Što očekujemo na Appleovom WWDC-u i kako ga pratiti?

Što očekujemo na današnjem Appleovom WWDC-u i kako ga pratiti?

Spekulira se da bi Apple mogao predstaviti novi operativni sustav za Mac i iPhone, glazbenu platformu za 'streaming' glazbe te novu opremu za razvojne programere za Apple Watch.

WWDC počinje danas i donosi neke novitete iz svijeta Applea.
WWDC počinje danas i donosi neke novitete iz svijeta Applea.

Appleova godišnja developerska konferencija WWDC (Worldwide Developers Conference) održava u San Franciscu od 8. lipnja do 12. lipnja, a današnji udarni početak možete pratiti od 19 sati po našem vremenu.

Kako pratiti?

Sam Apple prenosit će događaj uživo na svojoj službenoj stranici, ali, kao i uvijek, postoji “kvaka”. Da biste pratili konferenciju preko streama vaše Apple računalo (ako ga posjdujete) treba imati Safari 6.0.5 nadalje, dok je za iPhone najstarija podržana verzija Safari 6.0. Konferencija se može pratiti i na Appleovim televizorima druge i treće generacije koji imaju inačicu softvera 6.2.

Ako nemate ni jedno, ni drugo, ni treće, uvijek vam preostaju tehnološki blogovi koji prenose i komentiraju događaj gotovo u stvarnom vremenu.

Što očekujemo?

Nekoliko je stvari koje korisnici Applea očekuju da će se otkriti na konferenciji, a to su:

  1. Novi operativni sustav.
  2. Nova glazbena platforma za streaming glazbe. Nagađa se da će ovo napraviti glazbenu revoluciju kakvu je napravio iTunes dućan 2003. godine. To ne znamo, ali poznato je da će korisnici morati izdvojiti oko 10 dolara mjesečno (oko 68 kuna) kako bi uživali u neograničenoj glazbenoj ponudi.
  3. Nova oprema za razvojne programere za Apple Watch. Glavni problem Apple Watcha njegove su aplikacije. Jeff Williams, izvršni direktor Applea, najavio je da će danas na konferenciji predstaviti softver koji će omogućiti da se aplikacije pokreću direktno na Apple Watchu, što će poboljšati njihov rad.

Predstavljanje će pratiti i vaša Netokracija, na kojoj kao i uvijek možete očekivati novosti i komentare na predstavljene novitete.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.