Facebook dobio po nosu zbog prikupljanja i prijenosa podataka

Facebook dobio ‘po nosu’: Sporno prikupljanje i prijenos podataka iz EU u SAD

Facebookovo ponašanje prema korisnicima u Europi se od prošle godine nalazi pod povećalom agencija za zaštitu podataka u nekoliko članica Europske unije, a plod istrage o praksi najpopularnije svjetske društvene mreže dolazi iz Francuske. Poslije okončanja istrage, Facebook je dobio upozorenje zbog spornih poteza u prikupljanju korisničkih podataka i prijenosu prikupljenoga na njegovo domaće tlo, u SAD.

Fejsbuče, to jednostavno nema smisla.

Kako Facebook radi u Europi i ima li u njegovu odnosu prema korisnicima ponašanja koje odudara od prakse i pravnih okvira u Europskoj uniji? Dio odgovora na to pitanje pokušava pronaći istraga koja od prošle godine traje u Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Španjolskoj i u njemačkom Hamburgu, a do sada otkriveno dolazi iz Francuske.

Tamošnja agencija koja se bavi zaštitom podataka upozorila je Facebook zbog niza spornih poteza u prikupljanju korisničkih podataka i njihovu prijenosu u SAD. Upozorenje je stiglo zbog prikupljanja podataka o korisnicima čak i u slučaju da nemaju profil na Facebooku i ondje se nađu samo na javnom profilu prijatelja ili stranici neke tvrtke, a dio prigovora odnosi se i na služenje dogovorom Safe Harbour, kojim su EU i SAD svojedobno uredili prijenos podataka na američko tlo.

Safe Harbour poništen je u listopadu prošle godine, kada je EU donijela odluku o njegovu raskidu brinući se da nije dovoljno dobra zaštita za internetske korisnike u Europi. Kako su ustvrdili istražitelji u Francuskoj, Facebook se njime i dalje nastavio koristiti – iako su s druge, Facebookove strane stizali signali da su se okrenuli drugim metodama prijenosa podataka.

Jesu li korisnici dovoljno zaštićeni?

Po završetku istrage, odluka francuskog tijela sastavila je nekoliko točaka u kojima se izdvajaju Facebookovi postupci prema korisnicima kojih u Francuskoj ima više od 30 milijuna. Među ostalim, tu se nalazi prikupljanje osobnih podataka poput seksualne orijentacije ili religijskih i političkih uvjerenja bez jasnog pristanka korisnika čiji se podaci prikupljaju, kao i služenje prikupljenim podacima kako bi se korisnici ciljali oglasima, a da korisnici to ne mogu spriječiti.

Upozorenje iz Francuske za sada je samo opomena na koju Facebook može reagirati ispravljanjem nedostataka tijekom naredna tri mjeseca. U prvoj reakciji, u Facebooku tvrde da im je zaštita njihovih korisnika na prvom mjestu, dodajući da će proučiti što im poručuje francuska agencija. U slučaju da ne isprave ono što se traži, Francuzi najavljuju sankcije, koje bi vjerojatno utjecale na stanje u blagajni najpopularnije svjetske društvene mreže.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Venture Building model: Kako VB organizacije razvijaju startupe?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.

Kolumna

Dobar ‘online’ shop može raditi i preko ‘chata’ ako napravite proces ugodnim

Već u prvom tjednu korontene primili smo puno pitanja kako (najbrže i najlakše) lansirati web shop.

Izrada web stranica

Današnja tema je tema.com (i korporacija koja je izgubila 128.938 $ jer nije produžila domenu)

Opet se dogodilo. Korporacija Parker Hannifin kupila je 2007. godine tvrtku TEMA, ali je u međuvremenu zaboravila na njenu domenu. Domena je istekla, a tema.com je na licitaciji prodana čak za 128.938 dolara.