Kako je Prezi preskočio 'ponor' od istočnoeuropskog startupa do globalne tvrtke

Kako je Prezi preskočio ‘ponor’ od istočnoeuropskog startupa do globalne tvrtke

Na konferenciji Spark.me, koja se prošlog tjedna održala u Budvi, a koju je Netokracija pratila kao regionalni medijski partner, Prezijev Drew Banks raspričao se o putu ovog mađarskog startupa od Budimpešte do globalne tvrtke sa sjedištem u San Franciscu, 40 milijuna korisnika i softverom prevedenim na većinu svjetskih jezika, uključujući japanski i korejski.

DrewBanks600px
Drew Banks na konferenciji Spark.me (snimio Janez Klemenčič)

Na konferenciji Spark.me, koja se prošlog tjedna održala u Budvi, a koju je Netokracija pratila kao regionalni medijski partner, Prezijev Drew Banks raspričao se o putu ovog mađarskog startupa od Budimpešte do globalne tvrtke sa sjedištem u San Franciscu, 40 milijuna korisnika i softverom prevedenim na većinu svjetskih jezika, uključujući japanski i korejski.

Banks smatra kako svaki startup mora proći kroz nekoliko tipičnih faza, a u svakoj od njih postoji opasnost da padne u ‘ponor’, ne odradi li sve kako treba. Prva je faza inovacije u kojoj imate samo ideju koju pokušavate realizirati i pretvoriti u proizvod. Slijedi faza ‘early adoptera’ u kojoj imate proizvod, ali još uvijek nemate solidno tržište. Najčešća greška koju startupi rade u ovoj fazi jest da se zanose dojmom da ih ljudi ‘vole’ te često ostaju na mrtvoj točki s koje se ne mogu pomaknuti. Nemaju prihoda od korisnika, a ni kapitala kojim bi financirali rast i akviziciju novih.

Prezi su 2009. godine osnovali Mađari Péter Árvai, Szabolcs Somlai-Fischer i Péter Halácsy, a po Drewovom mišljenju četiri su ključna momenta omogućila da uspješno preskoče prvi ‘ponor’:

  • Tržište. Prezi je od samog početka imao tržište. Osnivači su softver razvili kako bi riješili vlastiti problem, a ubrzo su shvatili da istu potrebu ima veći broj ljudi. PowerPoint, tada jedina prava konkurencija, predstavljen je 1990. godine, od kada nije bitno izmijenjen.
  • Poslovni model. Prezi je od samog početka imao vrlo jasan freemium poslovni model.
  • TED kao prvi partner i investitor. Iako se nije radilo o velikoj novčanoj investiciji, uključenje Prezija u TED-ove prezentacije pozicioniralo je brend i donijelo nove korisnike. 2012. je Bono svoje TED predavanje održao upravo pomoću Prezija.
  • Selidba u SAD. Deseteročlani tim preselio se u San Francisco.

Najbolji način da dobijete investiciju je da je ne trebate

Prezi je već u prvoj godini stvarao prihode, a 2011. prikupio je 14 milijuna dolara investicije. Po Drewovim riječima, kapital im tada nije bio prijeko potreban:

Najbolji način da dobijete investiciju je da je ne trebate. Jednostavno, radite svoj posao, a novac će sam pokucati na vaša vrata. Investitori imaju velike uši! 🙂

Kvalitetna identifikacija ključnih tržišta jedan je od dodatnih razloga za uspjeh. Prezi se fokusira na obrazovne ustanove, tvrtke i konferencije, a nove korisnike osvaja putem ambasadorskih programa. Kako tvrdi Drew, Prezi se još uvijek nalazi u ‘early adopter’ fazi, a zacrtani cilj vrti se oko 2 milijarde korisnika.

Za kraj, Drew je startupima poručio:

Nemojte se bojati VC fondova! Bez obzira na to koliko zastrašujuće ponekad izgledaju, morate razgovarati s njima. I ne samo s njima – želite li biti poduzetnik, morate biti spremni izlagati se, razgovarati s klijentima, kupcima… Zapamtite, investitori obično nemaju pojma o vašem poslu. Da, kapitalom i mrežom poznanstava mogu vam pomoći da narastete, ali vi najbolje poznajete svoje područje i neka vam ne ponestane samopouzdanja!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Davor Runje i Hajdi Ćenan predstavili airtAI; bankama pomažu učiti o našim transakcijama

Danas je predstavljen airtAI, domaći fintech startup čije se rješenje temelji na umjetnoj inteligenciji, a usmjereno je na manje banke koje žele bolje procijeniti potrebe svojih korisnika. Ususret predstavljanju, ekskluzivno za Netokraciju detalje otkriva CEO, Hajdi Ćenan.

Prikaz

Što znači biti junior, što middle, a što senior u hrvatskoj tehnološkoj industriji?

Tri programerske pozicije - 100 definicija što obuhvaćaju. Ususret objavi matrice senioriteta development agencije Bornfight, iskoristili smo priliku razgovarati s nekoliko članova domaće IT zajednice ne bi li rasvijetlili što bi mogao biti standard za juniorski, middle ili seniorski posao programera. Evo što smo saznali...

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.