Prijavite se za 2. Akceleratorski poduzetnički kamp u Osijeku!

Prijave za 2. Akceleratorski poduzetnički kamp u Osijeku otvaraju se sutra!

Približava se drugi Akceleratorski poduzetnički kamp, koji će se od 5. do 8. ožujka održavati u Osijeku, a ako ste se poželjeli prijaviti na njega, možete to učiniti već od sutra, 23. siječnja, pa sve do 23. veljače.

Prošlogodišnji pobjednik kampa je Pippion (Slike: Acceleration Boot Camp Osijek Facebook)
Prošlogodišnji pobjednik kampa je Pippion (Slike: Acceleration Boot Camp Osijek Facebook)

Kamp organizira Centar za urbani i teritorijalni razvoj (CUTER) u suradnji s Frank Poduzetničkim Akceleratorom, Gradom Osijekom i Sveučilištem J. J. Strossmayera u Osijeku. Organizatori su izdvojili i područja u kojima se traže inovativne poduzetničke/startup ideje:

 • Informacijsko-komunikacijske tehnologije
 • Medicina i zdravstvo
 • Kreativna industrija
 • Bioekonomija i prehrambena industrija
 • Napredni materijali, napredne prerađivačke i proizvodne tehnologije
 • Niskoenergetski razvoj i energetski učinkoviti sustavi
 • Zaštita okoliša i učinkovito korištenje prirodnih resursa
 • Pametni i učinkoviti transportni sustavi

Više informacija o načinu prijave može se pronaći na web stranici Akceleratorskog poduzetničkog kampa Osijek, a detalji i lokaciji, programu i predavačima bit će uskoro objavljeni. Do tada – provjerite kako je na njemu bilo prošle godine.

Kamp se prvi put održao u studenom prošle godine.
Kamp se prvi put održao u studenom prošle godine.

U prvom kampu odabran je i pobjednik, Pippion, sustav za osobe koje uzgajaju golubove i bave se natjecanjima. Očekuje se da će ove godine više od 200 sudionika moći razmijeniti poduzetničke ideje, sudjelovati u akceleratorskom programu, pronaći mentore i povezati se s investitorima. Tijekom četiri dana rada kroz predavanja, okrugle stolove i mentoriranja od strane uspješnih međunarodnih i domaćih poduzetnika i investitora, natjecatelji će imati priliku steći vrijedna iskustva i nova znanja koja će im pomoći u daljnjem razvoju svoje startup ideje.

500.000 kuna za poduzetničke projekte

Odabrat će se 20 inovativnih poduzetničkih/startup ideja s kojima će se intenzivno raditi, a finalnog dana izdvojit će se 10 najboljih koji će dobiti priliku za ulazak u četveromjesečni Akceleratorski program u sklopu Frank Poduzetničkog Akceleratora u Osijeku.

Njima će biti osiguran coworking prostor, mentoriranje i edukacija, financiranje inicijalnog razvoja ideje u iznosu od 50.000 kuna te priprema za dobivanje sljedeće runde financiranja.

Komentari

 1. damir

  damir

  25. 01. 2015. u 12:39 am Odgovori

  mnogo toga nije baš jasno. No, čemu tolike strane riječi u hrvatskom tekstu. lakše bi razumjeli. Što to znači – ulazak u četveromjesečni Akceleratorski program u sklopu Frank Poduzetničkog Akceleratora
  ili primjerice što znači ovo
  Njima će biti osiguran coworking prostor, mentoriranje i edukacija, financiranje inicijalnog razvoja ideje u iznosu od 50.000 kuna
  ili pak
  razvoju svoje startup ideje.
  inovativne poduzetničke/startup ideje
  da ne biste milsili da smo neozbiljni. stvarno nas to interesira. Ali nije razumljivo iz teksta što treba i što se radi poslije

  • Mia Biberović

   Mia Biberović

   25. 01. 2015. u 2:06 pm Odgovori

   Damire, žao mi je ako nešto iz teksta nije jasno, ali savjetujem da prođeš neke od naših vodiča o startupima i pojmovima vezanima uz svijet startupa, pa se nadam da će neke stvari biti jasnije:
   https://www.netokracija.com/startup-vodic-27580
   https://www.netokracija.com/sto-je-startup-89705

   Inače, “ulazak u program” znači da je prijavljeni projekt odabran i primljen u program u sklopu kojega će članovi tima intenzivno raditi na njegovom razvoju četiri mjeseca, uz nadzor i mentorstvo tima koji program vodi. U to vrijeme osiguran im je prostor za rad (coworking prostor), domaći i strani mentori koji će im pomoći u razvoju određenih dijelova projekta (bilo da je riječ o poslovnom razvoju, prodaji, marketingu, tehničkim stvarima…). Uz ulazak u spomenuti program, odabrani projekti dobivaju i financiranje u iznosu od 50.000 kuna koje je namjenjeno razvoju projekta.

   Prvi korak za sve ovo je da se prijavi za kamp, koji služi kao uvod u gore spomenuti projekt. Prijave su otvorene: http://www.accelerationbootcamp.org/hr/#Prijavise

   Ako još nešto treba razjasniti, tu smo. Pozdrav!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Prikaz

Što znači biti junior, što middle, a što senior u hrvatskoj tehnološkoj industriji?

Tri programerske pozicije - 100 definicija što obuhvaćaju. Ususret objavi matrice senioriteta development agencije Bornfight, iskoristili smo priliku razgovarati s nekoliko članova domaće IT zajednice ne bi li rasvijetlili što bi mogao biti standard za juniorski, middle ili seniorski posao programera. Evo što smo saznali...

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.

Mobilno

MWC otkazan: Hrvatski novinari i izlagači, poput Microblinka, Undabota i Delta Realityja, saniraju štetu

Najveći sajam mobilne telefonije, Mobile World Congress u Barceloni jučer je otkazan, a kao razlog se navodi - koronavirus. Neki bi se s time složili, neki vide druge razloge, no posljedice za mnoge u industriji su očigledne i nisu zaobišle hrvatske izlagače, novinare i posjetitelje.