Facebook Messenger za iPhone i Android dobiva glasovne poruke, a 'sutra' postaje konkurent Skypeu!

Facebook Messenger za iPhone i Android dobiva glasovne poruke, a ‘sutra’ postaje konkurent Skypeu!

Facebook nastavlja rafinirati i prilagođavati sustav poruka svojih mobilnih aplikacija! Naime, najveća je društvena mreža na svijetu ovih dana predstavila potencijalno prilično zanimljiv dodatak svojoj mobilnoj aplikaciji - glasovne poruke, najava potencijalnog Facebookovog izazova - Skypeu!

Facebook nastavlja rafinirati i prilagođavati sustav poruka svojih mobilnih aplikacija! Naime, najveća je društvena mreža na svijetu ovih dana predstavila potencijalno prilično zanimljiv dodatak svojoj mobilnoj aplikaciji – glasovne poruke, najava potencijalnog Facebookovog izazova – Skypeu!

Messenger aplikacije za iPhone i Android su uz dodavanje fotografija u Kanadi obogaćene novom mogućnošću snimanja i slanja audio putem poruka, kako otkriva The Next Web. Snimljeno naravno možete i preslušati te ako niste zadovoljni možete promijeniti ili potpuno odbaciti poruku.

Potpuno nov način interakcije

I dok glasovne poruke omogućuju nov način interakcije među korisnicima, iz Facebooka tvrde kako je ovo samo početak te da će uskoro početi beta testiranje novog VoIP sustava unutar iOS Messenger aplikacije što bi korisnicima omogućilo obavljanje poziva bez obzira na ograničenja na računu ( ne računajući naravno ograničenje internetskog prometa koji bi se ovim načinom komunikacije trošio ).

Facebook novi VoIP sustav planira prvo testirati u Kanadi, a potom i u ostatku svijeta što znači da će nove mogućnosti poziva i audio poruka potencijalno doseći 1 milijardu korisnika! Nije niti toliko bitno što te mogućnosti nisu inovativne; usluga će biti izuzetno korisna milijunima korisnika diljem svijeta. Naravno, ako Facebook uspješno testira nove mogućnosti i pravilno se otvori prema novim tržištima.

Kontra Skypea i Voxija

A mogućnosti koje se otvaraju su u najmanju ruku interesantne. Potencijal nadogradnje servisa s raznim premium mogućnostima VoIP-a mogao bi znatno povećati debljinu Facebookovog novčanika, a konkurenciju bi im činili giganti poput Skypea te startupi poput slovenskog Voxija. Facebook već ionako ima vašu kontakt listu u obliku popisa prijatelja!

Ali najveći potencijal leži u sljedećem – ako Facebook nove VoIP mogućnosti izvede kvalitetno i intuitivno mogao bi zauvijek promijeniti način na koji obavljamo telefonske razgovore i potopiti konkurente poput Skypea.. Biste li telefonirali putem Facebooka?

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

Startupi i poslovanje

Paušalci, prikriveni rad opet nije dobro definiran u Općem poreznom zakonu, uključite se u e-Savjetovanje!

Prema trenutnom prijedlogu izmjena Općeg poreznog zakona, koji bi trebao stupiti na snagu 1. 1. 2020., i dalje nije dovoljno jasno definirana razlika između samostalnog i nesamostalnog rada, što bi se moglo obiti o glavu paušalnim obrtnicima i tvrtkama koje ih angažiraju.

Intervju

Tko to zna sa softverom, dobro zarađuje i utječe na velike sustave? IT Konzultant!

Kao što mnogi bježe od matematike i STEM-ovci nerijetko bježe od "mekih vještina", no upravo se u tom spoju kriju odlične karijerne opcije. Kako ispolirati te vještine učimo od FER-ovca, dugogodišnjeg konzultanta i danas direktora, mStartovog Emina Subašića.

Tehnologija

Programeri u prosjeku zarađuju 10.000 kuna, najbolje su plaćeni iOS developeri

Stigli su nam novi rezultati ankete Tomislava Grubišića o plaćama developera u Hrvatskoj za 2019. godinu, donosimo pregled najzanimljivijih podataka na osnovu tehnologija i godina iskustva.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.