Od proljeća do MBA diplome putem interneta - uz Courseru

Od proljeća do MBA diplome putem interneta – uz Courseru

Oduvijek ste željeli završiti MBA program, ali zbog poslovnih i/ili privatnih obaveza nikad niste imali mogućnost posvetiti se tome? Ne tražite dalje - Coursera je ponovno ponudila jedinstveno edukativno rješenje.

coursera

Od samih začetaka Coursera je, kao platforma koja je revolucionarizirala način na koji ljudi besplatno pristupaju obrazovanju, doživjela niz izmjena i (neizbježno) oblika monetizacije. Misija je ostala ista: pružiti pristup najboljoj edukaciji svima i pod jednakim uvjetima. I uvjeti su ostali isti: svi zainteresirani mogu izabrati kolegij koji žele pohađati i mogu ga pohađati od kuće, prema vlastitom rasporedu. Međutim, mogućnosti su se znatno proširile, ne samo po pitanju izbora kolegija i sveučilišta, nego i po vrstama dostupnih programa i načinima stjecanja certifikata.

Dok je sav sadržaj i dalje ponuđen besplatno, Coursera je počela nuditi i plaćene usluge u smislu verificiranih certifikata poput službenog priznanja sveučilišta i Coursere o postignućima polaznika. Ipak, nešto značajniji (plaćeni) program, najavljen u svibnju, a službeno predstavljen danas, je iMBA program u suradnji s University of Illinois.

Prijave do 15. rujna

Ovaj program, cijenom pristupačniji od regularnog MBA programa, počinje u proljeće 2016. godine. Prijave traju do 15. rujna ove godine, a od kandidata se očekuje završen preddiplomski studij, minimalno 3 godine relevantnog radnog iskustva, završena minimalno jedna Coursera specijalizacija (sastoji se od nekoliko kolegija i završnog projekta), pisma preporuke i dokaz o znanju engleskog jezika – detalji o uvjetima dostupni su na stranici sveučilišta. Program je akreditiran, odnosno po završetku istog stječe se MBA diploma s University of Illinois.

Coursera MBA

Teme koje će se obrađivati tiču se uglavnom financija i računovodstva, menadžmenta, upravljanja ljudskim potencijalima, upravljanja podacima i donošenja poslovnih odluka. Uz obavezne specijalizacije od kojih se sastoji program (bit će potrebno izabrati četiri), polaznici će imati i dvije izborne čije će teme pokriti digitalni marketing, poduzetništvo, inovacije i slično. Praktični dio programa sastojat će se od niza projekata i studija slučaja. Ukupni trošak programa ne bi trebao prelaziti 20.000 dolara, ali svakako provjerite udovoljavate li uvjetima za stipendiranje.

S obzirom na to da se radi o online programu, zajamčena je vremenska fleksibilnost, a “težini” diplome pridonosi činjenica da se radi o University of Illinois, čiji će primjer zasigurno slijediti i druga sveučilišta.

iMBA će s prvom generacijom biti u pilot fazi, a bit će primljeno tek oko 200 polaznika. Hoćete li biti jedan od njih?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Tehnologija

Probao sam robotsku kosilicu – mnogo je više od “Roombe za travnjake”

Imati robota koji vam kosi travu je super ideja, ali koliko je realizacija zapravo jednostavna i uspješna?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Što ste propustili

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.

Intervju

Nakon investicije od više od 50.000 eura, najveća regionalna CS:GO zajednica, CSadria, postala Esport Adria

Ovaj novi brend okupit će gamere i fanove ne samo esport igara, već i mobilnih i drugih igara koje igra mnogo veći broj ljudi.

Startupi i poslovanje

Email marketing u doba “korone”: 3 greške i 3 trika za bolju učinkovitost

Pomno pripremate i šaljete newslettere, ali učinka nema? Uz Brunu Zagorščaka iz agencije Neuralab, nedavno certificiranog Mailchimp partnera, prolazimo osnovne pogreške i taktike email marketinga.

Tehnologija

S Omoguru widgetom ne čitaju lakše samo disleksičari, već svi mi koji u ekrane buljimo svakodnevno

Za osobe koje imaju poteškoće u čitanju Omoguru je dar s neba, a odnedavno im je njihov alat još dostupniji. Radi se o widgetu koji gotovo svaku stranicu može učiniti čitljivijom.