Upoznajte 10 timova prve generacije Core HUB-a u Zagrebu!

Upoznajte 10 timova prve generacije Core HUB-a u Zagrebu!

Sjećate li se natječaja koji organizira Core HUB? U sklopu njega odabrane poslovne ideje osvajaju četveromjesečni boravak u prostorima Core Incubatora u Zagrebu kao dio programa predinkubacije, gdje imaju osiguranu infrastrukturu za rad i stručnjake na raspolaganju. Vrijeme je da upoznate i deset finalista.

core-hub-finalisti

Na natječaj su se mogli prijaviti svi koji razvijaju ideje za koje smatraju da imaju potencijala na svjetskom tržištu, startupaši koji traže investicije i inovatori koji trebaju prostor i podršku. Podsjetimo, po završetku faze predinkubacije, biraju se tri pobjedničke ideje koje će dobiti novčanu nagradu od 5000 dolara po timu, a i priliku postati partneri Core Incubatora.

10 finalista

Nakon duge i detaljne evaluacije te pitcheva ideja, tijekom kojih je stručni žiri Core Incubatora donosio odluku, odabrano je deset timova koji su počeli raditi na svojim idejama u novootvorenom coworking prostoru u Zagrebu nazvanom Core HUB. Ti projekti su:

  • Adapto: Adapto je projekt koji razvija fleksibilne nosive strukture za udoban rad na računalu.
  • ChallengeZone: ChallengeZone je platforma povezana sa svim relevantnim društvenim mrežama koja omogućava korisnicima i brendovima da izazovu (challenge) druge korisnike na razne zadatke bilo gdje u svijetu. Na taj način djeluje kao alat za razvoj svijesti korisnika o raznim proizvodima, akcijama i slično te se može koristiti i u dobrotvorne, volonterske i humanitarne svrhe.
  • CookBook: CookBook je online servis putem kojeg korisnici mogu naći recepte te kupiti potrebne sastojke koji će im potom biti dostavljeni.
  • DPrinter: DPrinter je projekt koji za cilj ima proizvodnju 3D printera po prihvatljivoj cijeni. Takav printer je u mogućnosti proizvoditi 3D modele s većom rezolucijom od sada dostupnih, pritom koristeći materijale koji su pristupačni i jeftini.
  • Gesta: Gesta je softversko rješenje za iznimno brzo prepoznavanje gesta ruku koje omogućuju daljinsko upravljanje različitim uređajima i web sadržajima koristeći samo računalo s ugrađenom kamerom.
  • InstantNow: InstantNow je osmišljen kao platforma na kojoj korisnici mogu u realnom vremenu brzo kreirati komponente za svoje web stranice i/ili aplikacije.
  • Muumo: Jedan od najčešćih problema s kojima se susreću trudnice te općenito bolnički pacijenti je nemogućnost dugog ležanja i mirovanja u ležećem položaju. Muumo je pomagalo koje utječe na položaj tijela pacijenata te tako olakšava ležanje.
  • Revoluzia: Revoluzia je brend koji objedinjuje najbolje IT i poslovne prakse u jednostavan alat za kupce. Cilj je spojiti kupce i dizajnere odjeće putem virtualne svlačionice u kojoj se kupci mogu mjeriti, probati te kupiti odjeću.
  • Schooloscope: Ovaj projekt ima za cilj uspostaviti online rješenje koje bi djelovalo u suradnji s Centrom za savjetovanje koji će mladima pomoći u obrazovanju te donošenju odluka o nastavku obrazovanja na način koji je prilagođen mlađim uzrastima.
  • Tepter: Tepter je kombinacija Software as a Service (SaaS) modela i Customer relationship management (CRM) sustava za autobusne prijevoznike i putničke agencije.

Goran Dautović, voditelj odjela Inkubacije u Core Incubatoru, prokomentirao je timove:

Iznimno smo zadovoljni raznovrsnim projektima te općenito velikim brojem kvalitetnih prijava koje imamo u prvoj generaciji Core HUB Contesta. To je definitivno odličan start i dobar zalog za budućnost za sve buduće generacije Core HUB-a. Iako je selekcijski proces potrajao jer smo htjeli izdvojiti najkvalitetnije kandidate i projekte, mislimo kako je dobiveni rezultat dobar presjek raznih branši te odličnih projekata koji se mogu razviti u uspješne startup priče.

Natječaj su prepoznali i podupiru Atlantic Grupa, Red Bull te Hewlett Packard Hrvatska, dok računalnu podršku pružaju Feniks kompjutori. Predinkubacija traje do sredine ožujka, a napredak timova pratite na Netokraciji te na službenim stranicama natječaja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?