Facebook Messenger za iPhone i Android dobiva glasovne poruke, a 'sutra' postaje konkurent Skypeu!

Facebook Messenger za iPhone i Android dobiva glasovne poruke, a ‘sutra’ postaje konkurent Skypeu!

Facebook nastavlja rafinirati i prilagođavati sustav poruka svojih mobilnih aplikacija! Naime, najveća je društvena mreža na svijetu ovih dana predstavila potencijalno prilično zanimljiv dodatak svojoj mobilnoj aplikaciji - glasovne poruke, najava potencijalnog Facebookovog izazova - Skypeu!

Facebook nastavlja rafinirati i prilagođavati sustav poruka svojih mobilnih aplikacija! Naime, najveća je društvena mreža na svijetu ovih dana predstavila potencijalno prilično zanimljiv dodatak svojoj mobilnoj aplikaciji – glasovne poruke, najava potencijalnog Facebookovog izazova – Skypeu!

Messenger aplikacije za iPhone i Android su uz dodavanje fotografija u Kanadi obogaćene novom mogućnošću snimanja i slanja audio putem poruka, kako otkriva The Next Web. Snimljeno naravno možete i preslušati te ako niste zadovoljni možete promijeniti ili potpuno odbaciti poruku.

Potpuno nov način interakcije

I dok glasovne poruke omogućuju nov način interakcije među korisnicima, iz Facebooka tvrde kako je ovo samo početak te da će uskoro početi beta testiranje novog VoIP sustava unutar iOS Messenger aplikacije što bi korisnicima omogućilo obavljanje poziva bez obzira na ograničenja na računu ( ne računajući naravno ograničenje internetskog prometa koji bi se ovim načinom komunikacije trošio ).

Facebook novi VoIP sustav planira prvo testirati u Kanadi, a potom i u ostatku svijeta što znači da će nove mogućnosti poziva i audio poruka potencijalno doseći 1 milijardu korisnika! Nije niti toliko bitno što te mogućnosti nisu inovativne; usluga će biti izuzetno korisna milijunima korisnika diljem svijeta. Naravno, ako Facebook uspješno testira nove mogućnosti i pravilno se otvori prema novim tržištima.

Kontra Skypea i Voxija

A mogućnosti koje se otvaraju su u najmanju ruku interesantne. Potencijal nadogradnje servisa s raznim premium mogućnostima VoIP-a mogao bi znatno povećati debljinu Facebookovog novčanika, a konkurenciju bi im činili giganti poput Skypea te startupi poput slovenskog Voxija. Facebook već ionako ima vašu kontakt listu u obliku popisa prijatelja!

Ali najveći potencijal leži u sljedećem – ako Facebook nove VoIP mogućnosti izvede kvalitetno i intuitivno mogao bi zauvijek promijeniti način na koji obavljamo telefonske razgovore i potopiti konkurente poput Skypea.. Biste li telefonirali putem Facebooka?

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.