Nudi li Europa prilike ili izazove za mlade? Saznajte na tribini u sklopu Dana Europe

Nudi li Europa prilike ili izazove za mlade? Saznajte na tribini u sklopu Dana Europe

Dan Europe po prvi put se obilježava u Hrvatskoj nakon njena pristupanja Europskoj uniji, i to 9. svibnja, kada Ured za informiranje Europskog parlamenta u RH zajedno s Predstavništvom Europske komisije u Zagrebu organizira raznovrsna događanja tijekom europskog tjedna od 5. do 9. svibnja. Jedan od njih je i tribina na kojoj će sudjelovati Josipa Majić, osnivačica projekta Teddy the Guardian, Toni Milun, poznati popularizator znanosti, te Ivan Brezak Brkan, osnivač i urednik Netokracije.

Na tribini
Na jednoj od tribina sudjelovat će Toni Milun i Josipa Majić, a moderirat će ju Ivan Brezak Brkan.

Dan Europe  po prvi put se obilježava u Hrvatskoj nakon njena pristupanja Europskoj uniji, i to 9. svibnja, kada Ured za informiranje Europskog parlamenta u RH zajedno s Predstavništvom Europske komisije u Zagrebu organizira raznovrsna događanja tijekom europskog tjedna od 5. do 9. svibnja. Jedan od njih je i tribina na kojoj će sudjelovati Josipa Majić, osnivačica projekta Teddy the Guardian, Toni Milun, poznati popularizator znanosti, te Ivan Brezak Brkan, osnivač i urednik Netokracije.

Riječ je o tribini koju organizira Ured za informiranje Europskog tjedna pod naslovom Europa pred izborom: prilike i izazovi za mlade. Tribina se održava 7. svibnja u 18 sati u Kući Europe (Cesarčeva 6, Zagreb). Tom će prigodom Josipa Majić govoriti više o svom projektu Teddy the Guardian, a i svojim iskustvima pokretanja  startupa u Europi. O svojim će iskustvima govoriti i Toni Milun, dok će Ivan Brezak Brkan sve moderirati.

Ostale tribine i prateći događaji

Sljedećeg dana, 8. svibnja u 18 sati, održat će se tribina Europa pred izborom, na kojoj će gostovati kultni Bernard Henri Levy, francuski filozof i aktivist. Tribina se održava u na trgu pred Kućom Europe, a izlaganje ovog svjetski poznatog novinara, ratnog reportera, autora knjiga i intelektualca o aktualnim izazovima pred Europskom unijom moderirat će novinar Hrvoje Krešić.

Predstavništvo Europske komisije, između ostalog, organizira 7. svibnja u 11 i 30 sati javnu tribinu na temu Stogodišnjica Prvog svjetskog rata – EU kao naučena lekcija i budućnost Europe uz sudjelovanje prof. dr. sci Tvrtka Jakovine, redovitog profesora suvremene povijesti s Filozofskog  fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. Daniela Mondekara, Predsjednika saborskog Odbora za vanjske poslove i zastupnika u Hrvatskom saboru te prof. dr. sci Anđelka Milardovića, predsjednika Instituta za globalizacijske studije.

Sva navedena događanja uvod su u centralnu cjelodnevnu proslavu Dana Europe, koja će se održavati 9. svibnja na trgu ispred Kuće Europe u Zagrebu, s početkom u 11 sati. Uz radionice za djecu, mlade i prolaznike, nastupit će zbor međunarodne škole Eurocampus, Cantores Sancti Marci, a bit će i proglašen pobjednik foto natječaja “Lov na najbolji EU trenutak”. Osim prigodnih promidžbenih materijala vezanih za pitanja europske unije i pojedinih zemalja članica, posjetitelji će na nekim štandovima moći iskušati i tradicionalna jela zemalja članica. Večer će završiti koncertom Nene Belana i Fiumensa s početkom u 21 sat.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Što ste propustili

Intervju

U iščekivanju drugog paketa mjera: Hoće li se freelancerima i malim poduzetnicima ponuditi slamka spasa?

Vladajući ne shvaćaju problematiku samozaposlenih, malih i mikro poduzetnika. Glasno im to poručuju njihovi predstavnici svakog dana od kada je Vlada predstavila prvi paket mjera za suzbijanje ogromnih posljedica koje za privatni sektor donosi pandemija virusa COVID-19.

Startupi i poslovanje

Poslovna inteligencija otkriva kako su kao prva hrvatska tvrtka ušli u Forrester Wave!

Uvrštavanje rješenja Poslovne inteligencije u Forresterov vodič itekako je značajan događaj za hrvatsku tvrtku s obzirom na to da je riječ o jednoj od najrespektabilnijih tvrtki za istraživanje tržišta, njihov Wave izvještaj smjernica je za odabir najboljih alata mnogim poduzećima diljem svijeta.

Startupi i poslovanje

Ništa od konferencije? Spas pojedinim organizatorima, ali i brendovima, mogu donijeti digitalni kanali!

Prvi na udaru preventivinih mjera radi ograničavanja širenja virusa COVID-19 bila su velika okupljanja i događaji. Neki su u potpunosti otkazani, drugi i dalje nastavljaju s planiranjem, samo s novim datumima, treći se sele privremeno online. Kako se prilagoditi ovoj situaciji, vratiti na noge i uz pomoć digitalnih kanala iz nje izvući najbolje?

Startupi i poslovanje

‘Remote’ radu unatoč, hrvatske tehnološke tvrtke i dalje će se nakon korone seliti u Zagreb zbog talenata i klijenata

'Remote' rad je super i očito hrvatskim tehnološkim i digitalnim tvrtkama to teško ne pada, ali kad sve ovo prođe - a proći će - zašto se te iste tvrtke i dalje žele seliti iz Osijeka, Splita, Rijeke ili drugih gradova u Zagreb? Kako se preseliti, a kako razvijati nove tehnološke centre otkrivamo u Netokracija Podcastu.

Web aplikacije

Stručnjaci širom svijeta predvođeni hrvatskima stvaraju najveću bazu simptoma COVID-19: STOPCorona!

Upisivanjem simptoma u web aplikaciju StopCorona zaraženi mogu pomoći nadležnima u praćenju virusa, ali i stvaranju vrijedne baze znanja koja će olakšati borbu protiv pandemije virusa COVID-19.

Internet marketing

Što će se događati s društvenim mrežama nakon koronavirusa?

Od trenutka kada su velike boginje stigle u zemlju do trenutka kada je vijest o tome izašla u medijima prošlo je osam dana.