Studio4Web postaje dio grupacije Dominion Hosting Holding

Studio4Web postaje dio grupacije Dominion Hosting Holding za 2,1 milijun kuna

Dominion Hosting Holding, sa sjedištem u Puli, objavio je drugu akviziciju na hrvatskom tržištu. Naime, DHH postao je vlasnik svih hosting resursa i brenda Studio4Web.

dhh_akvizicija
Studio4Web druga je tvrtka u Hrvatskoj koju je akvizirao DHH nakon izlaska na talijansku burzu.

Međunarodna grupacija Dominion Hosting Holding (DHH), koja je prisutna na četiri tržišta u regiji, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, objavila je drugu akviziciju u Hrvatskoj. Tvrtka sa sjedištem u Puli, koja ima više od 45 zaposlenih i 90.000 klijenata, tako je postala vlasnik svih hosting resursa i brenda Studio4Web. Direktor DHH-a, Zvonimir Gembec, kaže da su na ovoj novoj akviziciji u Hrvatskoj radili dosta vremena:

Studio4Web pruža usluge drukčijim ciljanim skupinama korisnika, ali dijeli iste vrijednosti kao ostali brendovi DHH-a. Sada pokrivamo sve tri razine tržišta: Plus Hosting nudi premium i managed hosting, Infonet pokriva ‘mid-market’ poduzeća, dok je Studio4Web orijentiran prema cjenovno osjetljivim kupcima.

Podsjetimo, DHH je rujnu prošle godine akvizirao i hrvatsku tvrtku Infonet, i to za 3,5 milijuna kuna, što je bila prva akvizicija DHH-a nakon izlaska na talijansku burzu.

Studio4Web akviziran za 2,1 milijun kuna

Vrijednost akvizicije tvrtke Studio4WEb iznosi 2,1 milijun kuna. Studio4Web jedan je od najbrže rastućih hrvatskih web hosting brendova, a u 2016. povećali su broj klijenata sa 6.697 na 7.635, ističu u DHH-u. Uz to, u 2016. godini ukupni prihod Studio4Web je iznosio 1.339.729,47 kuna, dok je dobit prije oporezivanja bila 138.051,44 kuna. Uroš Čimžar, CEO grupacije kaže:

Zaista sam ponosan na kolege iz Hrvatske. Njihov rad u 2016. bio je izuzetan i ova akvizicija na samom početku 2017. mi govori da će ova godina biti još bolja!

Miron Jajtić, koji će se i nakon akvizicije brinuti o brandu Studio4Web i njegovim klijentima zaključuje:

Uvijek sam bio motiviran onime što je najbolje za moje klijente. I dalje ću težiti istom cilju, sada kao dio DHH grupacije.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Što ste propustili

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.