Brain Trainer Fits: Zarazna aplikacija, koju je izradila tvrtka Pet minuta, preuzeta dva milijuna puta!
Fit Brains Trainer

Brain Trainer Fits: Zarazna aplikacija, koju je izradila tvrtka Pet minuta, preuzeta dva milijuna puta!

Fit Brains TrainerAplikacija Brain Trainer Fits za iPhone i iPad, koju je po narudžbi za klijenta izradila tvrtka Pet minuta, ostvarila je odličan uspjeh. Naime, aplikacija je do sada skinuta čak više od dva milijuna puta, na prvome je mjestu u kategoriji edukacije u 74 zemlje, ima preko 20.000 recenzija, a prosječna ocjena je 4,5!

Tvrtka Pet minuta odradila je potpunu uslugu (UX, UI, DEV i QA) prema konceptu klijenta Vivity Labs, a riječ je o aplikaciji koja koristi inovativni sustav učenja koji automatski prilagođava  nivo svake igrice prema samom igraču. Inače, cijeli je program razvio dr. Paul Nussbaum, jedan od vrhunskih američkih neuropsihologa, a aplikacija Brain Trainer Fits sadrži više od 360 treninga koji će poboljšati pamćenje, brzinu rješavanja zadataka, koncentraciju te vizualne vještine. Uz to, svoje rezultate igrači mogu usporediti s onima koje su ostvarili njihovi prijatelji.

Kako navodi Luka Abrus, direktor tvrtke Pet Minuta, ovaj se projekt razlikovao od drugih koje su do sada radili:

Velik je naglasak bio na algoritmima i logičkim igrama kojih ima deset. Osim što je aplikacija zahtijevala dosta specifičnog znanja o iOS-u, u našem timu je radio i nagrađivani olimpijac-informatičar, čije je algoritamsko znanje dosta ubrzalo i na kraju optimiziralo samu aplikaciju. I, naravno, ključ uspjeha svake zarazne igre je i sučelje, odnosno UX, u što smo uložili mnogo truda kroz niz iteracija i testiranja dok nismo dobili rezultat s kojim smo svi bili zadovoljni.

Zanimljivo je da je ekipa iz Pet minuta preko preporuke ušla u krug od čak 15 tvrtki iz cijelog svijeta koje su slale inicijalnu ponudu. Projekt su na kraju dobili kvalitetom referenci i stavljanju naglaska na važnost UX-a i UI-a. Luka objašnjava kako je izgledao razvoj aplikacije kroz suradnju s klijentom:

S obzirom da su na projektu radili svi naši timovi (UX, UI, Dev i QA), započeli smo upoznavanjem i radionicom u Zagrebu, a nastavili kroz redovite Skype pozive i Basecamp komunikaciju. Klijent je imao razrađen koncept svake igre, a na nama je bilo da ih pretvorimo u mobilne aplikacije. Prve smo korake odrađivali crtanjem na papiru i testiranjem na kartonskim prototipovima, čije smo rezultate video pozivima prezentirali klijentu, i često uživo markerom crtkarali pred kamerama. Potom smo stvari formalizirali kroz wireframeove i nakon nekoliko iteracija dizajna došli do kvalitetnog korisničkog iskustva. I nakon toga standardno – kroz kratke razvojne cikluse i quality assurance relativno brzo smo objavili iPhone i iPad aplikacije te nastavili rad na doradama i nadogradnjama.

I, jeste li i vi isprobali ovu zaraznu aplikaciju?

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.