Prijave za Brave New World hackathon otvorene do petka

Prijave za Brave New World hackathon vrijedan milijun kuna otvorene još do – sutra

Brave New World, festival 'makers' culture koji je otvoren u Zagrebu prošli tjedan, kulminirat će nadolazeći vikend 48-satnim hackathonom. Timovi s izvanrednim rješenjima dobit će priliku nastaviti raditi na svojim projektima, a najbolji tim među njima i priliku da si osigura investiciju od čak - milijun kuna.

Luka objašnjava kako je hackathon napravljen tako da riješi probleme koji muče velik broj ljudi.

Od 10. do 12. lipnja, u sklopu makers festivala Brave New World, u Zagrebu će se održati 48-satni hackathon s ciljem razvijanja projekata inspiriranih idejom pametnih gradova. Iza cijele priče stoji zagrebački HUB385 i fondacija CityOS iz San Francisca. Stoga je bilo logično upitati Luku Sučića iz HUB-a 385 o samom konceptu hackathona, koji je istkanuo kako su teme za koje će sudionici kreirati rješenja pametni gradovi, Internet of Things, smartfood, dronovi, smartgrid i hidroponija.

Ovaj hackathon nije kao svaki drugi hackathon, napravljen je tako da pokuša donijeti odgovore na neke od probleme koji muče velik broj ljudi. Pametni gradovi su jedna od tih stvari, znači bilo koje rješenje koje poboljšava i rješava neki problem velikih gradova, od smeća do rasvjete.

Luka naglašava kako je cilj pronaći šest timova koji će u 48 sati dati najbolji odgovor na zadane probleme ili probleme koji ih muče te pokazati da su neupitno najbolji u njihovom rješavanju. Dodaje kako je poanta da lokalni ljudi rješavaju lokalne probleme koji su vrlo vjerojatno hiperlokalni.

Primjerice, problem Sarajeva zimi je ogroman smog, isti taj problem postoji u Pekingu, Krakovu i drugim gradovima. Ako timovi nađu rješenje nekog problema koje je primjenjivo na bilo koji drugi grad, to je to 🙂

Što čeka najbolje timove?

Najbolji timovi će nakon hackathona dobiti svu moguću pomoć kako bi razvili svoje projekte i osigurali investiciju. Foto: HUB385

Kad je riječ o tome što očekuje timove s najboljim rješenjima, Luka objašnjava kako mogu očekivati svu moguću potporu i pomoć.

Tih šest timova će nastaviti raditi s nama sljedećih šest mjeseci na rješavanju problema i dobit će našu punu potporu, od prostora u HUB-u 385, mentorstva, ‘otvaranja vrata’ do skaliranja poslovanja. Na kraju tog ciklusa, jednom od tih startupa koji najviše obećava i koji je ostvario najveći napredak, osigurat ćemo investiciju. Poanta je da ćemo dovesti investitora koji će investirati u njihov startup.

Luka kaže kako će iznos investicije biti minimalno milijun kuna, ali se može dogoditi da ju ne dobije nijedan od timova ako ne ostvari očekivani napredak.

Želimo da se to pretvori u projekt koji će živjeti, koji će se komercijalizirati i globalno širiti, a investicija će biti namijenjena upravo tome. Poanta je da će se investicija dati u neku svrhu tako da se taj projekt proširi na niz gradova.

Prijave otvorene do sutra

BNW_radionica
Brave New World je i prvog vikenda privukao brojne mlade ‘makere’.

Ovakav je hackathon već održan u Dubrovniku i Sarajevu, a rezultirao je implementacijom nekoliko smart city rješenja, o čemu je Netokracija već pisala. Za hackathon u Zagrebu pristiglo je više od 150 prijava iz regije, a prijave su besplatne i otvorene do sutra. Za kraj, svima koji to još nisu učinili, a imaju dobru ideju, Luka poručuje:

Prijavite se jer možete pokušati riješiti problem koji vas tišti tako da prisustvujete hackathonu i povežete se s drugim mladim ljudima, ali i jer možete upoznati zanimljive ljude, raditi nove stvari, širiti obzore i dobiti priliku utjecati na svijet u kojem živimo.

Ako vam je ovo zanimljivo, poslušajte Luku, iskoristite priliku i do petka se prijavite za sudjelovanje putem sljedećeg linka.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Što ste propustili

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.

Mobilno

Apple Arcade i Apple TV+ stižu uskoro i u Hrvatsku

Osim novih iPhone modela, jučer smo saznali i novosti o dvije pretplatničke usluge koje nas čekaju iz Applea.

Tehnologija

Stručnjaci Microblinka i Infinuma: Apple je i dalje inovativan!

Gdje Apple vodi, a gdje kaska? Saznali smo kako developeri gledaju na stanje Apple ekosustava.

Video

Što čini dobar digitalni kafić? U 4 epizode nalazimo odgovore.

Jedni žele zaraditi, drugi raditi - kako povezati interese ugostitelja i digitalnih nomada? Saznali smo u razgovoru s njima.