Evernote Business je novi "eksterni mozak" vaše tvrtke i startupa te najbolja alternativa Google Driveu
evernote_naslovna

Evernote Business je novi “eksterni mozak” vaše tvrtke i startupa te najbolja alternativa Google Driveu

Evernoteov osnivač i direktor Phil Libin na današnjoj je Evernote Trunk korisničkoj i developerskoj konferenciji u San Franciscu otkrio njihov novi proizvod za bilješke za poslovne korisnike, timove i tvrtke - Evernote Business. Netokracija je jedini tehnološki medij iz srednje i istočne Europe pozvan na ovu, drugu konfererenciju jednog od najzanimljivijih startupa na svijetu. Libin i njegov tim žele stvoriti “eksterni mozak” i često pa tako i na konferenciji naglašava kako rade softver za ljude, ne korisnike.

Evernote je danas objavio, a Netokracija je bila prisutna... (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Evernoteov osnivač i direktor Phil Libin na današnjoj je Evernote Trunk korisničkoj i developerskoj konferenciji u San Franciscu otkrio njihov novi proizvod za bilješke za poslovne korisnike, timove i tvrtke – Evernote Business. Netokracija je jedini tehnološki medij iz srednje i istočne Europe pozvan na ovu, drugu konfererenciju jednog od najzanimljivijih startupa na svijetu. Libin i njegov tim žele stvoriti “eksterni mozak” i često pa tako i na konferenciji naglašava kako rade softver za ljude, ne korisnike.

Phil Libin predstavio je Evernote Business (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Evernote Business će se temeljiti na pojedinačnim Evernote profilima tj. administratori će pozivati korisnike koji će potom otvoriti novi Evernote profil ili uključiti svoj postojeći osobni. Svi korisnici će time postati Evernote Business korisnici i dobiti 4 GB prometa mjesečno dodavanje sadržaja. Naš Nikola Krajačić već je napisao sve što morate znati o Evernoteu!

Evernote ne trguje podacima korisnika. Sve položene informacije su vlasništvo korisnika. (Snimila Marinshe)

Tvrtke će imati vlastite poslovne notebookove, a korisnici će zadržavati vlasništvo nad sadržajima koje dodaju kroz osobne profile i notebookove, što se po Libinovim riječima Evernoteu činilo iznimno bitno zbog dugoročne održivosti modela. Rješenje nazivaju “vrtičkim modelom” – moje je moje, a tvoje tvoje, a ukoliko tvrtka napravi poseban notebook, onda je to tvrtkino.

[youtube width=”600″ height=”338″]http://www.youtube.com/watch?v=wVIhiIkMzBk[/youtube]

Naravno, Evernote nije namijenjen isključivo malim i srednjim tvrtkama već i timovima unutar postojećih korporacija. Posljedica Evernote Businessa je i novo sučelje popularne aplikacije čiji će poslovni korisnici kroz svoje poslovne profile dobiti i dediciranu telefonsku podršku. Evernote Business koštat će 10 dolara po korisniku mjesečno, što je ispod cijene većine tvrtki za “enterpriseove”, a beta će uskoro biti dostupna kroz Evernoteovu posebnu web stranicu. Libin je najavio i kako će prvi korisnici možda dobiti i Evernoteove čarape, prikazujući prototip na ekranu, tako da zaista ne znamo je li se šalio.

Evernote čarapice su stvarne! (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Imajte na umu da smo kao uvod na konferenciji igrali papir-škare-kamen u sklopu nagrade igre u kojoj su 4 Evernote entuzijasta dobili Sony čitate knjiga. Prijavite se za testiranje Evernote Businessa!

Publika u iščekivanju keynote predavanja Phila Libina (Snimila Marina Filipović Marinshe)

 

 

Komentari

 1. DePavelys

  DePavelys

  25. 08. 2012. u 9:45 am Odgovori

  VEĆ GA KORISTIM DULJE VRIJEME I TO JE DO SADA NEŠTO NAJBOLJE.
  SVI VAŠI PODACI NA SVIM UREĐAJIMA I GADGETIMA UVIJEK SINHRONIZIRANI.
  FENOMENALNO!! PREPORUČUJEM SVIMA. NE SAMO POSLOVNO NEGO I PRIVATNO.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?

Startupi i poslovanje

I ove godine na Ladies of New Business, ali online! 5. i 6. studenog bavimo se temama o vodstvu

Kako osigurati kapital i u krizi, kako vođenjem drugih ne zaboraviti na sebe, koji su to izazovi upravljanja timovima i resursima u "novom normalnom" - pokrivamo sve bitne teme o ženskom vodstvu i poduzetništvu u doba krize na Ladies of New Business konferenciji.

Kultura 2.0

Ravnateljica preloške knjižnice okupila igrače Harry Potter igre od Las Vegasa do Hong Konga i napravila izložbu njihovih knjižnica

Maja Lesinger četiri je mjeseca radila na virtualnoj međunarodnoj izložbi Harry Potter: Wizards Unite the Libraries u koju su se uključili igrači, a posebice knjižničari diljem svijeta. No, baš njena knjižnica iz Preloga nije mogla završiti u izložbi jer nije mjesto od interesa u samoj igri.

Startupi i poslovanje

Bivši investitor u 500 Startups savjetuje hrvatske startupe: Akvizirajte klijente i korisnike od kojih ćete učiti!

Marvin Liao već 10 godina ulaže u startupe u srednjoj i istočnoj Europi, u zemljama poput Srbije i Ukrajine. U razgovoru za Netokracija Podcast daje praktične savjete za hrvatske tehnološke poduzetnike u doba pandemije!

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?