Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

“Mercedes je Mercedes, sve ostalo su auti.” Često spominjana rečenica uskoro bi se mogla izgovarati i u nekim drugim kontekstima jer se poznati proizvođač luksuznih automobila odlučio okušati u području u kojem ga ne bi mnogi zamislili: električnim romobilima.

Voljeli ih ili mrzili, činjenica je da su ova prijevozna sredstva u posljednje vrijeme gotovo posvuda, pa čak i u manjim sredinama. Velegradovi, jasno, prednjače, ali čini se kako ovaj vid osobnog prijevoza postaje sve privlačniji široj skupini ljudi koja se želi probiti kroz gužvu u gradu, ali se ne žele baš oznojiti dok to čine. Električni romobil, doduše, ne izgleda previše seksi i nije nešto za čime će suprotni spol uzdisati kada vas vide kako prolazite, ali ako ste tip osobe koja će se voziti romobilom – ionako ne marite previše za ono što drugi misle.

Mercedes je samo još jedan u nizu proizvođača automobila koji žele dio takozvanog “e-mobility” tržišta, koje čine električni romobili, bicikli poput poznatog Greypa i električni skejtbordi poput sada već kultnog Boosted Boarda. U velegradovima postaje sve teže kretati se automobilima, a cijene koje morate platiti kako biste uopće koristili auto u, recimo, centru Londona, sve su veće. Iz tih razloga, mnogima je bilo logično prebaciti se na neki vid prijevoza koji vas vozi svuda, a praktičan je.

Vozila na električni pogon za osobne potrebe poput ovih romobila način su da brendovi koji proizvode automobile ostanu na umu korisnika čak i kada ti korisnici odbijaju voziti automobile. Logično je: ako živite u velikom gradu i ne želite se mučiti s parkiranjem auta, a trebate neki vid transporta – kupit ćete romobil, a zašto on ne bi bio Mercedes umjesto Xiaomi?

Zamislite koliko biste kul bili da nemate ovakav “običan” romobil – nego MERCEDES.

Možda čudan, ali vrlo unosan proizvod

Koliko god možda nekima blesavo izgledali, električni romobili ogroman su biznis. Predviđanja kažu kako će se ovo tržište raširiti na više od 40 milijardi dolara do 2030. godine, a romobili su, osim u SAD-u, česti u gotovo svim većim sredinama. U Europi se najviše njih koristi u Njemačkoj i Velikoj Britaniji, a Hrvatska i dalje malo kaska za ovim tržišnim liderima.

Najveći broj romobila i sličnih prometala posjeduju tvrtke za iznajmljivanje istih, poput američkog startupa Bird koji je bio prva tvrtka koja se bavi iznajmljivanjem prijevoza električnim romobilima. U SAD-u danas imamo velik broj startupa za iznajmljivanje i dijeljenje prijevoza, a svi imaju nekako slična imena: Bird, Lime, Spin, Skip, Grin, Abroad i druge. S ovim prijevoznim sredstvima eksperimentiraju i Uber, ali i Car:go u Beogradu. 

Električni romobili doslovno su preplavili velike gradove diljem svijeta, a gore spomenuti startupi i tvrtke dozvoljavaju vam da jednostavno pronađete romobil na ulici, otključate ga aplikacijom i odvezete se gdje god vas je volja – pa čak i izvan grada ako ste dovoljno avanturistički raspoloženi.

Audi, BMW, Ford, Honda…i napokon – Mercedes!

Kao što inače ide s trendovima koji rastu velikom brzinom, sve više tvrtki proizvodi ove uređaje, a time se vraćamo na Mercedes. Naime, početkom ove godine BMW je najavio kako planira napraviti električni romobil u svom stilu, skupa s “običnim” romobilom, a u igru je u prvoj polovici godine ušao i Audi sa svojom idejom. Mercedes, naravno, neće ostati dužan pa ćete se uskoro moći hvaliti kako vozite Mercedes bez potrebe da iskeširate više od 30 tisuća eura za automobil. 

Nijemci se pridružuju ovoj bujajućoj industriji nešto kasnije nego što je to činila konkurencija iz ostatka svijeta, jer se skuterima voze već i GM i Ford, ali i Yamaha i Honda – dvije tvrtke koje su godine rivalstva zamijenile suradnjom na vozilima koja u najmanju ruku nisu previše glamurozna, a ni nešto spektakularno brza.

Nije skuter sve što sja

Jasno, kao što je slučaj sa svakim mjehurićem koji nevjerojatno brzo raste, postoji dosta realna mogućnost da se i mjehurić električnih romobila u jednom trenutku raspline. Kao što napominju strani mediji, tvrtke poput Limea i drugih gube novac na gotovo svakom romobilu, a na ulicama ih je sve više. Romobili takvim tvrtkama jednostavno ne zarađuju dovoljno novaca da bi isplatili sami sebe tijekom života, a to je jedna od elementarnih stvari koje bi, jasno, morali raditi.

Ostaju nam, stoga, osobni romobili. Danas prosječan električni romobil može biti vaš za par tisuća kuna, a za nešto manje od pet tisuća možete imati ozbiljan Xiaomi, ako vas zanima veća autonomija i osjećaj vjetra u kosi koji može donijeti samo jači romobil. Postavlja se i pitanje je li bolje kupiti romobil koji proizvodi tvrtka koja ima desetljeća ekspertize u proizvodnji vozila, ili onaj od tvrtke koja ima bogatu povijest u razvoju tehnologije. Izbor je, jasno, na vama.

Vjerujem kako eventualno opadanje broja korisnika startupa koji iznajmljuju romobile zapravo pogoduje onima koji će svoj romobil kupiti, a ne iznajmiti. Tržište i ponuda raste toliko brzo da ćete uskoro imati i premium romobile, poput ovih Mercedesovih, i to je naša stvarnost. Jasno je kako ćete za ova vozila morati platiti podosta premije, ali hej – Mercedes je Mercedes, sve su ostalo samo romobili, zar ne? 

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

Što ste propustili

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Internet marketing

Prvi Euro Effie za hrvatsku agenciju! Imago Ogilvy nagrađen za kampanju Boranka

Sinoć su u Bruxellesu dodijeljene najprestižnije europske nagrade za marketinšku učinkovitost – Euro Effie. Zlatna Effie nagrada po prvi put pristiže i u Hrvatsku, zahvaljujući reklamnoj agenciji Imago i kampanji Boranka, osmišljenoj za Savez izviđača Hrvatske.

Kultura 2.0

Formalno obrazovanje, neformalni klub: Čemu kultni KSET već 43 godine uči svoje članove?

Što znači sudjelovati u nečem većem od nas samih? KSET je klub koji je u odajama bivše kotlovnice okupio desetke generacija, dajući im prostor da šire svoje vidike kroz nova poznanstva, hobije i aktivnosti. Ususret Tech Consultant meetupu u KSET-u otkrivamo što studentima to iskustvo zapravo donosi u profesionalnom smislu.

Izrada web stranica

Novi Tomato web: Poslovni ciljevi, korisničke potrebe i agile, ruku pod ruku

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada SoMo Borac najboljim web projektom u protekloj godini proglašen je redizajn web stranice Tomato.com.hr, koji su za A1 razvili Netgen i Locastic u suradnji s OptimIT-om i CROZ-om.

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.