Hrvatsko-slovenski Bellabeat lansira 'Facebook' za trudnice; moguća i suradnja s Appleom

Hrvatsko-slovenski Bellabeat lansira ‘Facebook’ za trudnice; moguća i suradnja s Appleom

Kao što je bilo najavljivano, hrvatsko-slovenski startup Bellabeat, bivši BabyWatch, čiji su osnivači Sandro Mur i Urška Sršen ušli u poznati startup akcelerator Y-Combinator, danas lansira sustav za praćenje trudnoće. Riječ je o Bellabeat Connected System, platformi koja omogućuje trudnicama da "slušaju" svoje nerođeno dijete i prate trudnoću, a koji sada ima i društvenu komponentu.

Sandro Mur ii Urška Sršen, osnivači BellaBeata, sada se nalaze u Y Combinatoru.
Sandro Mur ii Urška Sršen, osnivači BellaBeata, sada se nalaze u Y Combinatoru.

Kao što je bilo najavljivano, hrvatsko-slovenski startup Bellabeat, bivši BabyWatch, čiji su osnivači Sandro Mur i Urška Sršen ušli u poznati startup akcelerator Y-Combinator, danas lansira sustav za praćenje trudnoće. Riječ je o Bellabeat Connected System, platformi koja omogućuje trudnicama da “slušaju” svoje nerođeno dijete i prate trudnoću, a koji sada ima i društvenu komponentu.

Nova platforma BellaBeat Global omogućuje i interakciju među trudnicama.
Nova platforma BellaBeat Global omogućuje i interakciju među trudnicama.

Podsjetimo, Bellabeat se sastoji od malog digitalnog alata koji se povezuje na smartphone aplikaciju. Buduće majke mogu slušati, snimati i dijeliti zvuk svoga djeteta, pratiti zdravstveno stanje tijekom trudnoće, a sada i biti u interakciji s drugim trudnicama putem društvene platforme Bellabeat Global. No, osim ove novosti, Sandro Mur najavljuje jednu “pikanteriju” – Bellabeat tim bio je u Appleu na sastanku s tehničkim timom, gdje su razgovarali o uklapanju njihovog proizvoda u Appleovu viziju, budući da ovaj tehnološki gigant ulaže u sektor nosive tehnologije povezane sa zdravstvom.

BellaBeat ekipa u akciji.
BellaBeat ekipa u akciji.

Bellabeat ovime, nakon Meksika i Australije, ulazi i na američko tržište. Sam uređaj i aplikacija omogućuju vizualizaciju zvuka, alat za mjerenje fetalnih pokreta, ilustraciju fetalnog razvoja i alat za praćenje te planiranje težine trudnice. Aplikacija i omogućuje budućim majkama dublje povezivanje s djetetom, a i pronalaženje informacija o vođenju zdravije trudnoće. Istovremeno, BellaBeat Global platforma je fokusirana i na aktivnost zajednice, jer će putem nje trudnice moći komunicirati jedne s drugima, izmjenjivati iskustva te informacije prikupljene Bellabeat aplikacijom, kako bi kreirale organiziran i društven dnevnik trudnoće. Informacije o trudnoći moći će biti vidljive u obliku vizualiziranih podataka i inografika, a platforma nudi i korisne informacije o zdravstvenom stanju trudnice.

[youtube]http://youtu.be/OVwIP4m1GLs[/youtube]

Bellabeat želi da praćenje trudnoće bude interaktivno i društveno, a cilj je da se trend quantified self prenese i u ovaj period života.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.