Dobartek želi vam Foodspots: Dva servisa za naručivanje hrane od danas pod jednim krovom

Dobartek želi vam Foodspots: Dva servisa za naručivanje hrane od danas pod jednim krovom

"Zahuktavanje" na sceni online naručivanja hrane se nastavlja – ovoga su se puta dva servisa, dobartek.hr i Foodspots, spojila u jedan, koji je, dok smo spavali, ugledao svjetlost dana (ili noći). Naručivanje hrane sada je moguće putem servisa dobartek.hr, dok Foodspots, kako doznajemo, uskoro dobiva novu namjenu. Istodobno, Index.hr više nije partner u projektu.

dobartek_1

“Zahuktavanje” na sceni online naručivanja hrane se nastavlja – ovoga su se puta dva servisa, dobartek.hr i Foodspots, spojila u jedan, koji je, dok smo spavali, ugledao svjetlost dana (ili noći). Naručivanje hrane sada je moguće putem servisa dobartek.hr, dok Foodspots, kako doznajemo, uskoro dobiva novu namjenu. Istodobno, Index.hr više nije partner u projektu.

Dobartek od danas, kako navodi tim, nudi brže i jednostavnije naručivanje hrane putem interneta, i to iz stotinjak pažljivo odabranih i provjerenih dostava u četiri hrvatska grada, s najavom da novi restorani i gradovi stižu ubrzo, a uvodi se i novi sustav ocjenjivanja restorana za korisnike. Dizajn stranice prilagođen je mobilnim uređajima, ali najavljuju se i iOS te Android mobilne aplikacije. Ako već imate profil na Foodspotsu ili servisu dobartek.hr, možete se putem njega prijaviti, kao i putem Facebooka, te naručivati hranu do mile volje.

Ivan Šetka, suosnivač Foodspotsa, objašnjava kako je do suradnje s dobartek.hr nakon što ih je upoznao zajednički klijent koji je želio bolju uslugu. Kako kaže, brzo im je postalo jasno da im se vizije preklapaju, a već nakon nekoliko tjedana nastala je “koalicija sjevera i juga s jasnom misijom: korisnici zaslužuju dobar tek”, koju sada čine, osim IvanaNebojša Veron, Mislav Tomić, Ivan Jukić i Ivan Aras. No, koalicija dolazi u vrijeme zanimljivih promjena u ovoj grani poslovanja, stoga je tim svjestan da im sad slijedi dokazivanje.

Sigurni smo u naše novo, jednostavnije i brže rješenje. Informacije s terena govore da su restorani nezadovoljni, što pristupom, što rezultatima “velikih igrača”. Smatramo da je za uspjeh servisa ovog tipa presudan 24/7 angažman razvojnog i dizajnerskog tima koji će brzo odgovarati na zahtjeve korisnika i razumijevanje problematike branše s kojom se surađuje. Ovaj tim to posjeduje i to je naša prilika koju namjeravamo iskoristiti.

Uskoro naručivanje putem Twittera, Facebooka, Instagrama…

Osim toga, navode i nekoliko novosti koje bi se mogle svidjeti ljubiteljima društvenih mreža – omiljena hrana uskoro bi se mogla naručivati ne samo putem servisa, nego i tvitom, mentionom, komentarom, privatnom porukom, fotografijom na Instagramu

dobartek_2

No, ne može se izbjeći činjenica da je Foodspots dobio jednog saveznika, ali izgubio drugoga – Index.hr više nije dio projekta, što Ivan komentira idućim riječima:

Žao nam je što se nismo svi uspjeli pronaći u novom projektu, no tko zna što nam nosi budućnost. Suradnja s Indexom od prvog je dana bila korektna i opet bismo sve ponovili. Sigurno je da će nam to usporiti put do velikog broja korisnika što i ne mora biti loše. Gledamo na to kao na priliku da izgradimo kvalitetnu zajednicu ljubitelja dobre hrane.

Novo doba, novi-stari servisi

Pristup restoranima u posljednjih nekoliko godina se promijenio – dok je danas lakše prodati ovakvu uslugu restoranu, njegov vlasnik istovremeno očekuje rezultate odmah. Ivan napominje kako su online narudžbe postale su sastavni dio prometa gotovo svih ozbiljnijih restorana i tom dijelu se posvećuje sve više pažnje.

Pojavio se i priličan broj manjih dostava koji svoje poslovanje oslanjaju isključivo na servise za online naručivanje. To pokazuje koliko se ovo područje tek treba razvijati i rasti. U inozemstvu je to svakodnevnica i mi idemo prema tome. Većina vlasnika restorana još uvijek se ne snalazi najbolje na internetu – i to je OK, ni ne trebaju. Na njima je da pošalju dobru hranu na vrijeme i ako to odrade sigurno će imati dobre rezultate. Mi ćemo se pobrinuti za ostalo. Cilj nam je kvaliteta, ne kvantiteta.

Samim time će se i dobartek.hr truditi da bude što bolji. Za to im je potrebna i pomoć korisnika u smislu povratnih informacija, stoga će se tomu posebno posvetiti, pogotovo na društvenim mrežama. A kako bi potakli i restorane i korisnike na aktivnost i pozitivnu atmosferu, planiraju kreirati posebne nagrade – kipiće po uzoru na Oskara, autorsko rješenje akademskog kipara. Njime će nagrađivati angažman korisnika i restorane koji posao odrađuju najbolje.

Iako smo već pomalo siti raznih servisa za naručivanje hrane, nagrade bi nam možda mogle potaknuti apetit. A još kad počne naručivanje putem Twittera… 🙂

Komentari

  1. Denis

    Denis

    06. 09. 2014. u 2:36 pm Odgovori

    …i četvrte i iete… Ista se situacija dešava kao nekada sa sajtovima za nekretnine iza kuponsku prodaju uz popust kada su kopije nicale kao gljive. Kod nas sve izgleda ide stihijski na ‘me too’ principu.

    Nadam se da ova Internet branša neće završiti devastirana kao ona za nekretnine i ona za kuponsku prodaju. Neka pobijedi bolji i kvalitetniji. Mislim da u Hrvatskoj ima mjesta za jedan ili max dva servisa.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

Kako je Njuškalo uz pomoć foto-prepoznavanja za 70% ubrzao predaju oglasa u mobilnoj aplikaciji

Foto-prepoznavanje predmeta u samom je vrhu svjetskih trendova i primjene umjetne inteligencije, a mi smo odlučili upravo tu tehnologiju uvrstiti u Njuškalovu aplikaciju prilikom predavanja oglasa. Kako je proces izgledao u praksi, na koje smo izazove naišli i što su planovi za budućnost, otkrivamo.

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Startupi i poslovanje

Komentiramo kriterije nesamostalnog rada: Hoće li ih i vaš paušalni obrt zadovoljiti?

Ministarstvo financija objavilo je kriterije po kojima se određuje je li nešto nesamostalni rad i trebaju li za njega biti plaćeni svi doprinosi i porezi kao na plaću. No, koliko su ti kriteriji jasni i primjenjivi na IT?

Što ste propustili

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Startupi i poslovanje

Christina Calje, od direktorske pozicije u Goldman Sachsu do vlastitog AI startupa

Prije nešto više od četiri godine, Christina je iz financijske posve prešla u tehnološku industriju. Danas kao osnivačica startupa Autheos, koji uz pomoć AI optimizira video kampanje, sudjeluje i u projektima za definiranje pravnih okvira odgovornosti AI sustava, a upravo ju je to, kao vrsnu stručnjakinju i uspješnu ženu dovelo na LEAP Women konferenciju nakon koje sam s njom pričala o AI-u, marketinškim strategijama, društvenim mrežama, GDPR-u i video trendovima.

Društvene mreže

Filip Zavadlav: Kako je ubojica podrškom na online mrežama postao simbol borbe za pravdu?

Uspoređuju ga s Jokerom i Punisherom, prozivaju ga herojem, a ne ubojicom. Priča o Filipu Zavadlavi, 25-godišnjaku koji je počinio trostruko ubojstvo u Splitu, puni sve medije već nekoliko dana. Ali i društvene mreže.

Startupi i poslovanje

Komentiramo kriterije nesamostalnog rada: Hoće li ih i vaš paušalni obrt zadovoljiti?

Ministarstvo financija objavilo je kriterije po kojima se određuje je li nešto nesamostalni rad i trebaju li za njega biti plaćeni svi doprinosi i porezi kao na plaću. No, koliko su ti kriteriji jasni i primjenjivi na IT?

Startupi i poslovanje

Alan Sumina: U 11 godina Nanobit je izdao više od 20 igara, a živi od samo njih tri

CEO Nanobita Alan Sumina jedan je od najpoznatijih domaćih poduzetnika, a mi smo provjerili kako danas gleda na 11 godina njegove tvrtke te izazove na koje se nailazilo putem.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.