Zadarska zadružna pivovara Brlog u akciji na Indiegogou

Zadranke koje vole craft pivo: Zadružna pivovara Brlog u akciji na Indiegogou

Priča o hrvatskim projektima koji se oslanjaju na grupno financiranje dobila je novo poglavlje. Ovoga puta riječ je o 'craft' pivu koje dolazi iz Zadra, iz radionice tamošnje zadružne pivovare Brlog, u kojoj glavnu ulogu ima tandem Zadranki, a podršku za svoj posao traže u kampanji na Indiegogou.

Ana i Maja vole 'craft' pivo i žele da ga zavolite i vi (izvor: Brlog na Indiegogou)
Ana i Maja vole ‘craft’ pivo i žele da ga zavolite i vi (izvor: Brlog na Indiegogou)

Volite li zanatsko ili, s izrazom koji se koristi češće, craft pivo? Ako ste u toj skupini, zainteresirat će vas priča koju su pokrenule dvije Zadranke, Ana Teskera i Maja Šepetavec, koje su okupile skupinu prijatelja zainteresiranih za zajednički posao, pokrenule zadružni projekt koji će se baviti pivom, a na nastavku puta, svoj Brlog predstavljaju u upravo pokrenutoj i već brzorastućoj kampanji na Indiegogou.

Postavljeni cilj je 8000 dolara u mjesec dana, ali ako se nastavi kako je krenulo, za prebacivanje plana neće trebati toliko puno vremena. Do sada je prikupljeno gotovo 1500 dolara – u samo četiri sata!

Zadarsko zanatsko pivo

Kampanjom za grupno financiranje traži se širenje glasa i podrška za novi korak zadružne pivovare Brlog, koju su pokrenule Zadranke koje vole pivo i žele da njihovo zanatsko pivo zavole i drugi. Brlog nas pritom vraća u prošlost, podsjećajući na dugu tradiciju žena u pivarstvu koja je u međuvremenu izgubila nit, s navikom da na stvaranje piva danas gledamo kao na muški posao. Ana, Maja i njihova zadruga žele vratiti kotač povijesti unatrag.

Pomažući im da se razviju, podupiratelji na Indiegogou mogu vratiti kotač povijesti unatrag skupa s njima, a za zajedničko bolje upoznavanje, pri ruci su Brlogovi profili na Facebooku i Twitteru.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Venture Building model: Kako VB organizacije razvijaju startupe?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.

Kolumna

Dobar ‘online’ shop može raditi i preko ‘chata’ ako napravite proces ugodnim

Već u prvom tjednu korontene primili smo puno pitanja kako (najbrže i najlakše) lansirati web shop.

Izrada web stranica

Današnja tema je tema.com (i korporacija koja je izgubila 128.938 $ jer nije produžila domenu)

Opet se dogodilo. Korporacija Parker Hannifin kupila je 2007. godine tvrtku TEMA, ali je u međuvremenu zaboravila na njenu domenu. Domena je istekla, a tema.com je na licitaciji prodana čak za 128.938 dolara.