Facebook predstavio Canvas, novi alat za oglašivače

Facebookov Canvas: Za vizualno atraktivne oglase prilagođene mobitelima

Poslije probnog razdoblja s manjom skupinom poslovnih partnera, Facebook je objavio dolazak svojeg novog alata Canvas s kojim izlazi ususret oglašivačima. S novošću za mobilne uređaje, korist će imati i najpopularnija svjetska društvena mreža, uzimajući u obzir da se korisnici koje zanima ponuda oglašivača neće morati udaljavati od Facebookove mobilne aplikacije.

facebook canvas

Facebook je napravio još jedan korak s kojim pokušava biti što primamljiviji oglašivačima. Nakon probnog razdoblja u kojem su u igri bili odabrani poslovni partneri, objavljen je dolazak nove opcije Canvas za širi krug oglašivača – koji će se do potencijalnih zainteresiranih korisnika moći probijati brže i učinkovitije nego do sada.

Facebook želi da sve ide bez zastoja, a brži princip pomoći će i njegovim partnerima s oglasima koje ljudi pregledavaju na mobilnim uređajima. Umjesto da klik na oglas vodi na zasebnu stranicu oglašivača u pregledniku, s Canvasom će sve ostati u okvirima Facebookove mobilne aplikacije, s prilikom da korisnik brže nego do sada dođe do sadržaja koji ga zanima. Ondje će se moći naći tekstualna ponuda, fotografije, videi i tipke za poziv na akciju, a sve u vizualno privlačnom paketu.

Osim brzine i lakše dostupnosti, Canvasova prednost bit će njegov dizajn, koji će omogućiti da se pregled sadržaja obavlja preko čitavog zaslona i bez klikova koji vode na puno različitih podstranica. Cilj je da se povlačenjem prsta lakše krstari po ponudi koja stoji iza oglasa i da se pogled na zaslonu s nekoliko jednostavnih opcija može prilagoditi željama korisnika.

Lista čekanja

Podatak o 934 milijuna ljudi koji svakoga dana pristupaju Facebooku na mobilnim uređajima pokazuje da je mobilno sve popularnije, a sukladno tome, i sve zanimljivije Facebookovim poslovnim partnerima. Poslije prvog predstavljanja tijekom proteklog ljeta i probnog razdoblja koje je slijedilo, Canvas se sa svojim usmjerenjem na mobilno počinje probijati prema širem krugu korisnika – i pritom slijedi put kojim je već prošao Instant Articles, također s ponuđenom opcijom da sve bude dostupno na Facebooku.

U objavi o dolasku Canvasa, Facebook je najavio da postaje dostupnim partnerima u cijelom svijetu, ali za sada ga u Hrvatskoj još čekamo. Ako smo zagrijani za nove oglase s kojima se nećemo udaljavati od Facebookove aplikacije, valjda nećemo morati čekati jako dugo.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Intervju

Zašto smo angažirali virtualnog asistenta, iako to nismo planirali?

Krajem 2019. tražili smo novu osobu koja će se pridružiti našem timu, a koja će biti zadužena za administraciju. Kako smo manja tvrtka, nismo imali potrebu za zapošljavanjem takve osobe na puno radno vrijeme, stoga smo se nadali da ćemo naći nekoga tko bi bio voljan raditi pola radnog vremena.

Društvene mreže

Treći svjetski rat borit će se… influencer marketingom (pa i u Hrvatskoj)

Dok se pitamo koliko će eskalirati #blacklivesmatter prosvjedi u SAD-u, jedno je sigurno: Influenceri koje prate Millenials i Gen Z bit će oružje propagande svih uključenih strana!

Startupi i poslovanje

Što vas “venture building” model može naučiti o razvoju digitalnih proizvoda i startupa?

Poslovni modeli stalno se razvijaju i nadograđuju, a sada još više kada postoji snažna motivacija kao što je rješavanje krize. Venture building u ovim vremenima donosi nove prilike za inoviranje i razvoj poslovnih ideja da li od strane individualnih poduzetnika ili korporacija.

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.