Autotrans unaprijedio online prodaju

Autotrans poboljšao online prodaju: Kartu pokažite vozaču na zaslonu mobitela

Iako autobusni prijevoz kod nas nerijetko kaska za tehnološkim inovacijama, potrebe i trendovi na tržištu i ovaj segment guraju naprijed. Tako je Autotrans grupa, koja zadnje tri godine nudi kupovinu karata online, ovih dana unaprijedila svoj sustav. Najveća novost? Putnici konačno mogu dokazati da su kartu kupili putem mobitela ili tableta, a sada mogu kupiti i povratnu kartu bez potrebe za dodatnom rezervacijom na kolodvoru.

Osim što je dovoljno vozaču dovoljno samo pokazati zaslon mobitela s potvrdom, moguće je odmah kupiti i povratnu kartu s rezervacijom. (Slike: Davor Zunic/Fotofaktor.com)
Osim što je dovoljno vozaču dovoljno samo pokazati zaslon mobitela s potvrdom, moguće je odmah kupiti i povratnu kartu s rezervacijom.
(Slike: Davor Zunic/Fotofaktor.com)

Autotrans grupa, koja održava više od 500 autobusnih linija u domaćem i međunarodnom prijevozu, prije tri godine uvela je online mogućnost kupovine karata putem stranice autotrans.hr. No, donedavno je kupljene karte ipak trebalo isprintati, a sada je konačno dovoljno samo vozaču putem mobitela ili tableta pokazati potvrdu o kupljenoj karti. Osim toga, pri kupovini povratne karte može se odabrati fiksni povratak. Tako putnici ne moraju naknadno rezervirati mjesto pri povratku, nego to mogu odmah odmah pri kupovini – a ako još ne znaju točno vrijeme povratka, rezervaciju mogu napraviti i naknadno, također online.

Uvedene su tu i druge novosti na samoj web stranici, poput informacija o vremenima polaska i dolaska, trajanju vožnje, GPS koordinatama polaznog i završnog stajališta, ruti putovanja, raspoloživosti sjedala, kao i redovne i promotivne cijene karata, a uskoro će u ponudi biti i iOS te Android aplikacije. Ovo sve u 2016. i ne bi trebala biti velika vijest, ali ako znamo da mnogi autobusni prijevoznici i dalje na ovom području posluju na “balkanski način” – prodajom karata isključivo u autobusu – onda ipak sa zanimanjem pratimo tehnološki napredak i industrije domaćeg autobusnog prijevoza.

Konkurencija ‘uzdrmava’ industriju, ali i gura naprijed

Naravno, ne treba smetnuti s uma ni činjenicu da tehnologija uzdrmava i ovaj segment poslovanja – tako, s jedne strane, u Hrvatskoj imamo sustave koji nude pretraživanje i kupovinu karata online od postojećih prijevoznika, kao što su Vollo, Busradar ili GetByBus, a s druge je tu odnedavno i Flixbus, niskotarifni autobusni operater koji u svojoj mreži okuplja različite prijevoznike-partnere, ponosi se svojim ekološkim vozilima, a putnicima obećava besplatan WiFi, online rezervaciju, tri komada prtljage uključena u cijenu karte, utičnice, grickalice i pića… No, Igor Krmpotić, član Uprave Autotransa, pozdravlja konkurenciju jer, kako kaže, u takvoj utakmici i sami postaju bolji i uspješniji:

Konkretno, Flixbus smatramo dobrom startup platformom za prodaju autobusnih karata za koju će svoj interes pronaći manji autobusni prijevoznici, koji nemaju razvijenu svoju vlastitu logistiku.

Vollo i Busradar su korisnički servisi koji doprinose popularizaciji i dostupnosti autobusnog prijevoza uopće i pozdravljamo njihovu pojavu, tim više što se i karte Autotrans grupe mogu kupiti putem spomenutih servisa. No, za sve one koji putuju Autotransom, još uvijek je najpovoljnija kupnja karata putem naše internetske stranice jer su karte kupljene u našem webshopu ujedno i naše najjeftinije karte na tržištu.

Pojačanje online napora

Autotrans u svojim novim vozilima nudi i bežični internet te utičnice.
Autotrans u svojim novim vozilima nudi i bežični internet te utičnice.

Kao dokaz tomu ističe, primjerice, first minute ponudu koja je dostupna isključivo preko online kanala prodaje te putnicima omogućava kupnju karata s popustom do 50 posto na odabranim relacijama diljem Hrvatske i inozemstva. No, naš sugovornik nije otkrio udio prodanih karata online u cijeloj Autotransovoj prodaji, iako napominje da je u konstantnom porastu.

Od 2013. godine, kada smo krenuli s online prodajom pa do danas, prihod od prodaje putem interneta iz godine u godinu bilježi višestruko povećanje. Ako uspoređujemo prvih sedam mjeseci 2016. godine s istim razdobljem lani, broj karata prodanih online kao i prihod od istih je udvostručen. Najnovijim poboljšanjima u bookingu, proces kupnje online karte dodatno je olakšan i pojednostavljen, što će zasigurno još više motivirati putnike na kupnju karata putem naše web stranice, a u konačnici će rezultirati porastom udjela online prodaje. 

Porastu internetske prodaje doprinose i internetske aktivnosti, smatra – od same web stranice i unaprjeđenja online bookinga, do Facebooka i Twittera. U pripremi su i spomenute mobilne aplikacije, ali i loyalty program u cilju što boljeg korisničkog iskustva. I upravo te sve napore Krmpotić izdvaja kao trendove u prijevozničkoj industriji u Hrvatskoj – sve više ulaganja u modernizaciju poslovanja s naglaskom na njegov digitalni aspekt, a vjeruje da će se mnogi prijevoznici sada posvetiti i detaljnijem praćenju i analizi želja i potreba putnika kako bi se njihovo iskustvo personaliziralo.

Naravno, uvijek postoji opcija i da pojedini prijevoznici i dalje ostanu pri “balkanskom sistemu”, ali tržište će samo pokazati koliko će dugo to moći opstati.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Kako su OPG-ovci postali najtraženiji ljudi (i zašto je nužno njihovo digitalno opismenjavanje)

U jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) zatvorene su i tržnice. Uz zabranu kretanja van mjesta prebivališta, ova mjera navela je brojne OPG-ovce koji su svoje proizvode do jučer nudili na placu da posegnu za nekim drugim kanalima jer voće i povrće bez hladnjače ne može dugo stajati, a plastenici su puni zahvaljujući blagoj zimi i proljetnom suncu koje se pojavilo u par navrata.

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Što ste propustili

Sponzorirano

Epidemija COVID-19 pomogla je digitalizaciji Hrvatske više nego ijedna inicijativa do sada

Kriza je svakako tu, ali možda iz nje izvučemo neke korisne lekcije i konačno počnemo razmišljati digitalnije.

Kultura 2.0

Škola programiranja SmartNinja dokaz je da krizna situacija može donijeti i neprilike i – prilike

Iako je škola programiranja SmartNinja, prisutna i u Hrvatskoj tri godine, do sada održavala tečajeve isključivo uživo, na fizičkim lokacijama, pandemija koronavirusa preselila je nastavu online, gdje će dio tečajeva vjerojatno i ostati, što nudi nove prilike na tržištu edukacija.

Startupi i poslovanje

Igrom kroz matematiku, platforma Matific pomaže 58 tisuća naših učenika i učitelja u nastavi na daljinu

Učitelji diljem Hrvatske našli su se prije nešto više od 20 dana u izvanrednim okolnostima. Sav svoj nastavnički proces trebali su prilagoditi online okruženju, srećom, odrađeni pilot projekti sada zlata vrijede - a suradnja s Matificom upravo je tome dokaz.

Intervju

WhatsApp kao komunikacijski kanal za vaš biznis u krizi? Pomoći će hrvatski Sendbee

Imamo Koronavirus.hr na Viberu, no treba li nam podrška i putem WhatsAppa? Što uopće nudi WhatsApp Business, a što hrvatski startup Sendbee koji se njime bavi? Otkrili su nam suosnivači Domagoj Krpan i Ivan Arar.

Startupi i poslovanje

Mali ste offline biznis? Ovladati online prodajom možete i s ograničenim budžetom

Ugostiteljski objekti prvi su osjetili posljedice pandemije pa tako i naš specialty coffee shop Kavantura. Srećom, pozabavili smo se web trgovinom i digitalnim alatima tik prije svega... evo što je nama olakšalo posao.

Startupi i poslovanje

Ponovimo lekcije iz 2008. Kriza nije vrijeme da svojim klijentima budete daleko

Ovo je priča koju vrlo često pričam, to je priča o krizi zvanoj 2008. Jedni su se hvalili, drugi žalili, a evo što se meni događalo...