Ekonomska klinika traži nove članove

Ekonomska klinika riješila 135 financijskih upita građana – i traži nove članove

Neprofitna udruga koja besplatno savjetuje građane o financijskim pitanjima traži pojačanja. Ako i vi želite postati "kliničari", možete se prijaviti do 22. listopada, a više informacija saznajte na sutrašnjem predstavljanju Ekonomske klinike na EFZG-u.

Povodom regrutacije novih članova, čime se bavi Ekonomska klinika i što studenti mogu očekivati od rada u Udruzi, ispričala nam je Tea Biljak, voditeljica marketinga i PR-a. (foto: Karlo Richter)
Povodom regrutacije novih članova, čime se bavi Ekonomska klinika i što studenti mogu očekivati od rada u Udruzi, ispričala nam je Tea Biljak, voditeljica marketinga i PR-a. (foto: Karlo Richter)

Još nekoliko dana traje regrutacija novih članova Ekonomske klinike. Ekonomska klinika je neprofitna udruga u kojoj studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu besplatno savjetuju građane, društvene i mlade poduzetnike te neprofitne udruge o pitanjima ekonomske prirode. Klinika osim savjetovanja organizira i različite projekte i edukacije s ciljem promicanja poduzetništva i podizanja razine financijske pismenosti u Hrvatskoj. A kako je organizirana Udruga, na koji način funkcioniraju savjetovanja i što novi članovi mogu očekivati od rada u Klinici, ispričala nam je Tea Biljak, voditeljica marketinga i PR-a.

Tea je u Klinici već godinu dana i sviđa joj se to što ima priliku teoriju primijeniti u praksi i učiti od iskusnih mentora, a to je važno za svakog studenta.

Prvenstveno sam htjela pomagati drugima, no istovremeno, kao studentica četvrte godine EFZG-a pretvoriti teoretska znanja u praktična, steći uvid u realne poslovne probleme i shvatiti socijalne perspektive građana Hrvatske. Marketing me oduvijek zanimao pa mi se ulazak u taj tim činio logičnim izborom.

Dijeljenje znanja kao misao vodilja

Članovi Klinike su podijeljeni u tri tima. Osim marketinga i PR-a, tu su financije i ljudski potencijali.

Zahvaljujući užoj specijalizaciji za određeno ekonomsko područje svaki Kliničar može efikasnije rješavati slučajeve koji dosta raznovrsni. Npr. financijska savjetovanja vezana uz planiranje osobnog budžeta, mogućnosti štednje i tumačenja otplatnih planova kredita vrlo su česta, pristižu nam i upiti vezani uz izrade tržišne analize, objašnjavamo i funkcioniranje crowdfunding platformi pa sve do toga kako pokrenuti poduzeće. U savjetovanjima nam ponekad pomažu i naši mentori – profesori EFZG-a i vanjski suradnici, a uspješno smo riješili više od 135 slučajeva.

Osim toga što će svojim znanjem i vještinama moći nekome pomoći, novi članovi će u Klinici imati priliku za kontinuiranu edukaciju, ističe Tea. Također, kako se u Udruzi sve radi timski, jedna od najvažnijih stvari koja se može naučiti je – kultura dijeljenja znanja.

Dijelimo znanje jedni s drugima prilikom projekata, a dijelimo ga i s umirovljenikom koji želi uštedjeti mali dio svoje niske mirovine ili s djevojkom koja želi s obitelji pokrenuti OPG.

Tko može postati “kliničarem” i kako se prijaviti?

lala
Zainteresirani studenti se mogu prijaviti do 22. listopada, a uz ekonomiste traže se dizajneri, programeri i fotografi.

Zainteresirani studenti koji žele postati “kliničari” za regrutaciju se mogu prijaviti putem web stranice do 22. listopada. Nakon toga će uslijediti provjera znanja i intervju. Klinika je u potrazi za većim brojem članova, a ovoga puta uz ekonomiste traže dizajnere, fotografe i programere. Također, pozivaju i kolege s privatnih učilišta da im se pridruže.

Prosjek ocjena neće biti uvjet jer u Klinici smatraju kako to nije (jedino) mjerilo znanja, a za sve koji žele znati više, u četvrtak, 20. listopada, će se održati predstavljanje Ekonomske klinike na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u dvorani 14 s početkom u 18.30 sati.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.