Nova vizija Elona Muska: Automobil koji sam vozi i – zarađuje za vas

Nova vizija Elona Muska: Automobil koji sam vozi i – zarađuje za vas

Muskova vizija Teslinog poslovanja uključuje razvoj cjelovitog solarnog sustava, proizvodnju novih tipova vozila među kojima se ističe električni autobus za prijevoz putnika u urbanim područjima te ugradnju autopilota koji bi bio deset puta sigurniji od ljudskih vozača u sve Tesline automobile. Uz to, Musk želi omogućiti vlasnicima da njihovi automobili sami prevoze putnike u ono vrijeme kada ih vlasnici ne koriste jer prema sadašnjim podacima vlasnici automobila koriste svoje ljubimce samo 5 do 10% vremena.

elon_musk_leap_motion
Musk ima novu desetogodišnju viziju poslovanja svoje kompanije, a mogao bi konkurirati i Uberu.

Elon Musk je objavio novi master plan, odnosno viziju Teslinog poslovanja. U sljedećih 10 godina kompanija bi osim sveobuhvatnog solarnog sustava za kućanstva i autopilota koji je deset puta sigurniji od ljudskih vozača, trebala započeti proizvodnju novih tipova vozila, uključujući električne autobuse za prijevoz putnika u urbanim područjima. No, to nije sve. Muskova želja je stvoriti uvjete u kojima bi vlasnici mogli dijeliti svoje automobile i također pružati uslugu putničkog prijevoza.

Optimiziran javni prijevoz dizajniran i za bicikle

Jedna od važnijih stavki u Muskovom planu je širenje proizvodnje na cjelokupni cestovni promet. Pritom je cilj proizvodnjom većeg broja vozila, sniziti cijenu proizvoda te povećati zaradu iz koje bi se zatim mogao financirati razvoj novih tipova vozila poput teretnih i vozila za prijevoz putnika u urbanim područjima. Muskova vizija urbanog prometa odnosi se na veći broj manjih autobusa koji bi bili fleksibilniji, samostalno bi upravljali i mogli bi automatski prilagoditi brzinu stanju na cesti bez naglih kočenja. U tim bi se autobusima mogli prevoziti i bicikli zahvaljujući boljem dizajnu, a putnici na autobusnim stanicama bi naručivali autobus klikom na aplikaciji čime bi se mogao optimizirati javni prijevoz.

Novi modeli vozila mogli bi biti predstavljeni već sljedeće godine.

Konkurencija Uberu?

tesla_company_resize
Foto: Tesla

U Tesli već sada rade na razvoju komponenti koje bi mogle samostalno upravljati automobilom. Muskov cilj je ugraditi autopilot koji je deset puta sigurniji od ljudskih vozača, a u slučaju da se pokvari jedna od komponenti, automobil bi i dalje trebao biti u stanju samostalno voziti određeno vrijeme do nekog servisa. Riječ je svakako o dugoročnom planu čiji rezultati neće biti vidljivi u skorije vrijeme, ali je beta verzija autopilota spremna i Musk je planira ugraditi u Tesline automobile. Trenutna beta verzija je duplo sigurnija od ljudskih vozača i zasada će se moći uključiti samo kao jedna od opcija upravljanja.

Jednom kada se krene sa širom proizvodnjom automobila s autopilotom, kompanija bi omogućila vlasnicima da zarađuju na račun svog automobila u ono vrijeme kada ga ne koriste, na primjer, po noći ili tijekom radnog vremena i godišnjeg odmora. Prema podacima kojima raspolaže Musk, privatni automobili se trenutno koriste samo 5 do 10% vremena, a želja Teslinog izvršnog direktora je maksimalna iskorištenost vozila. Ideja prema kojoj bi automobil mogao samostalno prevoziti putnike i na taj način ostvarivati zaradu svojim vlasnicima mogao bi biti novi oblik pružanja usluga koji bi se također bazirao na ekonomiji dijeljenja. Stoga mnogi u njoj vide potencijalnu konkurenciju za Uber.

Poziv na ulaganje u održivost

Vizija koju je Musk objavio na Teslinom blogu u duhu je razvoja održive energije i svojevrstan poziv na ulaganje u održivost.

U nekom trenutku moramo postići ekonomiju održive energije ili ćemo ostati bez fosilnih goriva i civilizacija će propasti.

U tome je smislu važna i Muskova težnja za integracijom proizvodnje i pohrane električne energije. Riječ je o razvoju cjelovitog solarnog sustava koji je vizualno privlačan, proizvodi dovoljno energije za jedno kućanstvo i smanjuje troškove cijelog procesa korištenja solarne energije u kućanstvu koji se sastoji od narudžbe, ugradnje, održavanja i upravljanja putem aplikacije. Muskova vizija je proširiti takav sustav na cijeli svijet.

Sve u svemu, Muskov master plan nije samo vizija poslovanja jedne kompanije, već i vizija napretka društva zasnovana na čistoj energiji, optimizaciji i maksimalnoj učinkovitosti. Pred Teslom je veliki zadatak, a hoće li kompanija uspjeti, ocijenit ćemo za deset godina. 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?