Iva Carić Kovačić vodi digitalni marketing Microsofta za EMEA regiju

Iva Carić Kovačić vodi digitalni marketing Microsofta za Europu, Bliski istok i Afriku

"Uvijek pričam ljudima o nevjerojatno dinamičnom okruženju unutar Microsofta i koliko to puni energijom", kaže mi na početku razgovora Iva Carić, koja je prije nekoliko mjeseci došla na novu poziciju u Microsoftu, treću u samo dvije godine unutar njenog segmenta koji se bavi krajnjim korisnicima, odnosno 'channel' marketingom. A velika je promjena teritorij koji se sada nalazi pod njenim nadzorom - nakon središnje i istočne Europe, sad se fokusira na cijelu EMEA regiju.

Ako ste zadnjih godina imali susreta s Nokijom, a potom i Microsoftom, morali ste se susresti i s Ivom Carić Kovačić, koja je karijeru gradila upravo u ovim tvrtkama, u marketingu. U samo posljednje dvije godine došla je već na treću funkciju u Channel Marketingu, odnosno timu koji se bavi marketingom prema krajnjim korisnicima kroz partnerski kanal Microsofta. Opisuje kako to izgleda:

Da bismo postigli maksimum u toj vrsti marketinga, izuzetno je bitno je da svi odjeli surađuju, redovito komuniciraju i međusobno se motiviraju. Upravo ta mogućnost rada s različitim profesionalcima od kojih kontinuirano učiš jedan je od osnovnih benefita mog posla.

Iva je dulje vrijeme radila na izgradnji CEE regije, odnosno središnje i istočne Europe, a od ljeta se fokusira na cijelu Europu, Bliski istok i Afriku, odnosno EMEA regiju, kao Digital Marketing Lead.

Ionako se većinom marketing fokusira i razvija u digitalnom smjeru: Proces istraživanja proizvoda prije donošenja odluke o kupnji kod 83% korisnika diljem svijeta događa se online; 86% korisnika danas pročita barem tri recenzije prije nego se odluči za kupnju; 75% korisnika je u posljednjih šest mjeseci kupilo proizvod ili uslugu koristeći pametni telefon… Ono na čemu mi radimo je suradnja s našim partnerima da, svjesni napretka koji se događa oko nas, koristimo to pri uvođenju inovativnih marketinških rješenja prema krajnjim korisnicima.

Nova tržišta koja sam počela raditi doista su izazovna i inspirativna zbog mogućnosti učenja i suradnje s velikim ecommerce divovima koji su i naši partneri (zapadna Europa, MEA, Francuska, Njemačka…). Mislim da, kada osoba preuzme novu funkciju, postoje određena očekivanja i oprez – i ja nisam tu iznimka. No, kako sam posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno radila s našim lokalnim timovima diljem EMEA regije na digitalnoj strategiji i taktikama implementacije, sada sam u “nabrijanoj” fazi, ohrabrena svime što sam vidjela. 🙂 I, naravno, da postoji osjećaj odgovornosti ispuniti očekivanja.

Mala tržišta mogu itekako biti inovativna – i uzor velikima

S obzirom na to da Iva ima uvid u tržišta u regiji i šire, zanimalo me kako se ona manja, poput hrvatskog, mogu izboriti za svoje budžete? Koliko moraju biti inovativna, kreativna, a možda ponekad i sama nametnuti kakve trendove, posebice u digitalnom marketingu?

Kako radim u internacionalnoj kompaniji, mislim da je vidljiva Microsoftova mogućnost prepoznavanja inovacije bez obzira gdje startaju. Iz moje perspektive, bilo koje naše tržište koje pokaže inovativni pristup digitalnom marketingu, njeguje zdrave i bliske odnose s partnerima, radi na digitalnoj transformaciji i ne boji se pilotirati i biti prvi u zanimljivim taktikama, zaslužuje biti komunicirano globalno.

Imamo tu moć širenja primjera učenja po svim globalnim tržištima i nerijetko se dešava da upravo manja tržišta, primorana da budu kreativnija s budžetima, pokažu bolji ROI, inspiriraju druge. Fokusiramo se na instore i online egzekucije koje planiramo za Windows, Office, Xbox, Surface (ovisno o tome gdje su proizvodi dostupni) i s obzirom na različitosti naših tržišta i partnera, jedna od najvažnijih aktivnosti s moje strane je upravo povezivanje svih timova i učenje jedni od drugih. Uspjeha, ali i neuspjeha.

Kao primjer jedne od novijih inspirativnih kampanja navodi onu iz Hrvatske – inicirala ju je marketinška ekipa lokalnog Microsofta s agencijom ENTG, a riječ je o suradnji s influencerima pri komunikaciji Windows računala. Kampanja napravljena s namjerom da se naglase nove Windows značajke za koje je potrebno imati novu generaciju Windows PC-a s ciljem povećanja prodaje. Mnoga tržišta traže primjere kako kredibilno surađivati s influencerima i učimo iz svakog takvog projekta, kaže Iva.

A iduća “stepenica” za moju sugovornicu?

Redovito imamo priliku dati svoj feedback kompaniji i jedno od pitanja koje se uvijek ponovi je: “Vidiš li se kroz X godina još uvijek u Microsoftu?”. I moj odgovor je uvijek iznova – DA. Jako sam zadovoljna napretkom, prilikama i dinamikom u ovoj firmi, iznimno zdravim pozitivnim korporativnim politikama kojima se podupire različitost, majčinstvo i balansiranje privatnog i poslovnog života i dok je tako nemam razloga tražiti nešto drugo. To se definitivno reflektira na moj privatni život – zabavljam se u relativno novoj ulozi majke dvoipolgodišnjeg dječaka Jure i uživam u relativno iskusnoj ulozi Nikoline ženice. A dalje – samo spontano.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.