15. izložba inovacija ARCA ugostit će, uz domaće izlagače, i one iz Kine i Libanona

Izložba inovacija ARCA i ove će godine okupljati kreativce i inovatore iz cijelog svijeta u Zagrebu, od 19. do 21. listopada u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske.

Petnaestu godinu izložba inovacija ARCA okupit će vrsne inovatore i ostale kreativne pojedince iz čitavog svijeta u Zagrebu, od 19. do 21. listopada. Na izložbi će sudjelovati inovacije iz regije, ali i iz nešto egzotičnijih zemalja poput Kine i Libanona.

Prostorije Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu tako će ovog mjeseca ispuniti više od dvije stotine inovacija u svim područjima, pod budnim okom organizatora iz Udruge inovatora Hrvatske. Osim najboljih domaćih inovacija, bit će predstavljene i one iz Poljske, Srbije, BiH, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Kine, Irana i Libanona.

Uz glavnu izložbu posjetitelji će moći uživati i u devetoj po redu AGRO ARCI, međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj intustriji i poljoprivrednoj mehanizaciji.

Ivan Bračić, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske, napominje kako su inovacije upravo ono što društvo gura naprijed:

Poznato je da su inovacije pokretači gospodarstva i društva i zato nastavljamo i ovu jubilarnu godinu s izazovom da na jednom mjestu predstavimo domaće i strane inovacije, povežemo sve subjekte inovacijskog lanca i nastavimo razvijati inovacijsku kulturu u Hrvatskoj.

Velik broj fakulteta i studenata inovatora

Zanimljivo je kako će se na sajmu i izložbi javnosti predstaviti i velik broj domaćih fakulteta i studenata inovatora, a jedan od organizatora izložbe je i zagrebačko Sveučilište, koje bi uskoro trebalo biti najveće inovacijsko sjedište u Hrvatskoj, prema riječima prof.dr.sc. Miljenka Šimprage, prorektora za inovacije i transfer tehnologija.

Nema sumnje kako će se uz ovakve sajmove i izložbe povećati i broj inovacija na državnoj razini, a na ovogodišnjoj ARCA izložbi sudjelovat će otprilike 10% više izlagača nego prošle, što predstavlja konstantni napredak za ovaj vrlo važan događaj, ali i inovacije u cjelini.

Posjetiti ovaj festival inovacija možete od 19. do 21. listopada u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Svoj novčanik od sada i u Hrvatskoj možete zamijeniti – aplikacijom!

Za Google Pay ste vjerojatno već čuli, ali ako nemate račun u nekoj stranoj banci, niste ga mogli niti koristiti u Hrvatskoj. To se sada mijenja - ali samo za neke.

Kultura 2.0

Zašto je HRT ukinuo HD čim je završilo Svjetsko prvenstvo (i tek onda predstavio novi HRTi app?!)

Nova HRTi aplikacija stigla je tek nakon završetka Svjetskog prvenstva u nogometu, a nakon prvenstva se čini kako trebamo i zaboraviti da ćemo zemaljskim signalom dobiti HD programe u skorije vrijeme. Zašto?

Startupi i poslovanje

Good Gameov žiri odlučit će kojem hrvatskom startupu ide 100 tisuća kuna!

Nakon uspješnog trećeg izdanja Good Gamea ove godine, od kotizacija timova prikupljeno je 100 tisuća kuna, a taj novac će se investirati u jednu poslovnu ideju. Koja će to biti saznat ćemo na Good Game Liftoffu u rujnu ove godine, ali za sada znamo imena članova žirija koji će tu odluku i donijeti.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Zakon o doprinosima: Uključite se u javnu raspravu za spas malih tvrtki!

Jedno od rijetkih povećanja plaća kojima se mnogi neće veseliti. Tisuće malih i mikro poduzeća, a među njima brojna iz IT industrije, mogli bi se naći na rubu propasti ako prođe nova Vladina izmjena i dopuna Zakona o doprinosima.

Kultura 2.0

Živjeti od glazbe u Hrvatskoj: Svirali su u garažama, a sada produciraju za video igre

Donosimo priču četiri glazbenika, producenta i kompozitora kroz put nekonvencionalne glazbene karijere: kako se sklada za gaming blockbustere?

Digitalni mediji

Infowars dokazuje da su društveni mediji – mediji bez odgovornosti (čak i kod nas)

Društveni mediji ne žele imati odgovornost kakvu imaju mediji, njihovi novinari, urednici. A opet, imaju je.

Društvene mreže

Trebamo li ‘out of office’ za Facebook, LinkedIn i Instagram (i kako ga postaviti)

Je li vrijeme da postavimo 'out of office' i na društvene mreže, ne samo službeni email?

Internet marketing

Kako Poreznoj upravi dokazati da doista obavljate digitalne, a ne fiktivne usluge?

Kako dokazati da je digitalna usluga koju ste prodali klijentu zapravo digitalna usluga, a ne samo nešto fiktivno osmišljeno samo kako biste zgrabili te pare, pitanje je koje postaje sve aktualnije u vremenu kada sve više tvrtki posluje isključivo ovim putem, a posebice kad ovakvi slučajevi postaju predmet istrage USKOK-a.

Društvene mreže

Sad kad znate koliko trošite Facebook i Instagram, blokirajte ih (znamo da ne-će-te)

Godinama nakon što smo se počeli time opterećivati, Facebook nam je predstavio (pre)jednostavan alat koji nam otkriva koliko točno godi… minuta trošimo, ne samo na njemu, nego i Instagramu. Je li ovo znak da konačno blokiramo društvene mreže - ili možemo biti iskreni sami sa sobom kako ih koristimo?