Evernote Business je novi "eksterni mozak" vaše tvrtke i startupa te najbolja alternativa Google Driveu
evernote_naslovna

Evernote Business je novi “eksterni mozak” vaše tvrtke i startupa te najbolja alternativa Google Driveu

Evernoteov osnivač i direktor Phil Libin na današnjoj je Evernote Trunk korisničkoj i developerskoj konferenciji u San Franciscu otkrio njihov novi proizvod za bilješke za poslovne korisnike, timove i tvrtke - Evernote Business. Netokracija je jedini tehnološki medij iz srednje i istočne Europe pozvan na ovu, drugu konfererenciju jednog od najzanimljivijih startupa na svijetu. Libin i njegov tim žele stvoriti “eksterni mozak” i često pa tako i na konferenciji naglašava kako rade softver za ljude, ne korisnike.

Evernote je danas objavio, a Netokracija je bila prisutna... (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Evernoteov osnivač i direktor Phil Libin na današnjoj je Evernote Trunk korisničkoj i developerskoj konferenciji u San Franciscu otkrio njihov novi proizvod za bilješke za poslovne korisnike, timove i tvrtke – Evernote Business. Netokracija je jedini tehnološki medij iz srednje i istočne Europe pozvan na ovu, drugu konfererenciju jednog od najzanimljivijih startupa na svijetu. Libin i njegov tim žele stvoriti “eksterni mozak” i često pa tako i na konferenciji naglašava kako rade softver za ljude, ne korisnike.

Phil Libin predstavio je Evernote Business (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Evernote Business će se temeljiti na pojedinačnim Evernote profilima tj. administratori će pozivati korisnike koji će potom otvoriti novi Evernote profil ili uključiti svoj postojeći osobni. Svi korisnici će time postati Evernote Business korisnici i dobiti 4 GB prometa mjesečno dodavanje sadržaja. Naš Nikola Krajačić već je napisao sve što morate znati o Evernoteu!

Evernote ne trguje podacima korisnika. Sve položene informacije su vlasništvo korisnika. (Snimila Marinshe)

Tvrtke će imati vlastite poslovne notebookove, a korisnici će zadržavati vlasništvo nad sadržajima koje dodaju kroz osobne profile i notebookove, što se po Libinovim riječima Evernoteu činilo iznimno bitno zbog dugoročne održivosti modela. Rješenje nazivaju “vrtičkim modelom” – moje je moje, a tvoje tvoje, a ukoliko tvrtka napravi poseban notebook, onda je to tvrtkino.

[youtube width=”600″ height=”338″]http://www.youtube.com/watch?v=wVIhiIkMzBk[/youtube]

Naravno, Evernote nije namijenjen isključivo malim i srednjim tvrtkama već i timovima unutar postojećih korporacija. Posljedica Evernote Businessa je i novo sučelje popularne aplikacije čiji će poslovni korisnici kroz svoje poslovne profile dobiti i dediciranu telefonsku podršku. Evernote Business koštat će 10 dolara po korisniku mjesečno, što je ispod cijene većine tvrtki za “enterpriseove”, a beta će uskoro biti dostupna kroz Evernoteovu posebnu web stranicu. Libin je najavio i kako će prvi korisnici možda dobiti i Evernoteove čarape, prikazujući prototip na ekranu, tako da zaista ne znamo je li se šalio.

Evernote čarapice su stvarne! (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Imajte na umu da smo kao uvod na konferenciji igrali papir-škare-kamen u sklopu nagrade igre u kojoj su 4 Evernote entuzijasta dobili Sony čitate knjiga. Prijavite se za testiranje Evernote Businessa!

Publika u iščekivanju keynote predavanja Phila Libina (Snimila Marina Filipović Marinshe)

 

 

ponuda

Komentari

 1. DePavelys

  DePavelys

  25. 08. 2012. u 9:45 am Odgovori

  VEĆ GA KORISTIM DULJE VRIJEME I TO JE DO SADA NEŠTO NAJBOLJE.
  SVI VAŠI PODACI NA SVIM UREĐAJIMA I GADGETIMA UVIJEK SINHRONIZIRANI.
  FENOMENALNO!! PREPORUČUJEM SVIMA. NE SAMO POSLOVNO NEGO I PRIVATNO.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Intervju

Prodekan FERIT-a Topić: “Meke” vještine za inženjere znače veću konkurentnost

Osječki FERIT bit će domaćin Tech Consultant Meetupa ove srijede, na kojem će se govoriti o tome što je potrebno studentima za uspješnu karijeru IT konzultanta. Otkrit ćemo djelić toga - dobro razvijene "meke" vještine.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

MKOP Osijek: Bez gig ekonomije (i paušalnih) nema ni Wolta, Bolta, Ubera…

U Osijeku se proteklog tjedna održalo 13. izdanje Međunarodne konferencije o poduzetništvu kojoj su ovaj put tema bili ljudski resursi.

Startupi i poslovanje

Kako bi Rimac, Bakić, Car i drugi hrvatski poduzetnici uložili 100.000 kuna da imaju startup?

Good Game Liftoff startup natjecanje prošle je godine u žiriju okupilo poznate hrvatske poduzetnike i stručnjake, a koji su tada prepoznali potencijal mladog tima iza društvene igre Mundus. Ususret novom izdanju Lifoffa vraćamo se do Mundusa i žirija po par dobrih savjeta.

Startupi i poslovanje

Primjer za Hrvatsku: Srbija predstavila olakšice za zapošljavanje ‘paušalaca’ i test samostalnosti

Porezne olakšice za zapošljavanje donedavnih paušalaca, jasan test samostalnosti... Što Hrvatska može naučiti iz srpskog primjera, komentiramo u novoj epizodi Netokracijinog podcasta.

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.