Stigli i video pozivi putem Facebookovog Messengera!

Stigli i video pozivi putem Facebookovog Messengera!

Messenger, Facebookova aplikacija za dopisivanje, u određenom broju zemalja, uključujući i Hrvatsku, dobila je mogućnost video pozivanja prijatelja, nakon što je prošle godine uvela (besplatne) audio pozive.

Facebook video pozivi

Facebook je svjestan da korisnici radije komuniciraju privatno, stoga je u posljednje vrijeme sve više obogaćivao komunikaciju putem Messengera. Nakon mogućnosti audio poziva, ali i slanja audio te video poruka, video pozivi bili su logičan korak dalje. Zanimljivo je što ova usluga dolazi gotovo u isto vrijeme kad i mogućnost audio pozivanja putem WhatsAppa – da sam se kladila, rekla bih da će upravo WhatsApp prvi uvesti video pozive, a ne Messenger. Srećom, nisam.

Možda još niste koristili opciju (audio) pozivanja putem Messengera, ali, kako prenosi TechCrunch, sam Mark Zuckerberg rekao je prošlog tjedna da se preko Messengera napravi 10% globalnih VoIP poziva. Smatra da će upravo oni zamijeniti tradicionalne pozive, a video opcija to bi mogla ubrzati.

Facebook video pozivi 2

Da bi se uspostavio video poziv, potrebno je unutar chata u gornjem desnom uglu dodirnuti ikonu kamere, pored ikone za audio pozive. Messenger će namjestiti kvalitetu poziva ovisno o vezi, a u slučaju da je slabija, lako se prebaci samo na audio.

Riječ je o prvoj verziji usluge, a u planu su i dodatne – grupno pozivanje i stabilizacija videa.

Video pozivi dostupni su na iOS uređajima u nekoliko zemalja, među kojima je i Hrvatska – u Belgiji, Kanadi, Danskoj, Francuskoj, Grčkoj, Irskoj, Laosu, Litvi, Meksiku, Nigeriji, Norveškoj, Omanu, Poljskoj, Portugalu, Velikoj Britaniji, SAD-u i Urugvaju, dok će u ostalim zemljama postajati dostupni u idućih nekoliko mjeseci.

ponuda

Komentari

 1. IVICA

  IVICA

  04. 08. 2015. u 5:59 pm Odgovori

  nedavno sam imao video poziv preko msn i imao sam ikonu kamere međutim vise nemam mogucnost da i se pojavi kamera za taj poziv, ja i kcer imamo iste telefone ona ima mogucnost video poziva ja ne, u cemu bi mogao bti problem, imamo telefone ZTE Q BLADE MAXI

 2. Dorotea

  Dorotea

  12. 03. 2017. u 11:24 pm Odgovori

  …želim prijaviti osobu koja me preko Messengera neprestano maltretira sa nedopuštenim videopozivima i prikazima sramotnih situacija, a ne znam kome to prijaviti, jer to postaje nemoguće…

 3. aleksandar nikolic

  aleksandar nikolic

  27. 09. 2018. u 3:25 am Odgovori

  Kucao sam poruku nekome kamerica u desnom uglu na mesendzeru je imala zelenu lampicu koja se odjednom ugasila i oko kamere su se pojavile neke linijice dali to znaci da je ta osoba tog momenta razgovarala ne kameru snekim

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.