CRANE domaćin konferencije EBAN Winter University 2016

CRANE domaćin najveće europske konferencije poslovnih anđela

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) se s World Business Angels Investment Foruma u Istanbulu vraća s vrijednim priznanjem. CRANE-u je pripalo domaćinstvo konferencije EBAN Winter University 2016, koja će u prosincu okupiti veliki broj europskih poslovnih anđela i drugih sudionika.

Davorin Štetner na World Business Angels Investment Forumu u Istanbulu

Hrvatski CRANE će u prosincu ove godine biti domaćin EBAN Winter Universityja 2016, najveće europske konferencije poslovnih anđela. CRANE je ulogu domaćina dobio na World Business Angels Investment Forumu koji danas završava u Istanbulu, a na 15. izdanju konferencije koje će ugostiti očekuje se više od 1500 sudionika, s predviđenim dolaskom više od 400 investitora i poslovnih anđela te 100 startupa iz cijeloga svijeta.

Više sudionika nego u Kopenhagenu i Helsinkiju

EBAN Winter University je godišnje okupljanje iza kojega stoji Europska mreža poslovnih anđela, udruga s više od 250 organizacija poslovnih anđela i više od 20.000 investitora koja se usmjerava na ulaganja u startupe i poduzeća u ranoj fazi razvoja. U dva izdanja prije dolazećega zagrebačkog, u Kopenhagenu i Helsinkiju, na okupljanju je bilo više od 1000 sudionika, 350 poslovnih anđela i investitora te više od 50 startupa iz 60 zemalja svijeta.

CRANE-ov predsjednik sretan i ponosan

Davorin Štetner na World Business Angels Investment Forumu u Istanbulu
Davorin Štetner sretan zbog uloge domaćina međunarodne konferencije

Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a, opisao je koliku vrijednost uloga domaćina ima za hrvatsku mrežu kojoj je na čelu:

Neizmjerno sam ponosan što smo pobijedili konkurenciju poput Norveške, Švicarske i Ukrajine te dobili ovaj prestižan događaj. Intenzivno smo lobirali posljednja tri mjeseca i trud se isplatio.

Zagrebačko okupljanje bit će prilika za razmjenu znanja i iskustava investitora iz različitih zemalja. Očekuje se da će hrvatski startupi imati posebnu korist zbog prilike da se kod kuće predstave pred očima s raznih krajeva svijeta.

Komentari

  1. dado

    dado

    25. 02. 2016. u 1:49 am Odgovori

    Pogotovo Štetnera, bilo bi cool kada bi im objasnio kolko je ono i kako uložio u Zimo o čemu su se HR mediji raspisali koda je osobno uložio u Gospu od Međugorja 😀 … Businee Anđeli u HR su smijeh, ali fakat smijeh.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Intervju

Zašto smo angažirali virtualnog asistenta, iako to nismo planirali?

Krajem 2019. tražili smo novu osobu koja će se pridružiti našem timu, a koja će biti zadužena za administraciju. Kako smo manja tvrtka, nismo imali potrebu za zapošljavanjem takve osobe na puno radno vrijeme, stoga smo se nadali da ćemo naći nekoga tko bi bio voljan raditi pola radnog vremena.

Društvene mreže

Treći svjetski rat borit će se… influencer marketingom (pa i u Hrvatskoj)

Dok se pitamo koliko će eskalirati #blacklivesmatter prosvjedi u SAD-u, jedno je sigurno: Influenceri koje prate Millenials i Gen Z bit će oružje propagande svih uključenih strana!

Startupi i poslovanje

Što vas “venture building” model može naučiti o razvoju digitalnih proizvoda i startupa?

Poslovni modeli stalno se razvijaju i nadograđuju, a sada još više kada postoji snažna motivacija kao što je rješavanje krize. Venture building u ovim vremenima donosi nove prilike za inoviranje i razvoj poslovnih ideja da li od strane individualnih poduzetnika ili korporacija.

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.