Prijavite se za 2. Akceleratorski poduzetnički kamp u Osijeku!

Prijave za 2. Akceleratorski poduzetnički kamp u Osijeku otvaraju se sutra!

Približava se drugi Akceleratorski poduzetnički kamp, koji će se od 5. do 8. ožujka održavati u Osijeku, a ako ste se poželjeli prijaviti na njega, možete to učiniti već od sutra, 23. siječnja, pa sve do 23. veljače.

Prošlogodišnji pobjednik kampa je Pippion (Slike: Acceleration Boot Camp Osijek Facebook)
Prošlogodišnji pobjednik kampa je Pippion (Slike: Acceleration Boot Camp Osijek Facebook)

Kamp organizira Centar za urbani i teritorijalni razvoj (CUTER) u suradnji s Frank Poduzetničkim Akceleratorom, Gradom Osijekom i Sveučilištem J. J. Strossmayera u Osijeku. Organizatori su izdvojili i područja u kojima se traže inovativne poduzetničke/startup ideje:

 • Informacijsko-komunikacijske tehnologije
 • Medicina i zdravstvo
 • Kreativna industrija
 • Bioekonomija i prehrambena industrija
 • Napredni materijali, napredne prerađivačke i proizvodne tehnologije
 • Niskoenergetski razvoj i energetski učinkoviti sustavi
 • Zaštita okoliša i učinkovito korištenje prirodnih resursa
 • Pametni i učinkoviti transportni sustavi

Više informacija o načinu prijave može se pronaći na web stranici Akceleratorskog poduzetničkog kampa Osijek, a detalji i lokaciji, programu i predavačima bit će uskoro objavljeni. Do tada – provjerite kako je na njemu bilo prošle godine.

Kamp se prvi put održao u studenom prošle godine.
Kamp se prvi put održao u studenom prošle godine.

U prvom kampu odabran je i pobjednik, Pippion, sustav za osobe koje uzgajaju golubove i bave se natjecanjima. Očekuje se da će ove godine više od 200 sudionika moći razmijeniti poduzetničke ideje, sudjelovati u akceleratorskom programu, pronaći mentore i povezati se s investitorima. Tijekom četiri dana rada kroz predavanja, okrugle stolove i mentoriranja od strane uspješnih međunarodnih i domaćih poduzetnika i investitora, natjecatelji će imati priliku steći vrijedna iskustva i nova znanja koja će im pomoći u daljnjem razvoju svoje startup ideje.

500.000 kuna za poduzetničke projekte

Odabrat će se 20 inovativnih poduzetničkih/startup ideja s kojima će se intenzivno raditi, a finalnog dana izdvojit će se 10 najboljih koji će dobiti priliku za ulazak u četveromjesečni Akceleratorski program u sklopu Frank Poduzetničkog Akceleratora u Osijeku.

Njima će biti osiguran coworking prostor, mentoriranje i edukacija, financiranje inicijalnog razvoja ideje u iznosu od 50.000 kuna te priprema za dobivanje sljedeće runde financiranja.

Komentari

 1. damir

  damir

  25. 01. 2015. u 12:39 am Odgovori

  mnogo toga nije baš jasno. No, čemu tolike strane riječi u hrvatskom tekstu. lakše bi razumjeli. Što to znači – ulazak u četveromjesečni Akceleratorski program u sklopu Frank Poduzetničkog Akceleratora
  ili primjerice što znači ovo
  Njima će biti osiguran coworking prostor, mentoriranje i edukacija, financiranje inicijalnog razvoja ideje u iznosu od 50.000 kuna
  ili pak
  razvoju svoje startup ideje.
  inovativne poduzetničke/startup ideje
  da ne biste milsili da smo neozbiljni. stvarno nas to interesira. Ali nije razumljivo iz teksta što treba i što se radi poslije

  • Mia Biberović

   Mia Biberović

   25. 01. 2015. u 2:06 pm Odgovori

   Damire, žao mi je ako nešto iz teksta nije jasno, ali savjetujem da prođeš neke od naših vodiča o startupima i pojmovima vezanima uz svijet startupa, pa se nadam da će neke stvari biti jasnije:
   https://www.netokracija.com/startup-vodic-27580
   https://www.netokracija.com/sto-je-startup-89705

   Inače, “ulazak u program” znači da je prijavljeni projekt odabran i primljen u program u sklopu kojega će članovi tima intenzivno raditi na njegovom razvoju četiri mjeseca, uz nadzor i mentorstvo tima koji program vodi. U to vrijeme osiguran im je prostor za rad (coworking prostor), domaći i strani mentori koji će im pomoći u razvoju određenih dijelova projekta (bilo da je riječ o poslovnom razvoju, prodaji, marketingu, tehničkim stvarima…). Uz ulazak u spomenuti program, odabrani projekti dobivaju i financiranje u iznosu od 50.000 kuna koje je namjenjeno razvoju projekta.

   Prvi korak za sve ovo je da se prijavi za kamp, koji služi kao uvod u gore spomenuti projekt. Prijave su otvorene: http://www.accelerationbootcamp.org/hr/#Prijavise

   Ako još nešto treba razjasniti, tu smo. Pozdrav!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!