Sudar svjetova: Apple je zainteresiran za kupovinu Tesle?

Sudar svjetova: Apple je zainteresiran za kupovinu Tesle?

Zamislite – Apple automobil, to električni. Ovih dana upravo to "golica" maštu mnogih zaljubljenika u tehnologiju, posebice jer je SFGate objavio informaciju da se CEO Tesle, Elon Musk, našao s osobom zaduženom za akvizicije i udruživanja u Appleu, Adrianom Piercom, i to još prošloga proljeća. Analitičari pretpostavljaju da je Apple želio kupiti ovog proizvođača elektroničkih automobila.

Ilustracija: cultofmac.com
iCar (Ilustracija: cultofmac.com)

Zamislite – Apple automobil, to električni. Ovih dana upravo to “golica” maštu mnogih zaljubljenika u tehnologiju, posebice jer je SFGate objavio informaciju da se CEO Tesle, Elon Musk, našao s osobom zaduženom za akvizicije i udruživanja u Appleu, Adrianom Piercom, i to još prošloga proljeća. Analitičari pretpostavljaju da je Apple želio kupiti ovog proizvođača elektroničkih automobila.

Apple na upite medija nije odlučio odgovoriti, dok je Teslin glasnogovornik odbio komentirati navode, a u tekstu se navodi kako će do dogovora među njima tek doći. Značajno je što se sastanak održao na tako visokom nivou, što daje naslutiti da je Apple itekako zainteresiran za kupovinu. Ukoliko do toga dođe, Apple bi konačno mogao imati argument protiv zabrinutih analitičara i ulagača (pa i kupaca), koji tvrde da je tvrtka izgubila svoju inovativnost. Naime, Apple već dugo vremena nije izbacio novu kategoriju proizvoda – od predstavljanja iPada. Huffington post navodi da ništa ne viče “ovo je budućnost” kao automobil na električni pogon, s otmjenim zaslonom na dodir. A Musk, suosnivač PayPala, zaljubljenik u svemir, inovator, omiljen je u svijetu tehnologije, i njegovo udruživanje, barem djelomično, s Appleom, moglo bi donijeti bodove ovom tehnološkom gigantu.

Elon Musk i irski premijer, Taoiseach, Enda Kenny na Websummitu u Dublinu (snimila: Marina Filipović Marinshe)
Elon Musk i irski premijer, Taoiseach, Enda Kenny na Websummitu u Dublinu (snimila: Marina Filipović Marinshe)

Inače, Mickey Drexler, član Appleovog odbora od 1999., ranije je otkrio da je i vizija Stevea Jobsa bila da razvije iCar. Nažalost, preuranjena smrt ga je spriječila u tome, ali ukoliko Apple doista kupi Teslu, to bi mogla biti iduća najbolja stvar – ako ne i bolja.

Komentari

  1. Duje Vrandečić

    Duje Vrandečić

    18. 02. 2014. u 12:22 pm Odgovori

    Mislim da je ovo prevelik zalogaj za Apple da bi povjerovali o kupnji :). Ovdje se jedino može raditi o želji za ukidanjem ove sve brže rastuće industrije električnih automobila. Tesla je zaista konkurentan na tržištu, rame uz rame sa klasičnim automobilima. Kako god, volio bi da se u Appleu posvete unaprjeđenjima proizvoda i osmišljavanju novih gadgeta, a sa Teslom ukoliko je ovo sve istina sklope suradnju i ubace svoju tehnologiju i softver u ovaj super automobil 🙂 Respect Mate (Rimac Automobil).

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?