Stigli i video pozivi putem Facebookovog Messengera!

Stigli i video pozivi putem Facebookovog Messengera!

Messenger, Facebookova aplikacija za dopisivanje, u određenom broju zemalja, uključujući i Hrvatsku, dobila je mogućnost video pozivanja prijatelja, nakon što je prošle godine uvela (besplatne) audio pozive.

Facebook video pozivi

Facebook je svjestan da korisnici radije komuniciraju privatno, stoga je u posljednje vrijeme sve više obogaćivao komunikaciju putem Messengera. Nakon mogućnosti audio poziva, ali i slanja audio te video poruka, video pozivi bili su logičan korak dalje. Zanimljivo je što ova usluga dolazi gotovo u isto vrijeme kad i mogućnost audio pozivanja putem WhatsAppa – da sam se kladila, rekla bih da će upravo WhatsApp prvi uvesti video pozive, a ne Messenger. Srećom, nisam.

Možda još niste koristili opciju (audio) pozivanja putem Messengera, ali, kako prenosi TechCrunch, sam Mark Zuckerberg rekao je prošlog tjedna da se preko Messengera napravi 10% globalnih VoIP poziva. Smatra da će upravo oni zamijeniti tradicionalne pozive, a video opcija to bi mogla ubrzati.

Facebook video pozivi 2

Da bi se uspostavio video poziv, potrebno je unutar chata u gornjem desnom uglu dodirnuti ikonu kamere, pored ikone za audio pozive. Messenger će namjestiti kvalitetu poziva ovisno o vezi, a u slučaju da je slabija, lako se prebaci samo na audio.

Riječ je o prvoj verziji usluge, a u planu su i dodatne – grupno pozivanje i stabilizacija videa.

Video pozivi dostupni su na iOS uređajima u nekoliko zemalja, među kojima je i Hrvatska – u Belgiji, Kanadi, Danskoj, Francuskoj, Grčkoj, Irskoj, Laosu, Litvi, Meksiku, Nigeriji, Norveškoj, Omanu, Poljskoj, Portugalu, Velikoj Britaniji, SAD-u i Urugvaju, dok će u ostalim zemljama postajati dostupni u idućih nekoliko mjeseci.

ponuda

Komentari

 1. IVICA

  IVICA

  04. 08. 2015. u 5:59 pm Odgovori

  nedavno sam imao video poziv preko msn i imao sam ikonu kamere međutim vise nemam mogucnost da i se pojavi kamera za taj poziv, ja i kcer imamo iste telefone ona ima mogucnost video poziva ja ne, u cemu bi mogao bti problem, imamo telefone ZTE Q BLADE MAXI

 2. Dorotea

  Dorotea

  12. 03. 2017. u 11:24 pm Odgovori

  …želim prijaviti osobu koja me preko Messengera neprestano maltretira sa nedopuštenim videopozivima i prikazima sramotnih situacija, a ne znam kome to prijaviti, jer to postaje nemoguće…

 3. aleksandar nikolic

  aleksandar nikolic

  27. 09. 2018. u 3:25 am Odgovori

  Kucao sam poruku nekome kamerica u desnom uglu na mesendzeru je imala zelenu lampicu koja se odjednom ugasila i oko kamere su se pojavile neke linijice dali to znaci da je ta osoba tog momenta razgovarala ne kameru snekim

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Tehnologija

Programeri u prosjeku zarađuju 10.000 kuna, najbolje su plaćeni iOS developeri

Stigli su nam novi rezultati ankete Tomislava Grubišića o plaćama developera u Hrvatskoj za 2019. godinu, donosimo pregled najzanimljivijih podataka na osnovu tehnologija i godina iskustva.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Oradian potvrđuje brz rast u Aziji nagradom na najvećoj japanskoj fintech konferenciji

Domaći Oradian širi se tržištima Azije, a velike uspjehe potvrđuje i nagrada na startup natjecanju FIN/SUM, najveće japanske fintech konferencije.

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.