Gdje je najjeftinije gorivo? Min-go.hr otkriva na webu

Gdje je najjeftinije gorivo? Min-go.hr otkriva na webu, a uskoro i na mobilnim aplikacijama!

Od 15. veljače svi energetski subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine na malo naftnim derivatima i ukapljenim naftnim plinom dužni su svaku promjenu maloprodajne cijene naftnih derivata i ili biogoriva dostaviti Ministarstvu gospodarstva. Zahvaljujući toj zakonskoj regulaciji, Ministarstvo ima uvid u cijene u stvarnom vremenu, a da bi to bilo dostupnije svima, napravljen je i poseban portal.

Slika: Vlada Republike Hrvatske Facebook
Slika: Vlada Republike Hrvatske Facebook

Riječ je o portalu min-go.hr, a informacije o benzinskim crpkama i drugim mjestima na kojima se mogu kupiti naftni derivati i plin nalaze se na karti. Nakon što sustavu omogućite da koristi vašu lokaciju, odmah će prikazati na karti crpke u vašoj blizini. Možete ih filtrirati ovisno o proizvodu koji tražite, a klikom na svaku od crpki prikazuju se osnovne informacije o njoj, a niže su i detaljnije – radno vrijeme, lokacija te cijene proizvoda i graf kako su se mijenjale u posljednjih nekoliko dana. Portal je još u beta fazi, tako da se čini da nekih informacija nedostaje, ali ideja se čini zanimljivom.

Min-go 2

Kako nam navodi Tomislav Cerovec, glasnogovornik Ministarstva gospodarstva, portal je pokrenut u cilju dodatne zaštite potrošača, ali i poticanja tržišne utakmice među trgovcima naftnim derivatima. Nakon web verzije, stižu i aplikacije za mobilne uređaje, a uz popis svih postaja koje prodaju motorna goriva sa svim cijenama, posebno su istaknute benzinske postaje s najnižim cijenama.

Aplikacije će biti dostupne na uređajima koji imaju iOS, Windows i Android operativne sustave, odnosno one koji pokrivaju oko 98 posto operativnih sustava na pametnim uređajima. No i ostali korisnici će moći pristupiti tim podacima putem portala.

Min-go 3

Uz informacije o cijenama, portal i aplikacija će putem geolokacije ili pretraživanja davati i točne informacije o udaljenosti korisnika od benzinske postaje, kao i druge korisne informacije za vozače, poput postojanja pristupa za invalide, bankomata, restorana i drugih korisnih informacija.

Ako se uoči nepravilnost u cijeni goriva, korisnici koji se registriraju moći će to i prijaviti. Inače, iza tehničkog dijela izrade portala i aplikacije stoji tvrtka Hyper.

Komentari

  1. Gordan Flego

    Gordan Flego

    20. 02. 2015. u 11:08 am Odgovori

    Interesantno, firefox za zagreb i sa dozvoljenom upotrebom lokacije. Pronađe gdje sam u Zagrebu i onda mi da jednu stanicu na Jankomiru i drugu u Sesvetama. A oko moje lokacije 4 druge stanice.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.