Autotrans unaprijedio online prodaju

Autotrans poboljšao online prodaju: Kartu pokažite vozaču na zaslonu mobitela

Iako autobusni prijevoz kod nas nerijetko kaska za tehnološkim inovacijama, potrebe i trendovi na tržištu i ovaj segment guraju naprijed. Tako je Autotrans grupa, koja zadnje tri godine nudi kupovinu karata online, ovih dana unaprijedila svoj sustav. Najveća novost? Putnici konačno mogu dokazati da su kartu kupili putem mobitela ili tableta, a sada mogu kupiti i povratnu kartu bez potrebe za dodatnom rezervacijom na kolodvoru.

Osim što je dovoljno vozaču dovoljno samo pokazati zaslon mobitela s potvrdom, moguće je odmah kupiti i povratnu kartu s rezervacijom. (Slike: Davor Zunic/Fotofaktor.com)
Osim što je dovoljno vozaču dovoljno samo pokazati zaslon mobitela s potvrdom, moguće je odmah kupiti i povratnu kartu s rezervacijom.
(Slike: Davor Zunic/Fotofaktor.com)

Autotrans grupa, koja održava više od 500 autobusnih linija u domaćem i međunarodnom prijevozu, prije tri godine uvela je online mogućnost kupovine karata putem stranice autotrans.hr. No, donedavno je kupljene karte ipak trebalo isprintati, a sada je konačno dovoljno samo vozaču putem mobitela ili tableta pokazati potvrdu o kupljenoj karti. Osim toga, pri kupovini povratne karte može se odabrati fiksni povratak. Tako putnici ne moraju naknadno rezervirati mjesto pri povratku, nego to mogu odmah odmah pri kupovini – a ako još ne znaju točno vrijeme povratka, rezervaciju mogu napraviti i naknadno, također online.

Uvedene su tu i druge novosti na samoj web stranici, poput informacija o vremenima polaska i dolaska, trajanju vožnje, GPS koordinatama polaznog i završnog stajališta, ruti putovanja, raspoloživosti sjedala, kao i redovne i promotivne cijene karata, a uskoro će u ponudi biti i iOS te Android aplikacije. Ovo sve u 2016. i ne bi trebala biti velika vijest, ali ako znamo da mnogi autobusni prijevoznici i dalje na ovom području posluju na “balkanski način” – prodajom karata isključivo u autobusu – onda ipak sa zanimanjem pratimo tehnološki napredak i industrije domaćeg autobusnog prijevoza.

Konkurencija ‘uzdrmava’ industriju, ali i gura naprijed

Naravno, ne treba smetnuti s uma ni činjenicu da tehnologija uzdrmava i ovaj segment poslovanja – tako, s jedne strane, u Hrvatskoj imamo sustave koji nude pretraživanje i kupovinu karata online od postojećih prijevoznika, kao što su Vollo, Busradar ili GetByBus, a s druge je tu odnedavno i Flixbus, niskotarifni autobusni operater koji u svojoj mreži okuplja različite prijevoznike-partnere, ponosi se svojim ekološkim vozilima, a putnicima obećava besplatan WiFi, online rezervaciju, tri komada prtljage uključena u cijenu karte, utičnice, grickalice i pića… No, Igor Krmpotić, član Uprave Autotransa, pozdravlja konkurenciju jer, kako kaže, u takvoj utakmici i sami postaju bolji i uspješniji:

Konkretno, Flixbus smatramo dobrom startup platformom za prodaju autobusnih karata za koju će svoj interes pronaći manji autobusni prijevoznici, koji nemaju razvijenu svoju vlastitu logistiku.

Vollo i Busradar su korisnički servisi koji doprinose popularizaciji i dostupnosti autobusnog prijevoza uopće i pozdravljamo njihovu pojavu, tim više što se i karte Autotrans grupe mogu kupiti putem spomenutih servisa. No, za sve one koji putuju Autotransom, još uvijek je najpovoljnija kupnja karata putem naše internetske stranice jer su karte kupljene u našem webshopu ujedno i naše najjeftinije karte na tržištu.

Pojačanje online napora

Autotrans u svojim novim vozilima nudi i bežični internet te utičnice.
Autotrans u svojim novim vozilima nudi i bežični internet te utičnice.

Kao dokaz tomu ističe, primjerice, first minute ponudu koja je dostupna isključivo preko online kanala prodaje te putnicima omogućava kupnju karata s popustom do 50 posto na odabranim relacijama diljem Hrvatske i inozemstva. No, naš sugovornik nije otkrio udio prodanih karata online u cijeloj Autotransovoj prodaji, iako napominje da je u konstantnom porastu.

Od 2013. godine, kada smo krenuli s online prodajom pa do danas, prihod od prodaje putem interneta iz godine u godinu bilježi višestruko povećanje. Ako uspoređujemo prvih sedam mjeseci 2016. godine s istim razdobljem lani, broj karata prodanih online kao i prihod od istih je udvostručen. Najnovijim poboljšanjima u bookingu, proces kupnje online karte dodatno je olakšan i pojednostavljen, što će zasigurno još više motivirati putnike na kupnju karata putem naše web stranice, a u konačnici će rezultirati porastom udjela online prodaje. 

Porastu internetske prodaje doprinose i internetske aktivnosti, smatra – od same web stranice i unaprjeđenja online bookinga, do Facebooka i Twittera. U pripremi su i spomenute mobilne aplikacije, ali i loyalty program u cilju što boljeg korisničkog iskustva. I upravo te sve napore Krmpotić izdvaja kao trendove u prijevozničkoj industriji u Hrvatskoj – sve više ulaganja u modernizaciju poslovanja s naglaskom na njegov digitalni aspekt, a vjeruje da će se mnogi prijevoznici sada posvetiti i detaljnijem praćenju i analizi želja i potreba putnika kako bi se njihovo iskustvo personaliziralo.

Naravno, uvijek postoji opcija i da pojedini prijevoznici i dalje ostanu pri “balkanskom sistemu”, ali tržište će samo pokazati koliko će dugo to moći opstati.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Kultura 2.0

Kako igrifikacijom poboljšati izlaznost na hrvatskim parlamentarnim izborima?

Čak i prekrižiti listić je bolje nego uopće ne izaći na izbore, a opet, mnogim hrvatskim građanima se za naredne 4 godine ne da izdvojiti ni tih 20-ak minuta na biračkim mjestima. I to je posve razumljivo ako pogledamo da biračima izbori ne nude nikakvu opipljivu nagradu... ako ne potporom za stranke koje će voditi državu u budućnosti, čime nas se onda može motivirati?

Što ste propustili

Digitalni marketing

Od srijede stiže Spotify? Što će sad Deezer, ali i oglašivači, telekomi i podcasteri

Ako Spotify ovaj tjedan dođe u Hrvatsku u 'paketu' s drugim zemljama regije i Rusijom, mogao bi dobro doći hrvatskim glazbenicima i izvođačima koji su u doba koronavirusa morali otkazati koncerte. Oglašivači i podcasteri bi također mogli okrenuti glave...

Video

Hoće li vam deepfakeom ukrasti lice pa ući u bankovni račun (i staviti vas u pornić)

Ako poslije ove epizode ne obrišete sve selfije s interneta, niste napravili ništa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.

Intervju

Nakon investicije od više od 50.000 eura, najveća regionalna CS:GO zajednica, CSadria, postala Esport Adria

Ovaj novi brend okupit će gamere i fanove ne samo esport igara, već i mobilnih i drugih igara koje igra mnogo veći broj ljudi.