Prijave za Brave New World hackathon otvorene do petka

Prijave za Brave New World hackathon vrijedan milijun kuna otvorene još do – sutra

Brave New World, festival 'makers' culture koji je otvoren u Zagrebu prošli tjedan, kulminirat će nadolazeći vikend 48-satnim hackathonom. Timovi s izvanrednim rješenjima dobit će priliku nastaviti raditi na svojim projektima, a najbolji tim među njima i priliku da si osigura investiciju od čak - milijun kuna.

Luka objašnjava kako je hackathon napravljen tako da riješi probleme koji muče velik broj ljudi.

Od 10. do 12. lipnja, u sklopu makers festivala Brave New World, u Zagrebu će se održati 48-satni hackathon s ciljem razvijanja projekata inspiriranih idejom pametnih gradova. Iza cijele priče stoji zagrebački HUB385 i fondacija CityOS iz San Francisca. Stoga je bilo logično upitati Luku Sučića iz HUB-a 385 o samom konceptu hackathona, koji je istkanuo kako su teme za koje će sudionici kreirati rješenja pametni gradovi, Internet of Things, smartfood, dronovi, smartgrid i hidroponija.

Ovaj hackathon nije kao svaki drugi hackathon, napravljen je tako da pokuša donijeti odgovore na neke od probleme koji muče velik broj ljudi. Pametni gradovi su jedna od tih stvari, znači bilo koje rješenje koje poboljšava i rješava neki problem velikih gradova, od smeća do rasvjete.

Luka naglašava kako je cilj pronaći šest timova koji će u 48 sati dati najbolji odgovor na zadane probleme ili probleme koji ih muče te pokazati da su neupitno najbolji u njihovom rješavanju. Dodaje kako je poanta da lokalni ljudi rješavaju lokalne probleme koji su vrlo vjerojatno hiperlokalni.

Primjerice, problem Sarajeva zimi je ogroman smog, isti taj problem postoji u Pekingu, Krakovu i drugim gradovima. Ako timovi nađu rješenje nekog problema koje je primjenjivo na bilo koji drugi grad, to je to 🙂

Što čeka najbolje timove?

Najbolji timovi će nakon hackathona dobiti svu moguću pomoć kako bi razvili svoje projekte i osigurali investiciju. Foto: HUB385

Kad je riječ o tome što očekuje timove s najboljim rješenjima, Luka objašnjava kako mogu očekivati svu moguću potporu i pomoć.

Tih šest timova će nastaviti raditi s nama sljedećih šest mjeseci na rješavanju problema i dobit će našu punu potporu, od prostora u HUB-u 385, mentorstva, ‘otvaranja vrata’ do skaliranja poslovanja. Na kraju tog ciklusa, jednom od tih startupa koji najviše obećava i koji je ostvario najveći napredak, osigurat ćemo investiciju. Poanta je da ćemo dovesti investitora koji će investirati u njihov startup.

Luka kaže kako će iznos investicije biti minimalno milijun kuna, ali se može dogoditi da ju ne dobije nijedan od timova ako ne ostvari očekivani napredak.

Želimo da se to pretvori u projekt koji će živjeti, koji će se komercijalizirati i globalno širiti, a investicija će biti namijenjena upravo tome. Poanta je da će se investicija dati u neku svrhu tako da se taj projekt proširi na niz gradova.

Prijave otvorene do sutra

BNW_radionica
Brave New World je i prvog vikenda privukao brojne mlade ‘makere’.

Ovakav je hackathon već održan u Dubrovniku i Sarajevu, a rezultirao je implementacijom nekoliko smart city rješenja, o čemu je Netokracija već pisala. Za hackathon u Zagrebu pristiglo je više od 150 prijava iz regije, a prijave su besplatne i otvorene do sutra. Za kraj, svima koji to još nisu učinili, a imaju dobru ideju, Luka poručuje:

Prijavite se jer možete pokušati riješiti problem koji vas tišti tako da prisustvujete hackathonu i povežete se s drugim mladim ljudima, ali i jer možete upoznati zanimljive ljude, raditi nove stvari, širiti obzore i dobiti priliku utjecati na svijet u kojem živimo.

Ako vam je ovo zanimljivo, poslušajte Luku, iskoristite priliku i do petka se prijavite za sudjelovanje putem sljedećeg linka.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?

Startupi i poslovanje

Uz anđeoske investicije, a sad i Fil Rouge Capital, Smart Lumies u pripremi za najveće američke trgovačke lance

Kocka je bačena. Smart Lumiesi su usavršili svoj prvi proizvod, a uskoro slijede i novi proizvodi i mnoge igre, ali i izlazak na američko tržište. U pripremi za sve to, posebno dobra vijest je da su nedavno zaključili investiciju od Fil Rouge Capitala.