Nudi li Europa prilike ili izazove za mlade? Saznajte na tribini u sklopu Dana Europe

Nudi li Europa prilike ili izazove za mlade? Saznajte na tribini u sklopu Dana Europe

Dan Europe po prvi put se obilježava u Hrvatskoj nakon njena pristupanja Europskoj uniji, i to 9. svibnja, kada Ured za informiranje Europskog parlamenta u RH zajedno s Predstavništvom Europske komisije u Zagrebu organizira raznovrsna događanja tijekom europskog tjedna od 5. do 9. svibnja. Jedan od njih je i tribina na kojoj će sudjelovati Josipa Majić, osnivačica projekta Teddy the Guardian, Toni Milun, poznati popularizator znanosti, te Ivan Brezak Brkan, osnivač i urednik Netokracije.

Na tribini
Na jednoj od tribina sudjelovat će Toni Milun i Josipa Majić, a moderirat će ju Ivan Brezak Brkan.

Dan Europe  po prvi put se obilježava u Hrvatskoj nakon njena pristupanja Europskoj uniji, i to 9. svibnja, kada Ured za informiranje Europskog parlamenta u RH zajedno s Predstavništvom Europske komisije u Zagrebu organizira raznovrsna događanja tijekom europskog tjedna od 5. do 9. svibnja. Jedan od njih je i tribina na kojoj će sudjelovati Josipa Majić, osnivačica projekta Teddy the Guardian, Toni Milun, poznati popularizator znanosti, te Ivan Brezak Brkan, osnivač i urednik Netokracije.

Riječ je o tribini koju organizira Ured za informiranje Europskog tjedna pod naslovom Europa pred izborom: prilike i izazovi za mlade. Tribina se održava 7. svibnja u 18 sati u Kući Europe (Cesarčeva 6, Zagreb). Tom će prigodom Josipa Majić govoriti više o svom projektu Teddy the Guardian, a i svojim iskustvima pokretanja  startupa u Europi. O svojim će iskustvima govoriti i Toni Milun, dok će Ivan Brezak Brkan sve moderirati.

Ostale tribine i prateći događaji

Sljedećeg dana, 8. svibnja u 18 sati, održat će se tribina Europa pred izborom, na kojoj će gostovati kultni Bernard Henri Levy, francuski filozof i aktivist. Tribina se održava u na trgu pred Kućom Europe, a izlaganje ovog svjetski poznatog novinara, ratnog reportera, autora knjiga i intelektualca o aktualnim izazovima pred Europskom unijom moderirat će novinar Hrvoje Krešić.

Predstavništvo Europske komisije, između ostalog, organizira 7. svibnja u 11 i 30 sati javnu tribinu na temu Stogodišnjica Prvog svjetskog rata – EU kao naučena lekcija i budućnost Europe uz sudjelovanje prof. dr. sci Tvrtka Jakovine, redovitog profesora suvremene povijesti s Filozofskog  fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. Daniela Mondekara, Predsjednika saborskog Odbora za vanjske poslove i zastupnika u Hrvatskom saboru te prof. dr. sci Anđelka Milardovića, predsjednika Instituta za globalizacijske studije.

Sva navedena događanja uvod su u centralnu cjelodnevnu proslavu Dana Europe, koja će se održavati 9. svibnja na trgu ispred Kuće Europe u Zagrebu, s početkom u 11 sati. Uz radionice za djecu, mlade i prolaznike, nastupit će zbor međunarodne škole Eurocampus, Cantores Sancti Marci, a bit će i proglašen pobjednik foto natječaja “Lov na najbolji EU trenutak”. Osim prigodnih promidžbenih materijala vezanih za pitanja europske unije i pojedinih zemalja članica, posjetitelji će na nekim štandovima moći iskušati i tradicionalna jela zemalja članica. Večer će završiti koncertom Nene Belana i Fiumensa s početkom u 21 sat.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.

Intervju

Flutter nije “no-code” rješenje ni čarobni štapić, ali je odličan za brz razvoj mobilnih aplikacija

Ako niste developer, možda niste ni čuli za Flutter - a ako jeste, vjerojatno imate snažno mišljenje o njemu. U čemu je tu stvar?

Sponzorirano

WooCommerce koristi 50% hrvatskih online trgovaca, a uz Neuralab dobili su i novu opciju plaćanja – KEKS Pay

Suradnja eCommerce agencija i fintecha mogla bi - i trebala bi - biti sve češća praksa otkako je PSD2 otvorio vrata bankarskim podacima. Dobar primjer realizirao se nedavno u okviru domaćeg KEKS Paya koji je uz pomoć Neuralaba dobio priliku olakšati život tisućama novih korisnika i klijenata.

Startupi i poslovanje

200 studenata saznalo kako pokrenuti karijeru u doba COVID-19 u Nanobitu, ali i Infobipu, Infinumu i Circuitmessu

Na jučerašnjem digitalnom izdanju Digiralne Karijere u organizaciji Netokracije, FOI-ja i Nanobita govorilo se o pandemiji, praksama i prilikama za zaposlenje u digitalnoj industriji unatoč pandemiji.

Kultura 2.0

Kladarić, Šarić i Blagonić: Kako napredovati, biti inovativan i kreativan – dok radite na daljinu!

Iako je rad na daljinu mnogima nametnut, ne znači da je drugima odlično sjeo. Dapače, s Lukom Kladarićem, Marinom Šarićem i Lucijanom Blagonićem otkrivamo dobre prakse temeljene na godinama iskustva!

Mobilno

Ljuti smo na Apple… ali treba li nam još punjača?

Zašto su svi tako ljuti jer neće imati još jednu kocku za punjenje viška i kabel koji će ionako puknuti?