Elevenov Start Trek se vraća u Zagreb i traži najbolje startupe

Elevenov Start Trek se vraća u Zagreb i traži najbolje startupe

Zagreb je jedan od šest gradova koje bugarski akcelerator Eleven i njegovi partneri posjećuju tijekom godišnje Start Trek turneje po regiji.

Misija nije svemir, nego lokalne startup zajednice.
Misija nije svemir, nego lokalne startup zajednice.

Drugu godinu zaredom akcelerator Eleven s partnerima istražuje startup ekosustav u središnjoj i istočnoj Europi u sklopu Start Trek turneje. Riječ je o dvanaestodnevnom putovanju kroz šest većih startup sjedišta u regiji s lokalnim događajima.

Misija Start Treka nije svemir, posljednja granica, nego gradnja mostova među startup zajednicama u CEE regiji, s time da se u nju ovoga puta dovode utjecajne osobe iz cijele Europe. Turneja bi trebala inspirirati lokalnu zajednicu serijom motivacijskih govora i radionica te istodobno osnažiti vodeće osobe u lokalnim zajednicama upoznajući ih s najvećim tehnološkim hubovima u Europi.

Dilyan Dimitrov iz bugarskog fonda Eleven (fotografija: Hrvoje Mihajlic)
Dilyan Dimitrov iz bugarskog fonda Eleven (fotografija: Hrvoje Mihajlic)

Zagreb je peta stanica Start Trek turneje, gdje će se događaj održati 8. listopada. Prije toga se održava u Istambulu, Bukureštu, Beogradu i Podgorici, a nakon Zagreba slijedi Sofija. U Zagrebu će među govornicima biti Lucie Montel iz njemačkog startup huba Rainmaking Loft.
Događaj je besplatan i otvoren za sve startup entuzijaste i aktiviste koji žele naučiti više o gradnji poslovanja ni iz čega, ali i o rastu. Svi će govornici moći razgovarati s osnivačima nakon prezentacija, a događaj će završiti druženjem. Ako ste zainteresirani, registrirajte se.

Zagrebački Start Trek održava se u Tehničkom muzeju u Zagrebu, a startupi koji se tamo predstave imat će priliku dobiti poziv na finalni odabir za investiciju od akceleratora, što će se održati u studenom ove godine. Da biste se prijavili za predstavljanje, potrebno je ispuniti prijavnicu najkasnije do 2. listopada.

ponuda

Komentari

  1. Mirko

    Mirko

    19. 09. 2014. u 11:20 am Odgovori

    Svaka čast ali hoće li konačno na ove prostore doći neki ozbiljni američki i EU fondovi. Ovo je sve dječja igra. Nama trebaju ozbiljni fondovi koji imaju financijsu snagu i veze da proguraju kvalitetne projekte. VIše se u Silicijskoj Dolini investira u jednom danu k+nego u našoj regiji godišnje. Sa takvim fondovima, vezama i ulozima nemamo zaista nikakve šanse

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?