Kako 'chat' pomaže u izgradnji brenda Viber će otkriti u Rovinju

Kako ‘chat’ pomaže u izgradnji brenda otkrit će Viberov regionalni direktor na Weekend Media Festivalu

Promocija 'brenda' i komunikacija s korisnicima sve češće se obavljaju aplikacijama za 'chat' i stvaranjem 'chat' grupa u kojima su i korisnici. Kako to izgleda u praksi i što se može napraviti da komunikacija bude što bolja? Na skorašnjem Weekend Media Festivalu u Rovinju o tome će govoriti Atanas Rajkov, Viberov generalni direktor za Središnju i Istočnu Europu.

Atanas_Rajkov najava
Atanas Rajkov otkriva tajne brže komunikacije s potrošačima

Umjesto oslanjanja na društvene mreže, jačanje brenda i proboj do korisnika u sve više slučajeva ide u drugačijem smjeru. Ono što bi korisnici trebali saznati o brendu i proizvodu ili usluzi koja se nudi prenosi se aplikacijama za ‘chat’ i komunikacijom u ‘chat’ grupama, s mogućnošću da ciljana skupina korisnika pita sve što želi znati i brzo dobije odgovor ili dodatno pojašnjenje.

Među aplikacijama koje su pri ruci, u izgradnji brenda i prenošenju informacija o proizvodu ili usluzi može pomoći Viber, a kako pratiti trendove i postići maksimum u digitalnoj komunikaciji s potrošačima, na skorašnjem Weekend Media Festivalu u Rovinju otkrit će Atanas Rajkov, generalni direktor Vibera za Središnju i Istočnu Europu. Rajkov će 26. rujna održati predavanje “Nove mogućnosti za društvenu interakciju s digitalnom javnošću 21. stoljeća” i pozabaviti se načinima za bržu i učinkovitiju komunikaciju s korisnicima, koja može donijeti prednost pred konkurencijom.

Kako se potrošači danas sve češće služe komunikacijom u ‘chat’ grupama, bit će sretni ako im se ponudi ono što žele, a u prenošenju načina na koji se to može ostvariti, gost iz Bugarske oslonit će se na više od 10 godina dugo iskustvo u zemlji iz koje dolazi. Rajkov se u bugarskom VIVACOM-u, tamošnjem najvećem mobilnom operateru, bavio razvojem mobilnih tehnologija za telefoniju i uslugama s dodanom vrijednošću, pomagao je razvoju lokalnih startupa koji su se usmjerili na mobilnu telefoniju, a od svibnja ove godine radi u Viberu. Na sadašnjoj poziciji brine se o razvoju poslovanja u CEE regiji, s naglaskom na Bugarsku, Grčku, Srbiju i Mađarsku.

Mjesto na kojem treba biti

Prilika da se sazna kakvi su novi trendovi u digitalnoj komunikaciji s korisnicima jedan je od razloga što će na Weekend Media Festivalu i ove godine biti vrlo zanimljivo. Podsjetimo, osmo izdanje WMF-a bit će održano od 24. do 27. rujna u prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju, a osim gostiju koji stižu, bit će tu i već tradicionalna okupljanja.

SoMo Borac će se i ove godine baviti digitalnim trendovima i najavit će što nas čeka u sljedećoj godini, a BalCannes će ponovno privući regionalne reklamne agencije željne predstavljanja u Rovinju.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Osvojili su “Oscara” za industrijski dizajn, a onda sve snage uložili u kreiranje najboljih madraca

Uz mnoge druge domaće i inozemne nagrade, Filip Havranek i Kristina Lugonja dobitnici su Red Dota, najprestižnije svjetske nagrade za industrijski dizajn, a odnedavno su postali i osnivači startupa. Iako su dosad dizajnirali različite namještaje i proizvode - od stolova, stolica, lampi i prijenosnih SSD-ova - njihov prvi startup proizvod je madrac Nimbus koji se ne prodaje u nijednoj fizičkoj trgovini.

Kultura 2.0

Kako iskoristiti advent za employer branding (a da nije samo domjenak)

Važnost dobrog raspoloženja unutar tvrtke ne možemo zanemariti, pogotovo kad je riječ o kraju godine kada se projekti privode kraju dok se istovremeno pripremmo za nadolazeće. Čini se da je A1 otkrio najbolju formulu kako preživjeti zimu: mjesec dana blagdana u uredima.

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.