Bugarski akcelerator Eleven prima nove startupe do 31. 10.

Eleven prima nove startupe: Saznajte sve detalje na MeetUpu u Zagrebu

Bugarski akcelerator Eleven prima osmu rundu startupa, bilo da su u ranoj fazi ili da su nešto zreliji, i to do 31. listopada. A ako želite doznati iz prve ruke kako to izgleda akceleracija u Sofiji, možete doći na Elevenov MeetUp u Zagrebu u četvrtak, 23. listopada.

Eleven

Inicijalna investicija u startupe koji su primljeni u proces akceleracije iznosi 25.000 eura, u zamjenu za 8% udjela, a nakon prvog mjeseca otvara se prilika i za investiciju od 75.000 eura u obliku mjenice. Takva vrsta zajma daje timovima veću kontrolu nad udjelom koji Eleven uzima u zamjenu za investiciju. Taj postotak ovisi o procjeni vrijednosti tvrtke za iduću investicijsku rundu – što je vrijednost veća, to je udio manji. Akcelerator potom u startup ulaže i do 200.000 eura, ovisno o potrebama, napretku i interesima vanjskih investitora. Naravno, sve to prati tromjesečni program akceleracije u coworking prostoru u Sofiji, koji uključuje mentorstvo, radionice, događaje za umrežavanje i pristup regionalnoj i globalnoj zajednici.

Eleven se okreće i nešto zrelijim tvrtkama, ne samo onima u ranoj fazi, a Dilyan Dimitrov, partner u akceleratoru, objašnjava i zbog čega:

U posljednjoj rundi uložili smo u naprednije tvrtke, što se pokazalo kao dobar potez. Prilagodili smo program tako da odgovara i potrebama projekata koji već generiraju i prihode.

Gore navedeni uvjeti financiranja posebno pogoduju hardverskim projektima, što je najavljeno i u prošlom krugu prijava. Eleven ima i podršku jake zajednice za upravo takve startupe, posebno one s područja nosivih tehnologija, ali istodobno je i dalje fokusiran na SaaS (Software as Service) startupe. Što se tiče ciljane skupine, Dilyan bi volio vidjeti i B2B startupe, ali dobrodošli su i B2C s visokim potencijalom.

Zainteresirani startupi trebaju se prijaviti do 31. listopada, do ponoći, a nakon što se sve prijave pregledaju, finalisti će biti pozvani na intervjue. Najbolji od njih doći će na Eleven’s Selection Days u Sofiji početkom prosinca, a odabrani startupi ulaze u akcelerator u siječnju iduće godine.

Eleven i hrvatski startupi

Ivan Komorčec, osnivač Buena, govorit će o svojim iskustvima s bugarskim akceleratorom na sutrašnjem susretu u Zagrebu.
Ivan Komorčec, osnivač Buena, govorit će o svojim iskustvima s bugarskim akceleratorom na sutrašnjem susretu u Zagrebu.

Predstavnike Elevena mogli ste upoznati već nekoliko puta na ovim područjima na događajima kao što je nedavno održana Start Trek turneja. Na takvim susretima startupi mogu i “preko reda” dobiti ulaznicu za finale, a ove je godine ona otišla u ruke slovenskog projekta Scoutee.

Eleven je već uložio 6,5 milijuna eura u 83 tvrtke iz regije. Samo su hrvatski startupi dobili 210.000 eura, a među njima su Bueno (Skiipi), Squee, Zzzapp i Hungrio. Upravo od osnivača prvog startupa, Ivana Komorčeca iz Buena, možete iz prve ruke čuti kako izgleda program akceleracije u Elevenu i kakav je on značaj imao za taj projekt, i to na sutrašnjem Elevenovom MeetUpu u prostorijama Impact Huba Zagreb, Vlaška 70 E u, od 18 sati.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Intervju

Flutter nije “no-code” rješenje ni čarobni štapić, ali je odličan za brz razvoj mobilnih aplikacija

Ako niste developer, možda niste ni čuli za Flutter - a ako jeste, vjerojatno imate snažno mišljenje o njemu. U čemu je tu stvar?

Sponzorirano

WooCommerce koristi 50% hrvatskih online trgovaca, a uz Neuralab dobili su i novu opciju plaćanja – KEKS Pay

Suradnja eCommerce agencija i fintecha mogla bi - i trebala bi - biti sve češća praksa otkako je PSD2 otvorio vrata bankarskim podacima. Dobar primjer realizirao se nedavno u okviru domaćeg KEKS Paya koji je uz pomoć Neuralaba dobio priliku olakšati život tisućama novih korisnika i klijenata.

Startupi i poslovanje

200 studenata saznalo kako pokrenuti karijeru u doba COVID-19 u Nanobitu, ali i Infobipu, Infinumu i Circuitmessu

Na jučerašnjem digitalnom izdanju Digiralne Karijere u organizaciji Netokracije, FOI-ja i Nanobita govorilo se o pandemiji, praksama i prilikama za zaposlenje u digitalnoj industriji unatoč pandemiji.

Kultura 2.0

Kladarić, Šarić i Blagonić: Kako napredovati, biti inovativan i kreativan – dok radite na daljinu!

Iako je rad na daljinu mnogima nametnut, ne znači da je drugima odlično sjeo. Dapače, s Lukom Kladarićem, Marinom Šarićem i Lucijanom Blagonićem otkrivamo dobre prakse temeljene na godinama iskustva!

Mobilno

Ljuti smo na Apple… ali treba li nam još punjača?

Zašto su svi tako ljuti jer neće imati još jednu kocku za punjenje viška i kabel koji će ionako puknuti?

Startupi i poslovanje

Croatia osiguranje prepoznalo je potrebe korisnika u 2020. i u deset mjeseci je nastao LAQO

Usred krize i pandemije Croatia osiguranje napravila je ozbiljan iskorak prema digitalizaciji svojih usluga - okupili su vrhunski tim domaćih stručnjaka s kojima su razvili digitalni proizvod na razini punokrvnog insurtecha. Kako je nastalo LAQO, otkrivamo.