Budi KreaTivan osvojili su aplikacija HR Caller ID i koncept IseeYou

Budi KreaTivan osvojili su aplikacija HR Caller ID i koncept IseeYou

Među konceptima i aplikacijama T-Mobileovog natječaja Budi Kreativan našlo se 10 pobjednika koji će podijeliti nagradni fond od 182 tisuće kuna. Nagrađene aplikacije sve odreda daju vrlo korisne informacije vlasnicima iPhone i Android uređaja, a najbolja među njima otkriva sve anonimce koji vas zovu, a nemate ih u kontaktima. Želite se snaći u tramvaju ili autu? Ima i takvih. Što se koncepata tiče, pobijedili su one najkorisnije, jedna za slijepe osobe i jedna za sve nas koji ne želimo držati više ključeva i uređaja u džepu. Natječaj je trajao 5 mjeseci u kojima su se stvorile mnoge korisne aplikacije. Otkrijmo tko je pobijedio...

Među konceptima i aplikacijama T-Mobileovog natječaja Budi Kreativan našlo se 10 pobjednika koji će podijeliti nagradni fond od 182 tisuće kuna.

Nagrađene aplikacije sve odreda daju vrlo korisne informacije vlasnicima iPhone i Android uređaja, a najbolja među njima otkriva sve anonimce koji vas zovu, a nemate ih u kontaktima. Želite se snaći u tramvaju ili autu? Ima i takvih.

Što se koncepata tiče, pobijedili su one najkorisnije, jedna za slijepe osobe i jedna za sve nas koji ne želimo držati više ključeva i uređaja u džepu. Natječaj je trajao 5 mjeseci u kojima su se stvorile mnoge korisne aplikacije. Otkrijmo tko je pobijedio

Kao što smo naveli u popisu finalista, od 75 aplikacija 43 su ideje, a 32 gotovi softver. Među njima je većina aplikacija bila namijenjena iPhoneu te Androidu, a zanimljivo je kako nije bilo niti jedne BlackBerry aplikacije.

Najbolje aplikacije

Krunoslav Ljevak osvojio je 98 tisuća kuna za HR Caller ID (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Koje su gotove aplikacije pobijedile?

 • 1. mjesto za 98 tisuća kuna – HR Caller ID Krunoslava Leljaka koji vam omogućava automatsku identifikaciju pozivatelja ili pošiljatelja SMS-a koji vam nije u kontaktima.
 • 2. mjesto za 35 tisuća kuna – ShortCut Croatia Mije Kaligera je preglednik najvećeg hrvatskog telefonskog imenika;
 • 3. mjesto dijele Promet HR za pregled stanja u prometu Luke Sučića te ZgTram za pregled reda tramvaja Tomislava Cara, koji svaki dobivaju 20 tisuća kuna.

Najbolji koncept

Ideje su vrijedne, a pobijedile su…

 • 1. mjesto za 8 tisuća kuna – IseeYou Gorana Brale koji omogućava slijepim osobama komuniciranje putem društvenih servisa i čitanje novosti na Internetu;
 • 2. mjesto za 5 tisuća kuna – Škola sigurne vožnje Branka Gudana je simulacija sigurne vožnje;
 • 3. mjesto za 3 tisuće kuna – Alibi Senka Rašića koji prati lokaciju korisnika te temeljem toga analizira na što troši vrijeme.

Najbolji koncept “Pogled u budućnost”

Najbolje koncepte aplikacija koje još nije moguće realizirati. Najuspješniji je bio Ivan Porkolab s čak tri aplikacije: Daljinski upravljač koji se spaja sa svime čak i ključevima od auta, Digitalnu lisnicu koja omogućava korisnicima da zamijene novac mobilnim telefonom te Univerzalni prevoditelj kao augmented reality aplikacija. Uz njega Leo je 2 tisuće kuna osvojio i Leo Ercegović za aplikaciju Vraćanje korijenima kao najjednostavniji mobitel u obliku ručnog sata.

Žiri Budi KreaTivan činili su među ostalim i voditelji relevatnih odjela T-HT-a, na slici Danijela Nađ, Bojan Mušćet, Admir Đozović i Goran Krajnović (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Najuspješniji po broju ideja očito je bio Ivan Porkolab, a HR Caller ID zaista je zaslužio prvo mjesto. Vrlo rado bih vidio tu aplikaciju i za iPhone, tako da nadam se da Krunoslav čita. Većina aplikacija nije spektakularna, ali su zaista korisne i pokazuju kako dobro sučelje može unaprijediti podatke do kojih inače možemo (teže) doći i putem mobilnog preglednika.

Pobjednici natjecanja Budi KreaTivan s žirijem... (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Zanimljivo je kako su neki dobro znani programeri prijavili koncept, a ne aplikaciju iako im tehnologija i znanje dopuštaju razvoj. Možda im se nije isplatilo ili im se nije dalo, ali trebali bismo ih nagovoriti da koncept pretvore u stvarnost.

Čestitke pobjednicima! Što mislite o nagrađenim aplikacijama? Koje biste koristili?

Komentari

 1. Marin

  Marin

  27. 11. 2010. u 3:38 pm Odgovori

  Isti vrag, ova hr caller id aplikacija ne vrijedi pisljiva boba. U 99% slucajeva ne prikazuje vlasnika broja iako je isti izlistan u imeniku. Aplikaciju sam instalirao ima 2 mjeseca, a sad pokusavam ponovno da ju nadjem na android marketu, no bezuspjesno.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.