Zadarska zadružna pivovara Brlog u akciji na Indiegogou

Zadranke koje vole craft pivo: Zadružna pivovara Brlog u akciji na Indiegogou

Priča o hrvatskim projektima koji se oslanjaju na grupno financiranje dobila je novo poglavlje. Ovoga puta riječ je o 'craft' pivu koje dolazi iz Zadra, iz radionice tamošnje zadružne pivovare Brlog, u kojoj glavnu ulogu ima tandem Zadranki, a podršku za svoj posao traže u kampanji na Indiegogou.

Ana i Maja vole 'craft' pivo i žele da ga zavolite i vi (izvor: Brlog na Indiegogou)
Ana i Maja vole ‘craft’ pivo i žele da ga zavolite i vi (izvor: Brlog na Indiegogou)

Volite li zanatsko ili, s izrazom koji se koristi češće, craft pivo? Ako ste u toj skupini, zainteresirat će vas priča koju su pokrenule dvije Zadranke, Ana Teskera i Maja Šepetavec, koje su okupile skupinu prijatelja zainteresiranih za zajednički posao, pokrenule zadružni projekt koji će se baviti pivom, a na nastavku puta, svoj Brlog predstavljaju u upravo pokrenutoj i već brzorastućoj kampanji na Indiegogou.

Postavljeni cilj je 8000 dolara u mjesec dana, ali ako se nastavi kako je krenulo, za prebacivanje plana neće trebati toliko puno vremena. Do sada je prikupljeno gotovo 1500 dolara – u samo četiri sata!

Zadarsko zanatsko pivo

Kampanjom za grupno financiranje traži se širenje glasa i podrška za novi korak zadružne pivovare Brlog, koju su pokrenule Zadranke koje vole pivo i žele da njihovo zanatsko pivo zavole i drugi. Brlog nas pritom vraća u prošlost, podsjećajući na dugu tradiciju žena u pivarstvu koja je u međuvremenu izgubila nit, s navikom da na stvaranje piva danas gledamo kao na muški posao. Ana, Maja i njihova zadruga žele vratiti kotač povijesti unatrag.

Pomažući im da se razviju, podupiratelji na Indiegogou mogu vratiti kotač povijesti unatrag skupa s njima, a za zajedničko bolje upoznavanje, pri ruci su Brlogovi profili na Facebooku i Twitteru.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.