Avalon hosting preuzeo konkurenta Webmediju za nekoliko stotina tisuća kuna

Avalon hosting preuzeo konkurenta Webmediju za nekoliko stotina tisuća kuna

Avalon je danas potvrdio kako su preuzeli konkurentskog pružatelja web hosting ulsuga Webmediju iz Zagreba koja je sad u 100-postotnom vlasništvu Đurđevačke hosting tvrtke. Avalon je jedna od vodećih hrvatskih hosting tvrtki koja je još početkom 2010. preuzela Fiuhost, a preuzimanjem Webmedije imat će više od 13 tisuća domena na svojim serverima.

 

Avalon nakon Fiuhosta preuzeo Webmediju.

 

 

Avalon je danas potvrdio kako su preuzeli konkurentskog pružatelja web hosting usluga Webmediju iz Zagreba koja je sad u 100-postotnom vlasništvu Đurđevačke hosting tvrtke. Avalon je jedna od vodećih hrvatskih hosting tvrtki koja je još početkom 2010. preuzela Fiuhost, a preuzimanjem Webmedije imat će više od 13 tisuća domena na svojim serverima.

U Avalonu nisu htjeli dati točan iznos akvizicije, ali radi se o nekoliko stotina tisuća kuna. Poput Fiuhosta, Webmedia ostaje nezavisna web stranica na kojoj će pisati da je podržava Avalon kroz “Powered by Avalon” signaturu. Zasad se još ne zna hoće li prijašnji vlasnik, Ivan Vučković, ostati u Webmediji.

Komentari

 1. Višnja Željeznjak

  Višnja Željeznjak

  05. 07. 2011. u 6:07 pm Odgovori

  Čestitamo našim prijateljima u Avalonu, kad smo sve naše klijente i sve naše servere prebacili na njihov fully managed dedicated hosting, znali smo da možemo mirno spavati… Webmedijini klijenti mogu isto tako.

 2. Boris

  Boris

  05. 07. 2011. u 10:15 pm Odgovori

  Ah napokon u pravim rukama ! Mislim da je ovo jedino pravo rješenje. S Avalonom surađujemo više od 10 godina i samo sve naj, naj, naj… S ovim potezom mislim da se Avalon pozicionirao kao NO 1 u pružanju web usluga.

   • Boris

    Boris

    06. 07. 2011. u 2:32 pm Odgovori

    Ah da bar radim u Avalonu ! Šteta fulao si Marko, ali znaš što kada budu svi imali support kao Avalon onda ću reći da nisu oni broj No 1, kada im moje kolege pošalju neki ticket u subotu navečer dobiju “response” i problem rješimo sa subote na nedjelju a da stranka niti ne zna. Ovaj tvoj Infonet Callcentar radi od 08,00 – 22,00, grrrr i šta sada da ja radim s njim kada mi naše implementacije i migracije radimo tokom noći ?!?
    Ne želim više voditi polemiku tko je broj 1, u informatici sam više od 15 godina i od samog početka sam u webu i oni su za mene definitivno broj #1 u Hr – ti možeš imati svoj argumente zašto ih mrziš ili voliš isto kao i ja. Ovo je kraj mog “prepucavanja” ! Ako želiš što komentirati piši na moj e-mail, jer ovakvi komentari ne spadaju ovdje (pa uključujući i moj)

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?