Studio4Web postaje dio grupacije Dominion Hosting Holding

Studio4Web postaje dio grupacije Dominion Hosting Holding za 2,1 milijun kuna

Dominion Hosting Holding, sa sjedištem u Puli, objavio je drugu akviziciju na hrvatskom tržištu. Naime, DHH postao je vlasnik svih hosting resursa i brenda Studio4Web.

dhh_akvizicija
Studio4Web druga je tvrtka u Hrvatskoj koju je akvizirao DHH nakon izlaska na talijansku burzu.

Međunarodna grupacija Dominion Hosting Holding (DHH), koja je prisutna na četiri tržišta u regiji, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, objavila je drugu akviziciju u Hrvatskoj. Tvrtka sa sjedištem u Puli, koja ima više od 45 zaposlenih i 90.000 klijenata, tako je postala vlasnik svih hosting resursa i brenda Studio4Web. Direktor DHH-a, Zvonimir Gembec, kaže da su na ovoj novoj akviziciji u Hrvatskoj radili dosta vremena:

Studio4Web pruža usluge drukčijim ciljanim skupinama korisnika, ali dijeli iste vrijednosti kao ostali brendovi DHH-a. Sada pokrivamo sve tri razine tržišta: Plus Hosting nudi premium i managed hosting, Infonet pokriva ‘mid-market’ poduzeća, dok je Studio4Web orijentiran prema cjenovno osjetljivim kupcima.

Podsjetimo, DHH je rujnu prošle godine akvizirao i hrvatsku tvrtku Infonet, i to za 3,5 milijuna kuna, što je bila prva akvizicija DHH-a nakon izlaska na talijansku burzu.

Studio4Web akviziran za 2,1 milijun kuna

Vrijednost akvizicije tvrtke Studio4WEb iznosi 2,1 milijun kuna. Studio4Web jedan je od najbrže rastućih hrvatskih web hosting brendova, a u 2016. povećali su broj klijenata sa 6.697 na 7.635, ističu u DHH-u. Uz to, u 2016. godini ukupni prihod Studio4Web je iznosio 1.339.729,47 kuna, dok je dobit prije oporezivanja bila 138.051,44 kuna. Uroš Čimžar, CEO grupacije kaže:

Zaista sam ponosan na kolege iz Hrvatske. Njihov rad u 2016. bio je izuzetan i ova akvizicija na samom početku 2017. mi govori da će ova godina biti još bolja!

Miron Jajtić, koji će se i nakon akvizicije brinuti o brandu Studio4Web i njegovim klijentima zaključuje:

Uvijek sam bio motiviran onime što je najbolje za moje klijente. I dalje ću težiti istom cilju, sada kao dio DHH grupacije.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Tehnologija

Probao sam robotsku kosilicu – mnogo je više od “Roombe za travnjake”

Imati robota koji vam kosi travu je super ideja, ali koliko je realizacija zapravo jednostavna i uspješna?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Što ste propustili

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.

Intervju

Nakon investicije od više od 50.000 eura, najveća regionalna CS:GO zajednica, CSadria, postala Esport Adria

Ovaj novi brend okupit će gamere i fanove ne samo esport igara, već i mobilnih i drugih igara koje igra mnogo veći broj ljudi.

Startupi i poslovanje

Email marketing u doba “korone”: 3 greške i 3 trika za bolju učinkovitost

Pomno pripremate i šaljete newslettere, ali učinka nema? Uz Brunu Zagorščaka iz agencije Neuralab, nedavno certificiranog Mailchimp partnera, prolazimo osnovne pogreške i taktike email marketinga.

Tehnologija

S Omoguru widgetom ne čitaju lakše samo disleksičari, već svi mi koji u ekrane buljimo svakodnevno

Za osobe koje imaju poteškoće u čitanju Omoguru je dar s neba, a odnedavno im je njihov alat još dostupniji. Radi se o widgetu koji gotovo svaku stranicu može učiniti čitljivijom.