Zahvaljujući Bicikademiji prostudirajte Hrvatsku uz pomoć bicikla i mobitela

Zahvaljujući Bicikademiji ‘prostudirajte’ Hrvatsku uz pomoć – bicikla i mobitela

Nova mobilna aplikacija projekta Bicikademija namijenjena je avanturistima koji biciklom žele istraživati prirodnu i kulturnu baštinu. Na Bicikademiji možete sami odabrati koje ćete područje 'studirati', a nakon položenih ispita, odnosno osvojenih lokacija, očekuju vas nagrade.

bicikademija_cover

Cilj Bicikademije, iza koje stoji Udruga Lima, je promocija hrvatskih područja, prvenstveno Slavonije, kao cikloturističkih destinacija. Ideja za pokretanje ovakvog projekta nastala je još prije četiri godine, međutim, pokrenut je tek 2014. i do sada je bio aktivan u pet slavonskih županija. Nedavno je, uz sufinanciranje Ministarstva turizma, Bicikademija proširena na najrazvijeniju biciklističku destinaciju u Hrvatskoj – Istru, a također, dobila je besplatnu mobilnu aplikaciju za Android korisnike.

Sama akademija funkcionira tako da se svaki “polaznik” registrira putem aplikacije, a nakon toga sjeda na bicikl i odlazi na “studiranje” biciklističkih staza. Dobra vijest je da ispiti na Bicikademiji nisu toliko teški kao oni pravi. Sve što biciklistički studenti trebaju napraviti je doći do zadane lokacije, fotografirati se i nakon autentifikacije fotografije ispit je položen. A po završeku “studija”, očekuju vas i nagrade, najavljuje predsjednik Udruge Lima Krešimir Herceg.

Biciklistički student zaslužuje nagradu onog trena kada položi sve ispite iz određenog studija, odnosno kad obiđe sve lokacije određene županije. Nagrade osigurava GIANT Hrvatska s kojima smo nedavno potpisali sponzorski ugovor. Nagrade su uglavnom biciklistička oprema koja je potrebna svakom biciklističkom studentu.

Kulturna i prirodna baština na drugačiji način

Sve lokacije koje se pojavljuju na ispitima su kulturna i prirodna baština zadanih područja, a informacije o njima mogu se pronaći na aplikaciji. U Udruzi Lima očekuju da će se početkom proljeća broj korisnika aplikacije popeti do 500, a u sklopu marketinških kampanja kreirali su i video spotove.

Doduše, velika je šteta što korisnici ne mogu dijeliti snimljene fotografije sa zadanih lokacija iz aplikacije na društvenim mrežama niti ih razmjenjivati s prijateljima, što bi zasigurno puno pomoglo u promociji baštine, a i samoga projekta.

No, projekt je još u ranoj fazi, a koliko će biciklista potaknuti na osvajanje Slavonije i Istre te kako će se dalje razvijati – vidjet ćemo u budućnosti.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.