Infinite Loop, Zero Molecule i Codebox najbolji na Energy Codefestu

Infinite Loop, Zero Molecule i Codebox najbolji na koprivničkom Energy Codefestu

Koprivnica je nedavno bila domaćin 24-satnog natjecanja u programiranju, Energy Codefesta, a kao što ime daje naslutiti, tema hackathona bila su inovativna energetska rješenja. Najboljim timom proglašen je Infinite Loop, drugo mjesto pripalo je timu Zero Molecule, a treće Codeboxu.

Tema koprivničkog 24-satnog hackathona su bila inovativna energetska rješenja.

Čini se da hackathonima ne jenjava popularnost pa je tako nedavno održan onaj tvrtke IN2 te #Hacklanje u organizaciji portala MojPosao. Međutim, dokaz da se sve ipak ne događa u Zagrebu je 24-satno natjecanje u programiranju Energy Codefest u Koprivnici.

Riječ je o drugom izdanju hackathona, a organizator je bio tamošnji poduzetnički inkubator Koprivnički poduzetnik, uz pokroviteljstvo tvrtke RWE što je odredilo i sam zadatak natjecanja. Naime, timovi su po završetku natjecanja trebali predstaviti inovativna energetska rješenja, odnosno alate za izračun uštede električne energije za krajnje korisnike pri čemu je trebalo napraviti kalkulator uštede i izvještaj o uštedi koji bi kupac dobivao prilikom energetskog savjetovanja u svom domu.

Prvo mjesto za tim Infinite Loop

Pobjednički tim dobio je ponudu i za mogućnost suradnje s RWE Hrvatska.

Među sedam tima, koliko ih se natjecalo, najboljim je proglašen tim Infinite Loop u sastavu Goran Futač, Nino Sikavica, Luka Blažek, Vedran Harmadi. Goran ističe da je zadatak natjecanja bio veliki izazov jer je trebalo pokriti dostava funkcionalnosti da bi se konačno rješenje moglo predstaviti kao neka cjelina:

S obzirom na veličinu problema, nismo uspjeli pokriti svaku sitnicu, ali one najbitnije koje su bile posebno naglašene u samom zadatku uspješno smo odradili i smatramo da nam je baš to donijelo pobjedu na kraju. U pobjedu nismo bili sigurni do samog proglašenja i momenta kad smo čuli ime našeg tima. Inače sva četvorica smo i kolege na poslu u firmi Inducta++ pa tim koji dobro funkcionira na poslu, dobro je funkcionirao i na samom natjecanju. 🙂

Drugo mjesto za Zero Molecule

Drugo mjesto pripalo je timu Zero Molecule koji je nedavno odnio pobjedu na beogradskom FON hackathonu, a tim su ovaj put činili David Ante Macan i Boris Tomaš. David kaže da je konkurencija bila jaka, od timova srednjoškolaca do ljudi koji već godinama rade u IT-u, ali da nije bilo lošeg rješenja.

Rješenje s kojim su osvojili drugo mjesto je aplikacija za administratora koji može konfigurirati mnoge parametre, koji su do sada bili fiksni kako bi izračun bio što precizniji (npr. PDV, dodati konkurenta poduzeća i njihove pakete usluga). Napravili su i Android aplikaciju koju agent ima na svom laptopu, a neke stvari su automatizirali kod unosa podataka. Također, napravili su i jedan mali IoT uređaj koji je mogao temeljem sjaja žarulja izračunati koliko trenutno energije troši, kao i smartwatch aplikacija koja mjeri jačinu svjetlosti koja ga obasjava.

Ono čime smo najviše ponosni je što smo uspjeli implementirati skeniranje osobne iskaznice, što je omogućilo agentu da većinu podataka o klijentu može automatski dohvatiti u slučaju da taj klijent još ne postoji u sustavu.

Tim Zero Molecule nedavno je odnio pobjedu na beogradskom FON hackathonu.

Treće mjesto pripalo je timu Codebox, kojeg su činili Filip Stojić i Martin Kolarić. Timovi su uz novčane nagrade dobili informatičku opremu, a “pala” je i nagrada publike za najmlađi tim imena NullTeam. No, kao što pokazuju iskustva s prijašnjih hackathona, sudionici sudjelovanjem dobivaju i puno više od toga, od vrijednog iskustva, prilike za timski rad do mogućnosti da pokažu što znaju te dobiju poslovnu ponudi ili čak pronađu i – posao!

ENERGY CODEFEST powered by RWE | Koprivnica | 24 sata | 7 timova | 1 zadatak

Geplaatst door Koprivnički poduzetnik doo – Poduzetnički inkubator op Woensdag 24 mei 2017

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.