Što kažete na slanje videa umjesto mailova klijentima? Upoznajte Covideo

Što kažete na slanje personaliziranih videa umjesto mailova klijentima? Upoznajte Covideo

Ponekad kontakt mailom nije dovoljan, a da personalizirani videi ostavljaju bolji dojam u komunikaciji od teksta, uvjerili smo se i sami kada smo pogledali kratki video u kojem nam obratila američka tvrtka s europskim sjedištem u Zagrebu, Covideo. U današnje vrijeme kada vizualno sve više dobiva na važnosti, ovakav pristup poslovnoj komunikaciji nam se učinio vrlo zanimljiv, stoga smo porazgovarali s generalnim menadžerom za Europu u Covideu, Marinkom Josipovićem.

Europski tim američke tvrtke Covideo smješten je u Zagrebu, a vodi ga Marinko Josipović, generalni menadžer za Europu.

Dok se većina mailova samo otvara, najbolji se gledaju i slušaju, moto je kojim se vodi Covideo, tvrtka iz Indianapolisa koja u SAD-u posluje od 2004. godine, a prije svega par mjeseci je otvorila svoje europsko sjedište i to u Zagrebu. Covideo je zapravo aplikacija koja korisnicima omogućuje jednostavno snimanje, slanje i praćenje personaliziranih videa. Namijenjena brendovima, nastala je iz želje da se video iskoristi kao medij koje će omogućiti snažniju i učinkovitiju komunikaciju, objašnjava Marinko Josipović, generalni menadžer za Europu.

Slanjem video mailova putem Covidea stvara se osobniji odnos s klijentom i podiže komunikacija na višu razinu. Budući da su statistički podaci od velike važnosti za svaku tvrtku, Covideo omogućuje dobivanje detaljnih izvješća pa tako odmah dobijete obavijest o pregledu videa – tko je i kada video pogledao, koliko puta, je li neki dio pregledao više puta i slično. Također imate uvid u broj klikova na ponuđene poveznice s predloška čime možete pratiti dolazni promet na vašu web stranicu.

Kako funkcionira Covideo?

Iako smo već počeli razmišljati o tome hoće li današnja popularnost videa utjecati na to da će se u budućnosti neke nove vještine smatrati dijelom opće “pismenosti”, Marinko uvjerava da je Covideo jednostavan za korištenje te da za početak snimanja nije potrebna posebna priprema.

Kad ste spremni, pritisnete START, snimite poruku te nakon toga pritisnite STOP. Cijeli je proces vrlo jednostavan, od snimanja, slanja, hostinga do praćenja izvješća.

Za pristup aplikaciji potrebno je otvoriti korisnički račun na službenoj stranici, a uz desktop aplikaciju dostupne su i mobilne aplikacije za Android i iOS. Snimljeni videozapisi mogu se zatim slati putem maila i SMS-a, a možete ih i podijeliti na društvenim mrežama ili pak ugraditi u newsletter i integrirati na web stranicu. Sve to dobro prikazuje sljedeći, a što drugo, nego video:

Zašto je dobro uložiti u video komunikaciju?

Istraživanja pokazuju da kupci preferiraju vizualnu komunikaciju kada žele saznati nešto više o određenom proizvodu, ističe Marinko i dodaje: “Jedan od četiri kupaca gubi zanimanje za tvrtku koja ne nudi video.” Osim toga, zbog užurbanog načina života i multitaskinga sve teže uspijevamo dugo zadržati pažnju na jednoj stvari, zbog čega se video ističe kao dobar odabir za prenošenje poruke za koju želimo da dođe do drugih.

Sve navedeno dovodi do zaključka da će ljudi radije pogledati video, nego čitati kakav suhoparni mail. Gledanje videa stvara osobniji i autentičniji doživljaj te prije zadobivate povjerenje u osobu, proizvod ili uslugu koju nudi.

Također, zanimalo nas je koliko je, po njemu, važna kvaliteta snimke i koliko na primatelja poruke utječe izgled osobe. Covideov generalni menadžer za Europu smatra da snimka ne mora biti savršena, niti je važno je li netko besprijekorno odjeven. Ono što se gleda je “kako zračite” i vjerodostojnost u vašim pokretima i glasu.

Zašto baš Zagreb kao europsko središte?

U Covideu ne sumnjaju da je video “komunikacijski kanal budućnosti”. Tome u prilog idu i neki rezultati istraživanja prema kojima “ljudski mozak procesuira vizualno 60.000 puta brže od teksta“, kako kaže Marinko.

Covideov tim u SAD-u čine dvadeset i dvije osobe, a u Zagrebu ih za sada ima četvero. U Hrvatskoj već broje i neke klijente poput Crozille i Poslovnih portreta, dok je u ostatku Europe Covideo najpopularniji u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Irskoj, Belgiji, Španjolskoj. Zaintrigiralo nas je, stoga, kako to da je Zagreb izabran za europsko sjedište tvrtke.

Za to je najzaslužniji, čini se, upravo Marinko koji se školovao i radio u SAD-u, no sada se odlučio vratiti u Hrvatsku i utjecati na stvaranje novih prilika za mlade. No, da se vratimo na Covideo, aplikaciju već koriste “veliki igrači” poput Thomson Reutersa, McDonald’sa i MotorTrenda.

A što vi mislite? Biste li uključili video u svoju poslovnu komunikaciju ili ga integrirali na web, za dodatnu personaliziranost?

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Fil Rouge Capital ulaže 9.225.000 kuna u akceleraciju 24 startupa u Hrvatskoj

Fil Rouge Capital odabrao je svoju prvu generaciju startupa za akceleraciju. Svaki od 24 odabrana tima osigurali su seed investiciju od 50 tisuća eura što ovu rundu čini najbrojnijom investicijom u startupe u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Internet marketing

Sedmi SoMo Borac s 27 velikih i malih pobjednika

Sa 7. SoMo Borcem zaključen je 12. Weekend Media Festival, a nagrade za najbolje digitalne projekte i kampanje otišle su na razne strane regije.

Internet marketing

Brend Hrvatske kao turističke destinacije nije posao (samo) za državu

Evolucija turizma koja prati razvoj tehnologije donosi niz prilika za rast, no kompleksnost koju donosi digital zahtijeva uključenje komunikacijskih i marketinških stručnjaka u sam strateški proces. Kako ih uključiti saznali smo od turističkog maga, Eulogia Bordasa.

Startupi i poslovanje

Poznati su finalisti šestog izdanja programa Moj Zaba Start

Trideset finalsita šeste godine natječaja Moj Zaba Start poznato je javnosti, a neki od njih će podijeliti gotovo milijun kuna financijskih potpora u tri područja.

Tehnologija

Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.