BalCCon, regionalni hakerski kongres, počinje danas u Novom Sadu

BalCCon, regionalni hakerski kongres, počinje danas u Novom Sadu

U Novom Sadu se 6. i 7. rujna održava regionalni hakerski kongres BalCCon u organizaciji LUGoNS-a, Linux User Group of Novi Sad. Program kongresa obuhvaća predavanja na temu kompjuterske sigurnosti te istraživanja sigurnosti na internetu, kao i rezultata u tom polju.

BalcconU Novom Sadu se 6. i 7. rujna održava regionalni hakerski kongres BalCCon u organizaciji LUGoNS-a, Linux User Group of Novi Sad. Program kongresa obuhvaća predavanja na temu kompjuterske sigurnosti te istraživanja sigurnosti na internetu, kao i rezultata u tom polju.

Glavni naglasak kongresa je u edukaciji i razbijanju predrasuda prema hakerskoj zajednici, stručnome usavršavanju u polju zaštite, kako za pojedince tako i za tvrtke, u kolaboraciji regionalnih zajednica. Predavači na kongresu su stručnjaci iz polja računalne zaštite, kao što su:

  • Vesna Manojlović – RIPE
  • Igor Nikolić – docent na Tehnološkom fakultetu, Delft University of Technology
  • Eric Michaud – direktor za Hardware Curation u Expoit Hubu i konzultant za sigurnost
  • Travis Goodspeed – nezavisni istraživač

i mnogi drugi.

Konferencija BalCCon želi Novi Sad staviti na kartu priznatih hakerskih centara, sa sudionicima iz regije i svijeta. Konferencija je namijenjena svim onima koji žele unaprijediti svoje tehnike i metode zaštite, ne samo softvera nego i hardvera. Više informacija može se pronaći na službenoj stranici.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Što ste propustili

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.