Zahvaljujući Bicikademiji prostudirajte Hrvatsku uz pomoć bicikla i mobitela

Zahvaljujući Bicikademiji ‘prostudirajte’ Hrvatsku uz pomoć – bicikla i mobitela

Nova mobilna aplikacija projekta Bicikademija namijenjena je avanturistima koji biciklom žele istraživati prirodnu i kulturnu baštinu. Na Bicikademiji možete sami odabrati koje ćete područje 'studirati', a nakon položenih ispita, odnosno osvojenih lokacija, očekuju vas nagrade.

bicikademija_cover

Cilj Bicikademije, iza koje stoji Udruga Lima, je promocija hrvatskih područja, prvenstveno Slavonije, kao cikloturističkih destinacija. Ideja za pokretanje ovakvog projekta nastala je još prije četiri godine, međutim, pokrenut je tek 2014. i do sada je bio aktivan u pet slavonskih županija. Nedavno je, uz sufinanciranje Ministarstva turizma, Bicikademija proširena na najrazvijeniju biciklističku destinaciju u Hrvatskoj – Istru, a također, dobila je besplatnu mobilnu aplikaciju za Android korisnike.

Sama akademija funkcionira tako da se svaki “polaznik” registrira putem aplikacije, a nakon toga sjeda na bicikl i odlazi na “studiranje” biciklističkih staza. Dobra vijest je da ispiti na Bicikademiji nisu toliko teški kao oni pravi. Sve što biciklistički studenti trebaju napraviti je doći do zadane lokacije, fotografirati se i nakon autentifikacije fotografije ispit je položen. A po završeku “studija”, očekuju vas i nagrade, najavljuje predsjednik Udruge Lima Krešimir Herceg.

Biciklistički student zaslužuje nagradu onog trena kada položi sve ispite iz određenog studija, odnosno kad obiđe sve lokacije određene županije. Nagrade osigurava GIANT Hrvatska s kojima smo nedavno potpisali sponzorski ugovor. Nagrade su uglavnom biciklistička oprema koja je potrebna svakom biciklističkom studentu.

Kulturna i prirodna baština na drugačiji način

Sve lokacije koje se pojavljuju na ispitima su kulturna i prirodna baština zadanih područja, a informacije o njima mogu se pronaći na aplikaciji. U Udruzi Lima očekuju da će se početkom proljeća broj korisnika aplikacije popeti do 500, a u sklopu marketinških kampanja kreirali su i video spotove.

Doduše, velika je šteta što korisnici ne mogu dijeliti snimljene fotografije sa zadanih lokacija iz aplikacije na društvenim mrežama niti ih razmjenjivati s prijateljima, što bi zasigurno puno pomoglo u promociji baštine, a i samoga projekta.

No, projekt je još u ranoj fazi, a koliko će biciklista potaknuti na osvajanje Slavonije i Istre te kako će se dalje razvijati – vidjet ćemo u budućnosti.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Intervju

Adriana Bandl, PMI: ‘Digitalnu transformaciju i CX treba demistificirati unutar same tvrtke’

Kako studij psihologije može pomoći u karijeri razvoja korisničkog iskustva i digitalne transformacije ispričala nam je Adriana Bandl iz tvrtke PMI.

Društvene mreže

Zašto neki i dalje dijele lančane statuse očito lažnog sadržaja na Facebooku?

Zašto su neki od nas brzoprsti, skloni dijeljenju lančanih Facebook statusa i poruka koje sadrže lažne informacije, kao što je to nedavno napravio direktor Hrvatske turističke zajednice? Iza svega stoji fenomen star koliko i čovječanstvo - iskonski strah.

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.