Od proljeća do MBA diplome putem interneta - uz Courseru

Od proljeća do MBA diplome putem interneta – uz Courseru

Oduvijek ste željeli završiti MBA program, ali zbog poslovnih i/ili privatnih obaveza nikad niste imali mogućnost posvetiti se tome? Ne tražite dalje - Coursera je ponovno ponudila jedinstveno edukativno rješenje.

coursera

Od samih začetaka Coursera je, kao platforma koja je revolucionarizirala način na koji ljudi besplatno pristupaju obrazovanju, doživjela niz izmjena i (neizbježno) oblika monetizacije. Misija je ostala ista: pružiti pristup najboljoj edukaciji svima i pod jednakim uvjetima. I uvjeti su ostali isti: svi zainteresirani mogu izabrati kolegij koji žele pohađati i mogu ga pohađati od kuće, prema vlastitom rasporedu. Međutim, mogućnosti su se znatno proširile, ne samo po pitanju izbora kolegija i sveučilišta, nego i po vrstama dostupnih programa i načinima stjecanja certifikata.

Dok je sav sadržaj i dalje ponuđen besplatno, Coursera je počela nuditi i plaćene usluge u smislu verificiranih certifikata poput službenog priznanja sveučilišta i Coursere o postignućima polaznika. Ipak, nešto značajniji (plaćeni) program, najavljen u svibnju, a službeno predstavljen danas, je iMBA program u suradnji s University of Illinois.

Prijave do 15. rujna

Ovaj program, cijenom pristupačniji od regularnog MBA programa, počinje u proljeće 2016. godine. Prijave traju do 15. rujna ove godine, a od kandidata se očekuje završen preddiplomski studij, minimalno 3 godine relevantnog radnog iskustva, završena minimalno jedna Coursera specijalizacija (sastoji se od nekoliko kolegija i završnog projekta), pisma preporuke i dokaz o znanju engleskog jezika – detalji o uvjetima dostupni su na stranici sveučilišta. Program je akreditiran, odnosno po završetku istog stječe se MBA diploma s University of Illinois.

Coursera MBA

Teme koje će se obrađivati tiču se uglavnom financija i računovodstva, menadžmenta, upravljanja ljudskim potencijalima, upravljanja podacima i donošenja poslovnih odluka. Uz obavezne specijalizacije od kojih se sastoji program (bit će potrebno izabrati četiri), polaznici će imati i dvije izborne čije će teme pokriti digitalni marketing, poduzetništvo, inovacije i slično. Praktični dio programa sastojat će se od niza projekata i studija slučaja. Ukupni trošak programa ne bi trebao prelaziti 20.000 dolara, ali svakako provjerite udovoljavate li uvjetima za stipendiranje.

S obzirom na to da se radi o online programu, zajamčena je vremenska fleksibilnost, a “težini” diplome pridonosi činjenica da se radi o University of Illinois, čiji će primjer zasigurno slijediti i druga sveučilišta.

iMBA će s prvom generacijom biti u pilot fazi, a bit će primljeno tek oko 200 polaznika. Hoćete li biti jedan od njih?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.

Intervju

Flutter nije “no-code” rješenje ni čarobni štapić, ali je odličan za brz razvoj mobilnih aplikacija

Ako niste developer, možda niste ni čuli za Flutter - a ako jeste, vjerojatno imate snažno mišljenje o njemu. U čemu je tu stvar?