplikacija je bitno da do vas dođu baš zbog tog modela, Facebook je pronašao rješenje za takvu mogućnost. Popularna društvena mreža će tijekom narednih nekoliko dana uvesti oglašavanje specificirano za pojedini mobilni uređaj, s ciljem da dolazak do “meta” oglašivača i developera bude što bolji.

Izvor: Developers.facebook.com
Izvor: Developers.facebook.com

Svi koji žele ostaviti svoj oglas i doći do potrošača preko Facebooka ubuduće će imati priliku preciznije odrediti koga točno traže. U slučaju “ciljanja” publike prema korištenom mobilnom uređaju, glavna prednost bila bi povezivanje s potrošačima s uređajima na kojima se najčešće kupuje neki proizvod ili preuzima aplikacija. Plus je i mogućnost da se filtriraju i izbace uređaji koji, primjerice, više nisu kompatibilni s aplikacijom koja se nudi.

U Facebooku očekuju da će novitet biti koristan zbog veće mogućnosti povrata za ulaganje oglašivača ili developera, a pozitivan učinak trebalo bi donijeti i stvaranje grupe potrošača koji su zanimljiva ciljana skupina. Developeri aplikacija ubuduće bi imali priliku doći do potencijalnih novih korisnika ili ponuditi nove opcije za dosadašnje, poput poruke da rezerviraju svoj let u slučaju da koriste aplikaciju za organiziranje putovanja.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

E-građani E-stonije: Kako otvoriti tvrtku u Estoniji, a ostati u Hrvatskoj?

Porezna reforma nas opet vodi na cirkusnu vožnju pa su se mnogi poduzetnici poželili odvesti što dalje od Hrvatske. Evo kako možete izaći iz cirkusa bez potrebe da se vozite ili da vas vozaju...

Tehnologija

Apple je pokazao kako više nema ništa za pokazati – čeka li ga Nokijin scenarij?

Sjednite, djeco, da vam ispričam priču o vremenu prije mog vremena. Bijaše to godina 1998., četvrtaste kutije protetičkih boja vrtjele su Windowse 95 ili 98, bilo je to vrijeme disketa, telefonskih slušalica koje se dižu i dial-up interneta koji puca kada se to dogodi.

Tehnologija

Vodič za e-Vozačku da ne čekaš (kao mi) u redu u MUP-u

Sustav e-Vozačka, za predaju zahtjeva za novu vozačku dozvolu putem interneta, radi pristojno, ali i pokazuje da korisničko iskustvo i komunikacija mogu i moraju biti bolji. U suprotnom - šalter!

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Poznati timovi koji će se na Idea Knockoutu natjecati za mjesto na CES-u

Sve je spremno za ovogodišnji Idea Knockout, a za put u Vegas borit će se 20 timova.

Startupi i poslovanje

Domaća aplikacija Beyond Seen Screen postala ExRey i stigla na Android uređaje

Nakon rebrandinga, Beyond Seen Screen postaje ExRey, a beta verzija aplikacije koja pretvara pasivno gledanje videa u aktivno dostupna je na Google Playu.

Intervju

Splitski Locastic otvoreno o povratku u esport nakon pauze (i naučenih lekcija)

Locastic je mrtav, živio Locastic? Splitska tvrtka iz drugog pokušaja nastoji postati regionalna sila u igri CS:GO.

Sponzorirano

#DigiDoggo natječaj: Pošalji nam video CV – dobit ćeš vlastitu domenu!

Traže se mlade nade u sklopu projekta Digitalna karijera - svi koji snime i pošalju video CV dobivaju vlastitu .Me domenu, a najbolji i 'pitch' trening!

Natječaj

Prijavite inspirativne žene iz svijeta tehnologije na Technology Playmaker Awards

Nominacije za Technology Playmaker Awards, nagradu u organizaciji Booking.com, bit će otvorene do 22. prosinca.

Analiza

PSD2: Banke, ‘fintech’ i tehnološki giganti upravo su u utrci života

Tko će prvi prijeći preko svih prepreka regulacija i standarda do otvorenog bankarstva?