Od proljeća do MBA diplome putem interneta - uz Courseru

Od proljeća do MBA diplome putem interneta – uz Courseru

Oduvijek ste željeli završiti MBA program, ali zbog poslovnih i/ili privatnih obaveza nikad niste imali mogućnost posvetiti se tome? Ne tražite dalje - Coursera je ponovno ponudila jedinstveno edukativno rješenje.

coursera

Od samih začetaka Coursera je, kao platforma koja je revolucionarizirala način na koji ljudi besplatno pristupaju obrazovanju, doživjela niz izmjena i (neizbježno) oblika monetizacije. Misija je ostala ista: pružiti pristup najboljoj edukaciji svima i pod jednakim uvjetima. I uvjeti su ostali isti: svi zainteresirani mogu izabrati kolegij koji žele pohađati i mogu ga pohađati od kuće, prema vlastitom rasporedu. Međutim, mogućnosti su se znatno proširile, ne samo po pitanju izbora kolegija i sveučilišta, nego i po vrstama dostupnih programa i načinima stjecanja certifikata.

Dok je sav sadržaj i dalje ponuđen besplatno, Coursera je počela nuditi i plaćene usluge u smislu verificiranih certifikata poput službenog priznanja sveučilišta i Coursere o postignućima polaznika. Ipak, nešto značajniji (plaćeni) program, najavljen u svibnju, a službeno predstavljen danas, je iMBA program u suradnji s University of Illinois.

Prijave do 15. rujna

Ovaj program, cijenom pristupačniji od regularnog MBA programa, počinje u proljeće 2016. godine. Prijave traju do 15. rujna ove godine, a od kandidata se očekuje završen preddiplomski studij, minimalno 3 godine relevantnog radnog iskustva, završena minimalno jedna Coursera specijalizacija (sastoji se od nekoliko kolegija i završnog projekta), pisma preporuke i dokaz o znanju engleskog jezika – detalji o uvjetima dostupni su na stranici sveučilišta. Program je akreditiran, odnosno po završetku istog stječe se MBA diploma s University of Illinois.

Coursera MBA

Teme koje će se obrađivati tiču se uglavnom financija i računovodstva, menadžmenta, upravljanja ljudskim potencijalima, upravljanja podacima i donošenja poslovnih odluka. Uz obavezne specijalizacije od kojih se sastoji program (bit će potrebno izabrati četiri), polaznici će imati i dvije izborne čije će teme pokriti digitalni marketing, poduzetništvo, inovacije i slično. Praktični dio programa sastojat će se od niza projekata i studija slučaja. Ukupni trošak programa ne bi trebao prelaziti 20.000 dolara, ali svakako provjerite udovoljavate li uvjetima za stipendiranje.

S obzirom na to da se radi o online programu, zajamčena je vremenska fleksibilnost, a “težini” diplome pridonosi činjenica da se radi o University of Illinois, čiji će primjer zasigurno slijediti i druga sveučilišta.

iMBA će s prvom generacijom biti u pilot fazi, a bit će primljeno tek oko 200 polaznika. Hoćete li biti jedan od njih?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.