CRANE domaćin konferencije EBAN Winter University 2016

CRANE domaćin najveće europske konferencije poslovnih anđela

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) se s World Business Angels Investment Foruma u Istanbulu vraća s vrijednim priznanjem. CRANE-u je pripalo domaćinstvo konferencije EBAN Winter University 2016, koja će u prosincu okupiti veliki broj europskih poslovnih anđela i drugih sudionika.

Davorin Štetner na World Business Angels Investment Forumu u Istanbulu

Hrvatski CRANE će u prosincu ove godine biti domaćin EBAN Winter Universityja 2016, najveće europske konferencije poslovnih anđela. CRANE je ulogu domaćina dobio na World Business Angels Investment Forumu koji danas završava u Istanbulu, a na 15. izdanju konferencije koje će ugostiti očekuje se više od 1500 sudionika, s predviđenim dolaskom više od 400 investitora i poslovnih anđela te 100 startupa iz cijeloga svijeta.

Više sudionika nego u Kopenhagenu i Helsinkiju

EBAN Winter University je godišnje okupljanje iza kojega stoji Europska mreža poslovnih anđela, udruga s više od 250 organizacija poslovnih anđela i više od 20.000 investitora koja se usmjerava na ulaganja u startupe i poduzeća u ranoj fazi razvoja. U dva izdanja prije dolazećega zagrebačkog, u Kopenhagenu i Helsinkiju, na okupljanju je bilo više od 1000 sudionika, 350 poslovnih anđela i investitora te više od 50 startupa iz 60 zemalja svijeta.

CRANE-ov predsjednik sretan i ponosan

Davorin Štetner na World Business Angels Investment Forumu u Istanbulu
Davorin Štetner sretan zbog uloge domaćina međunarodne konferencije

Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a, opisao je koliku vrijednost uloga domaćina ima za hrvatsku mrežu kojoj je na čelu:

Neizmjerno sam ponosan što smo pobijedili konkurenciju poput Norveške, Švicarske i Ukrajine te dobili ovaj prestižan događaj. Intenzivno smo lobirali posljednja tri mjeseca i trud se isplatio.

Zagrebačko okupljanje bit će prilika za razmjenu znanja i iskustava investitora iz različitih zemalja. Očekuje se da će hrvatski startupi imati posebnu korist zbog prilike da se kod kuće predstave pred očima s raznih krajeva svijeta.

Komentari

  1. dado

    dado

    25. 02. 2016. u 1:49 am Odgovori

    Pogotovo Štetnera, bilo bi cool kada bi im objasnio kolko je ono i kako uložio u Zimo o čemu su se HR mediji raspisali koda je osobno uložio u Gospu od Međugorja 😀 … Businee Anđeli u HR su smijeh, ali fakat smijeh.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?

Startupi i poslovanje

I ove godine na Ladies of New Business, ali online! 5. i 6. studenog bavimo se temama o vodstvu

Kako osigurati kapital i u krizi, kako vođenjem drugih ne zaboraviti na sebe, koji su to izazovi upravljanja timovima i resursima u "novom normalnom" - pokrivamo sve bitne teme o ženskom vodstvu i poduzetništvu u doba krize na Ladies of New Business konferenciji.

Kultura 2.0

Ravnateljica preloške knjižnice okupila igrače Harry Potter igre od Las Vegasa do Hong Konga i napravila izložbu njihovih knjižnica

Maja Lesinger četiri je mjeseca radila na virtualnoj međunarodnoj izložbi Harry Potter: Wizards Unite the Libraries u koju su se uključili igrači, a posebice knjižničari diljem svijeta. No, baš njena knjižnica iz Preloga nije mogla završiti u izložbi jer nije mjesto od interesa u samoj igri.

Startupi i poslovanje

Bivši investitor u 500 Startups savjetuje hrvatske startupe: Akvizirajte klijente i korisnike od kojih ćete učiti!

Marvin Liao već 10 godina ulaže u startupe u srednjoj i istočnoj Europi, u zemljama poput Srbije i Ukrajine. U razgovoru za Netokracija Podcast daje praktične savjete za hrvatske tehnološke poduzetnike u doba pandemije!

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?