Elevenov Start Trek se vraća u Zagreb i traži najbolje startupe

Elevenov Start Trek se vraća u Zagreb i traži najbolje startupe

Zagreb je jedan od šest gradova koje bugarski akcelerator Eleven i njegovi partneri posjećuju tijekom godišnje Start Trek turneje po regiji.

Misija nije svemir, nego lokalne startup zajednice.
Misija nije svemir, nego lokalne startup zajednice.

Drugu godinu zaredom akcelerator Eleven s partnerima istražuje startup ekosustav u središnjoj i istočnoj Europi u sklopu Start Trek turneje. Riječ je o dvanaestodnevnom putovanju kroz šest većih startup sjedišta u regiji s lokalnim događajima.

Misija Start Treka nije svemir, posljednja granica, nego gradnja mostova među startup zajednicama u CEE regiji, s time da se u nju ovoga puta dovode utjecajne osobe iz cijele Europe. Turneja bi trebala inspirirati lokalnu zajednicu serijom motivacijskih govora i radionica te istodobno osnažiti vodeće osobe u lokalnim zajednicama upoznajući ih s najvećim tehnološkim hubovima u Europi.

Dilyan Dimitrov iz bugarskog fonda Eleven (fotografija: Hrvoje Mihajlic)
Dilyan Dimitrov iz bugarskog fonda Eleven (fotografija: Hrvoje Mihajlic)

Zagreb je peta stanica Start Trek turneje, gdje će se događaj održati 8. listopada. Prije toga se održava u Istambulu, Bukureštu, Beogradu i Podgorici, a nakon Zagreba slijedi Sofija. U Zagrebu će među govornicima biti Lucie Montel iz njemačkog startup huba Rainmaking Loft.
Događaj je besplatan i otvoren za sve startup entuzijaste i aktiviste koji žele naučiti više o gradnji poslovanja ni iz čega, ali i o rastu. Svi će govornici moći razgovarati s osnivačima nakon prezentacija, a događaj će završiti druženjem. Ako ste zainteresirani, registrirajte se.

Zagrebački Start Trek održava se u Tehničkom muzeju u Zagrebu, a startupi koji se tamo predstave imat će priliku dobiti poziv na finalni odabir za investiciju od akceleratora, što će se održati u studenom ove godine. Da biste se prijavili za predstavljanje, potrebno je ispuniti prijavnicu najkasnije do 2. listopada.

Komentari

  1. Mirko

    Mirko

    19. 09. 2014. u 11:20 am Odgovori

    Svaka čast ali hoće li konačno na ove prostore doći neki ozbiljni američki i EU fondovi. Ovo je sve dječja igra. Nama trebaju ozbiljni fondovi koji imaju financijsu snagu i veze da proguraju kvalitetne projekte. VIše se u Silicijskoj Dolini investira u jednom danu k+nego u našoj regiji godišnje. Sa takvim fondovima, vezama i ulozima nemamo zaista nikakve šanse

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?