Danas je 'dan bez emaila' - možete li preživjeti 24 sata bez zavirivanja u inbox?

Danas je ‘dan bez emaila’ – možete li preživjeti 24 sata bez zavirivanja u inbox?

Prije godinu dana, Paul Lancaster objavio je svoju ideju 'dana bez emaila' koja se ubrzo proširila Internetom. Ništa čudno, jer - tko zapravo voli email? Iskreno, ne možemo se prisjetiti kada smo zadnji puta otvorili inbox bez tjeskobnog osjećaja obveze...

Dojadio vam je pogled na stalno rastući inbox? Trebate razlog da ga ignorirate? Onda je danas Vaš dan jer danas je ‘no-email’ dan! 

Prije godinu dana, Paul Lancaster objavio je svoju ideju ‘dana bez emaila’ koja se ubrzo proširila Internetom. Ništa čudno, jer – tko zapravo voli email? Iskreno, ne možemo se prisjetiti kada smo zadnji puta otvorili inbox bez tjeskobnog osjećaja obveze. Lancaster za današnji dan savjetuje:

Ukoliko danas nekoga trebate kontaktirati, učinite to na bilo koji način osim emailom. Nazovite tu osobu na telefon, pošaljite poruku, bilo šta, samo nemojte poslati email. Povežite se ponovno sa ‘offline’ svijetom i otkrijte zaboravljene ljudske vrijednosti.

‘Otvoriti inbox ili ga ne otvoriti’, pitanje je sad…

Možda je i pomalo naivno u današnjem svijetu interneta savjetovati dan bez emaila (mi iz Netokracije bi prvi imali velikih problema, jer vas ne bi mogli izvještavati o najnovijim zbivanjima, startupima itd. 🙂 ). Na žalost, kad se malo bolje promisli, u današnjem svijetu ignoriranje emaila na jedan dan  samo ostavlja više posla za idući dan…

Ipak, ‘dan bez emaila’ je dobar podsjetnik kako je svakodnevni život puno više od broja pročitanih emailova. Usuđujete li se jedan cijeli dan ne zaviriti u svoj inbox?

Komentari

  1. mile

    mile

    12. 12. 2012. u 7:45 pm Odgovori

    Naravno da cu koristiti email, nece mi neciji hir na egotripu krojiti sudbinu. Email koristim radi posla i sigurno ga radi te gluposti necu riskirati.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.