Brain Trainer Fits: Zarazna aplikacija, koju je izradila tvrtka Pet minuta, preuzeta dva milijuna puta!
Fit Brains Trainer

Brain Trainer Fits: Zarazna aplikacija, koju je izradila tvrtka Pet minuta, preuzeta dva milijuna puta!

Fit Brains TrainerAplikacija Brain Trainer Fits za iPhone i iPad, koju je po narudžbi za klijenta izradila tvrtka Pet minuta, ostvarila je odličan uspjeh. Naime, aplikacija je do sada skinuta čak više od dva milijuna puta, na prvome je mjestu u kategoriji edukacije u 74 zemlje, ima preko 20.000 recenzija, a prosječna ocjena je 4,5!

Tvrtka Pet minuta odradila je potpunu uslugu (UX, UI, DEV i QA) prema konceptu klijenta Vivity Labs, a riječ je o aplikaciji koja koristi inovativni sustav učenja koji automatski prilagođava  nivo svake igrice prema samom igraču. Inače, cijeli je program razvio dr. Paul Nussbaum, jedan od vrhunskih američkih neuropsihologa, a aplikacija Brain Trainer Fits sadrži više od 360 treninga koji će poboljšati pamćenje, brzinu rješavanja zadataka, koncentraciju te vizualne vještine. Uz to, svoje rezultate igrači mogu usporediti s onima koje su ostvarili njihovi prijatelji.

Kako navodi Luka Abrus, direktor tvrtke Pet Minuta, ovaj se projekt razlikovao od drugih koje su do sada radili:

Velik je naglasak bio na algoritmima i logičkim igrama kojih ima deset. Osim što je aplikacija zahtijevala dosta specifičnog znanja o iOS-u, u našem timu je radio i nagrađivani olimpijac-informatičar, čije je algoritamsko znanje dosta ubrzalo i na kraju optimiziralo samu aplikaciju. I, naravno, ključ uspjeha svake zarazne igre je i sučelje, odnosno UX, u što smo uložili mnogo truda kroz niz iteracija i testiranja dok nismo dobili rezultat s kojim smo svi bili zadovoljni.

Zanimljivo je da je ekipa iz Pet minuta preko preporuke ušla u krug od čak 15 tvrtki iz cijelog svijeta koje su slale inicijalnu ponudu. Projekt su na kraju dobili kvalitetom referenci i stavljanju naglaska na važnost UX-a i UI-a. Luka objašnjava kako je izgledao razvoj aplikacije kroz suradnju s klijentom:

S obzirom da su na projektu radili svi naši timovi (UX, UI, Dev i QA), započeli smo upoznavanjem i radionicom u Zagrebu, a nastavili kroz redovite Skype pozive i Basecamp komunikaciju. Klijent je imao razrađen koncept svake igre, a na nama je bilo da ih pretvorimo u mobilne aplikacije. Prve smo korake odrađivali crtanjem na papiru i testiranjem na kartonskim prototipovima, čije smo rezultate video pozivima prezentirali klijentu, i često uživo markerom crtkarali pred kamerama. Potom smo stvari formalizirali kroz wireframeove i nakon nekoliko iteracija dizajna došli do kvalitetnog korisničkog iskustva. I nakon toga standardno – kroz kratke razvojne cikluse i quality assurance relativno brzo smo objavili iPhone i iPad aplikacije te nastavili rad na doradama i nadogradnjama.

I, jeste li i vi isprobali ovu zaraznu aplikaciju?

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.