Ekonomska klinika traži nove članove

Ekonomska klinika riješila 135 financijskih upita građana – i traži nove članove

Neprofitna udruga koja besplatno savjetuje građane o financijskim pitanjima traži pojačanja. Ako i vi želite postati "kliničari", možete se prijaviti do 22. listopada, a više informacija saznajte na sutrašnjem predstavljanju Ekonomske klinike na EFZG-u.

Povodom regrutacije novih članova, čime se bavi Ekonomska klinika i što studenti mogu očekivati od rada u Udruzi, ispričala nam je Tea Biljak, voditeljica marketinga i PR-a. (foto: Karlo Richter)
Povodom regrutacije novih članova, čime se bavi Ekonomska klinika i što studenti mogu očekivati od rada u Udruzi, ispričala nam je Tea Biljak, voditeljica marketinga i PR-a. (foto: Karlo Richter)

Još nekoliko dana traje regrutacija novih članova Ekonomske klinike. Ekonomska klinika je neprofitna udruga u kojoj studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu besplatno savjetuju građane, društvene i mlade poduzetnike te neprofitne udruge o pitanjima ekonomske prirode. Klinika osim savjetovanja organizira i različite projekte i edukacije s ciljem promicanja poduzetništva i podizanja razine financijske pismenosti u Hrvatskoj. A kako je organizirana Udruga, na koji način funkcioniraju savjetovanja i što novi članovi mogu očekivati od rada u Klinici, ispričala nam je Tea Biljak, voditeljica marketinga i PR-a.

Tea je u Klinici već godinu dana i sviđa joj se to što ima priliku teoriju primijeniti u praksi i učiti od iskusnih mentora, a to je važno za svakog studenta.

Prvenstveno sam htjela pomagati drugima, no istovremeno, kao studentica četvrte godine EFZG-a pretvoriti teoretska znanja u praktična, steći uvid u realne poslovne probleme i shvatiti socijalne perspektive građana Hrvatske. Marketing me oduvijek zanimao pa mi se ulazak u taj tim činio logičnim izborom.

Dijeljenje znanja kao misao vodilja

Članovi Klinike su podijeljeni u tri tima. Osim marketinga i PR-a, tu su financije i ljudski potencijali.

Zahvaljujući užoj specijalizaciji za određeno ekonomsko područje svaki Kliničar može efikasnije rješavati slučajeve koji dosta raznovrsni. Npr. financijska savjetovanja vezana uz planiranje osobnog budžeta, mogućnosti štednje i tumačenja otplatnih planova kredita vrlo su česta, pristižu nam i upiti vezani uz izrade tržišne analize, objašnjavamo i funkcioniranje crowdfunding platformi pa sve do toga kako pokrenuti poduzeće. U savjetovanjima nam ponekad pomažu i naši mentori – profesori EFZG-a i vanjski suradnici, a uspješno smo riješili više od 135 slučajeva.

Osim toga što će svojim znanjem i vještinama moći nekome pomoći, novi članovi će u Klinici imati priliku za kontinuiranu edukaciju, ističe Tea. Također, kako se u Udruzi sve radi timski, jedna od najvažnijih stvari koja se može naučiti je – kultura dijeljenja znanja.

Dijelimo znanje jedni s drugima prilikom projekata, a dijelimo ga i s umirovljenikom koji želi uštedjeti mali dio svoje niske mirovine ili s djevojkom koja želi s obitelji pokrenuti OPG.

Tko može postati “kliničarem” i kako se prijaviti?

lala
Zainteresirani studenti se mogu prijaviti do 22. listopada, a uz ekonomiste traže se dizajneri, programeri i fotografi.

Zainteresirani studenti koji žele postati “kliničari” za regrutaciju se mogu prijaviti putem web stranice do 22. listopada. Nakon toga će uslijediti provjera znanja i intervju. Klinika je u potrazi za većim brojem članova, a ovoga puta uz ekonomiste traže dizajnere, fotografe i programere. Također, pozivaju i kolege s privatnih učilišta da im se pridruže.

Prosjek ocjena neće biti uvjet jer u Klinici smatraju kako to nije (jedino) mjerilo znanja, a za sve koji žele znati više, u četvrtak, 20. listopada, će se održati predstavljanje Ekonomske klinike na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u dvorani 14 s početkom u 18.30 sati.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.