Besplatne instrukcije na Facebooku uz video daje prof. Toni Milun svojem 'internetskom' razredu

Besplatne instrukcije na Facebooku uz video daje prof. Toni Milun svojem ‘internetskom’ razredu

Ovo je jedan od onih internetskih projekata kojeg, kad ga otvorite po prvi put, jedina misao koja vam ide kroz glavu jest - kako je ovo genijalno! Toni Milun, profesor informatike, kroz besplatne video materijale na jednostavan i razumljiv način objašnjava sve što školarce muči u matematici - a na Facebooku im pruža instrukcije i pomaže u rješavanju njihovih konkretnih zadataka.

Toni Milun želi matematiku približiti školarcima

Ovo je jedan od onih internetskih projekata kojeg, kad ga otvorite po prvi put, jedina misao koja vam ide kroz glavu jest – kako je ovo genijalno! Toni Milun, profesor matematike, kroz besplatne video materijale na jednostavan i razumljiv način objašnjava sve što školarce muči u matematici – a na Facebooku im pruža instrukcije i pomaže u rješavanju njihovih konkretnih zadataka.

Dokaz tome su i mnoge reakcije na Facebook stranici Tonija Miluna, koji dobiva zahvale kako od školaraca, tako i od njihovih roditelja. Sve video instrukcije i lekcije mogu se pronaći na internetskoj stranici čiji je moto – Where math is fun.

Cijela ideja je krenula prijedlogom studenta Nikole Mujdžića koji je svojem profesoru Milunu predložio da počne raditi video lekcije i postavljati ih na internet. Korištenje same internetske stranice bi možda bilo dovoljno, ali upravo je Facebook medij na kojem se nalazi ciljana publika ovih predavanja. Projektu se ubrzo pridružuju i profesori Vicko Krampus i Kristijan Radmanović te volonteri: Mihaela Stanić, Davor Medvedec i Vedran Žderić, čineći produkciju ovih instrukcijskih materijala relativno laganom.

Inspirirani društveno korisnim projektima, tim želi snimiti još videa s matematičkim temama, ali i drugih kolegija i predmeta te ih ponuditi svima – besplatno. Očekujemo li domaću verziju popularnih online predavanja? U svakom slučaju, pohvale – kako za ideju, tako i za korištenje Facebooka u svhu promicanja znanja.

Ukoliko imate problema s matematikom, ili znate nekoga tko ima, provjerite Facebook stranicu Tonija Miluna kao i njegovu internetsku stranicu na kojoj ćete pronaći sve dosad snimljene materijale, a koji su grupirani po godinama u kojima se predaju. Na stranici postoji i forum kojeg možete koristiti za komunikaciju s drugim učenicima. Tko zna, možda i netko iz Vlade Republike Hrvatske prepozna kvalitetu ovog projekta?

Hvala Nikoli Stolniku na dojavi za ovaj dragulj hrvatskog interneta 🙂

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?