Apsurdno: Apsurdistan.inovih 500 apsurda pregledano gotovo 200.000 puta!

Apsurdno: Apsurdistan.inovih 500 apsurda pregledano gotovo 200.000 puta!

U četvrtak smo pisali o tome kako je pokrenut Apsurdistan.in, stranica za bilježenje svakojakih apsurda prouzrokovanim, između ostaloga, mnoštvom propisa koji su često proturječni. Samo nekoliko dana kasnije, stranica bilježi impresivne statistike. Tako je u ovom trenutku unesen već 501 apsurd, preko 25.000 različitih osoba posjetilo je stranicu, a apsurdi su pregledani 190.298 puta!

apsurdistan_1U četvrtak smo pisali o tome kako je pokrenut Apsurdistan.in, stranica za bilježenje svakojakih apsurda prouzrokovanim, između ostaloga, mnoštvom propisa koji su često proturječni. Samo nekoliko dana kasnije, stranica bilježi impresivne statistike. Tako je u ovom trenutku unesen već 501 apsurd, preko 25.000 različitih osoba posjetilo je stranicu, a apsurdi su pregledani 190.298 puta!

Statistike ustupio Stevica Kuharski, IT4U
Statistike o posjećenosti ustupio Stevica Kuharski, IT4U

Posjeta je u nekoliko trenutaka bila tolika da joj se zbog neočekivane navale u nekoliko navrata nakratko nije moglo pristupiti. No, da se konstantno radi na unaprjeđenju, pokazuju i nove funkcionalnosti koje su u ovako kratkom roku dodane. Tako se sada svaki apsurd može komentirati i ocjenjivati. Apsurdi su podijeljeni po stranicama, a dodani su i korisnički profili. Naime, registriranim se korisnicima apsurdi automatski objavljuju, dok neregistrirani čekaju odobrenje, odnosno, moderiranje apsurda. Kako doznajemo, u pripremi su i mobilne aplikacije, a danas bi se trebalo krenuti i s izdvajanjem najapsurdnijeg apsurda – apsurda dana.

Što kažete na količinu zainteresiranih osoba za Apsurdistan? Apsurdno ili sasvim logično?

ponuda

Komentari

  • Mia Biberović

   Mia Biberović

   16. 09. 2013. u 1:51 pm Odgovori

   S obzirom da je riječ o stranici koja je pokrenuta prije nekoliko dana, brojke su daleko veće od očekivanih. “Impresivnost” je relativna stvar – za jedan news portal ovo možda nisu impresivne brojke, ali za jedan ovakav projekt, koji je više nastao kao “proba”, itekako jesu.

   • Danijel

    Danijel

    17. 09. 2013. u 9:00 am Odgovori

    Rekao bih da je projekt nastao kao promocija i reklama, a ne kao proba. Impresivnost možda ne bi trebalo relativizirati, ako ni zbog čega drugog onda radi poštovanja prema čitateljima. Realno, cijeli projekt je, blago rečeno, glupost. Ukoliko ga gledamo kao marketing onda može proći, ali firma koja to radi bi se trebala sakriti i sramiti projekta.

 1. amanda

  amanda

  03. 10. 2013. u 6:36 pm Odgovori

  n a prošlom obračunu HEP-A imali smo 420 kn pretplate da bi nakon dvadesetak dana došao hepov radnik i pregledao sat ustanovio je da je zakazao limitator te da je potrošeno više jeftinije struje nakon par dana dobili smo novu uplatnicu za doplatu od 217 kn sve rate i doplata plaćeno da bi sada pri novom obračunu ponovo dobili 270 kn razlike za platiti kako god smo računali vidimo da tu nešto ne štima jer oni stalno napominju izdate uplatnice sve smo u roku platili pa se pitamo dokle će nas HEP praviti nepismenima i oni su uvijek u pravu Hvala..

 2. Maria

  Maria

  05. 10. 2013. u 8:03 pm Odgovori

  .Kod isplata deviza izvođaču radova tražila sam potpis primatelja i pečat firme ,uz obečanje da ću račun dobiti kasnije .
  To kasnije nije došlo nikada ,pa sam prijavila poreznoj upravi .U nastavku događanja bila sam tužena bez računa i dokaza .U međuvremenu izvođač je brisan iz sudskog registra,i otpisana su mu dugovanja.Nepostojeća pravna osoba uspijeva u sporu.
  Donosi se presuda iako je pravna osoba brisana iz sudskog registra i to 3 mjeseca nakon brisanja .Iako bez univerzalnog pravnog sukcesora takva nezakonita presuda dobiva klauzulu pravomoćnosti i ovršnosti .Jedan od vlasnika firme ide u ovrhu.
  Ima tu još za mene nepojmljivih događanja i odluka .

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

AMPnet je pobjednik startup natjecanja na konferenciji Shift Money 2019.!

Startup natjecanje fintech konferencije Shift ovog je tjedna ugostilo perspektivne regionalne fintech startupe, a AMPnet, Pynk i sync prema odluci žirija bili su najbolji.

Internet marketing

Robert Petković: Je li vam Web online brošura ili stvarno koristi budućim zaposlenicima, klijentu, medijima?

U svim oglasima tražite napredno znanje svega i svačega, web niste ažurirali par mjeseci, a jedini autorski sadržaj na njemu je riječ dobrodošlice direktora na naslovnici. Poznat scenarij? Kako mjeriti učinkovitost employer branding sadržaja, ali i kako izbjeći ovakve propuste saznali smo od Roberta Petkovića na nedavnoj Employer Branding konferenciji.

Startupi i poslovanje

Što znate o 30 milijuna vrijednom inkubatoru koji će 2020. postati zagorsko ICT središte?

U proljeće 2020. otvara se poslovno-tehnološki prostor Krapinsko-zagorske županije vrijedan 30 milijuna, a koji ima cilj postati centar inovacija te baza za daljnji razvoj poduzetništva u Zagorju.

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.