Što kažete na slanje videa umjesto mailova klijentima? Upoznajte Covideo

Što kažete na slanje personaliziranih videa umjesto mailova klijentima? Upoznajte Covideo

Ponekad kontakt mailom nije dovoljan, a da personalizirani videi ostavljaju bolji dojam u komunikaciji od teksta, uvjerili smo se i sami kada smo pogledali kratki video u kojem nam obratila američka tvrtka s europskim sjedištem u Zagrebu, Covideo. U današnje vrijeme kada vizualno sve više dobiva na važnosti, ovakav pristup poslovnoj komunikaciji nam se učinio vrlo zanimljiv, stoga smo porazgovarali s generalnim menadžerom za Europu u Covideu, Marinkom Josipovićem.

Europski tim američke tvrtke Covideo smješten je u Zagrebu, a vodi ga Marinko Josipović, generalni menadžer za Europu.

Dok se većina mailova samo otvara, najbolji se gledaju i slušaju, moto je kojim se vodi Covideo, tvrtka iz Indianapolisa koja u SAD-u posluje od 2004. godine, a prije svega par mjeseci je otvorila svoje europsko sjedište i to u Zagrebu. Covideo je zapravo aplikacija koja korisnicima omogućuje jednostavno snimanje, slanje i praćenje personaliziranih videa. Namijenjena brendovima, nastala je iz želje da se video iskoristi kao medij koje će omogućiti snažniju i učinkovitiju komunikaciju, objašnjava Marinko Josipović, generalni menadžer za Europu.

Slanjem video mailova putem Covidea stvara se osobniji odnos s klijentom i podiže komunikacija na višu razinu. Budući da su statistički podaci od velike važnosti za svaku tvrtku, Covideo omogućuje dobivanje detaljnih izvješća pa tako odmah dobijete obavijest o pregledu videa – tko je i kada video pogledao, koliko puta, je li neki dio pregledao više puta i slično. Također imate uvid u broj klikova na ponuđene poveznice s predloška čime možete pratiti dolazni promet na vašu web stranicu.

Kako funkcionira Covideo?

Iako smo već počeli razmišljati o tome hoće li današnja popularnost videa utjecati na to da će se u budućnosti neke nove vještine smatrati dijelom opće “pismenosti”, Marinko uvjerava da je Covideo jednostavan za korištenje te da za početak snimanja nije potrebna posebna priprema.

Kad ste spremni, pritisnete START, snimite poruku te nakon toga pritisnite STOP. Cijeli je proces vrlo jednostavan, od snimanja, slanja, hostinga do praćenja izvješća.

Za pristup aplikaciji potrebno je otvoriti korisnički račun na službenoj stranici, a uz desktop aplikaciju dostupne su i mobilne aplikacije za Android i iOS. Snimljeni videozapisi mogu se zatim slati putem maila i SMS-a, a možete ih i podijeliti na društvenim mrežama ili pak ugraditi u newsletter i integrirati na web stranicu. Sve to dobro prikazuje sljedeći, a što drugo, nego video:

Zašto je dobro uložiti u video komunikaciju?

Istraživanja pokazuju da kupci preferiraju vizualnu komunikaciju kada žele saznati nešto više o određenom proizvodu, ističe Marinko i dodaje: “Jedan od četiri kupaca gubi zanimanje za tvrtku koja ne nudi video.” Osim toga, zbog užurbanog načina života i multitaskinga sve teže uspijevamo dugo zadržati pažnju na jednoj stvari, zbog čega se video ističe kao dobar odabir za prenošenje poruke za koju želimo da dođe do drugih.

Sve navedeno dovodi do zaključka da će ljudi radije pogledati video, nego čitati kakav suhoparni mail. Gledanje videa stvara osobniji i autentičniji doživljaj te prije zadobivate povjerenje u osobu, proizvod ili uslugu koju nudi.

Također, zanimalo nas je koliko je, po njemu, važna kvaliteta snimke i koliko na primatelja poruke utječe izgled osobe. Covideov generalni menadžer za Europu smatra da snimka ne mora biti savršena, niti je važno je li netko besprijekorno odjeven. Ono što se gleda je “kako zračite” i vjerodostojnost u vašim pokretima i glasu.

Zašto baš Zagreb kao europsko središte?

U Covideu ne sumnjaju da je video “komunikacijski kanal budućnosti”. Tome u prilog idu i neki rezultati istraživanja prema kojima “ljudski mozak procesuira vizualno 60.000 puta brže od teksta“, kako kaže Marinko.

Covideov tim u SAD-u čine dvadeset i dvije osobe, a u Zagrebu ih za sada ima četvero. U Hrvatskoj već broje i neke klijente poput Crozille i Poslovnih portreta, dok je u ostatku Europe Covideo najpopularniji u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Irskoj, Belgiji, Španjolskoj. Zaintrigiralo nas je, stoga, kako to da je Zagreb izabran za europsko sjedište tvrtke.

Za to je najzaslužniji, čini se, upravo Marinko koji se školovao i radio u SAD-u, no sada se odlučio vratiti u Hrvatsku i utjecati na stvaranje novih prilika za mlade. No, da se vratimo na Covideo, aplikaciju već koriste “veliki igrači” poput Thomson Reutersa, McDonald’sa i MotorTrenda.

A što vi mislite? Biste li uključili video u svoju poslovnu komunikaciju ili ga integrirali na web, za dodatnu personaliziranost?

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?

Startupi i poslovanje

Uz anđeoske investicije, a sad i Fil Rouge Capital, Smart Lumies u pripremi za najveće američke trgovačke lance

Kocka je bačena. Smart Lumiesi su usavršili svoj prvi proizvod, a uskoro slijede i novi proizvodi i mnoge igre, ali i izlazak na američko tržište. U pripremi za sve to, posebno dobra vijest je da su nedavno zaključili investiciju od Fil Rouge Capitala.