Appleov Music Memos: Nova aplikacija za skladatelje

Pozdravite Appleov Music Memos, novu aplikaciju za snimanje i uređivanje glazbe

Apple je predstavio svoj novi alat za glazbenike. Besplatna za preuzimanje, aplikacija Music Memos pruža osnovne mogućnosti za snimanje i uređivanje glazbe, s odlaskom korak dalje nego u ranije dostupnoj aplikaciji Voice Memos za snimanje zvuka.

Music Memos

Za osnovne opcije u snimanju glazbe, skladatelji koji vole Apple do sada su se mogli osloniti na jednostavnu aplikaciju Voice Memos ili kompliciraniji GarageBand, ali od sada će im pri ruci biti nešto novo i naprednije. Osmišljen kao svojevrsni miks te dvije spomenute aplikacije, predstavljen je Music Memos, koji će pružiti nove mogućnosti za uređivanje snimljene glazbe.

Ako skladatelj dobije ideju za nešto novo i u tom trenutku pri ruci ima pametni telefon, s Music Memosom će moći snimiti ono što je osmislio i potom se malo više pozabaviti snimljenim materijalom. Snimljeno će se moći spremiti i potom analizirati po pojedinim akordima, a u slučaju da je potreban bogatiji zvuk, tu su i dodatne opcije za uređivanje, poput dodavanja zvuka bubnja ili basa koji će se automatski uskladiti s autorovom snimkom.

Music Memos kao dio šire obitelji

Izvor: Apple
Izvor: Apple

Nešto složenija nego Voice Memos, nova aplikacija i dalje je vrlo jednostavna, a osim snimanja i uređivanja, omogućava i povezivanje s ostatkom Appleove glazbene ponude. Primjerice, ako skladatelj vjeruje da je ono što je stvorio dovoljno dobro da bude dijelom ponude u Apple Musicu, moći će objaviti snimku na vlastitoj profilnoj stranici, a ako smatra da snimka još uvijek nije dovoljno kvalitetna, do snimljenoga će moći doći u naprednijem Appleovu programu.

Za zahtjevnije skladateljske poslove, pri ruci će biti spomenuti GarageBand, ali i Logic Pro, a korisnik će na bilo kojem uređaju s iOS-om moći pristupiti snimci spremljenoj u Music Memosu. Bilo koja ideja s kojom se skladatelj poigrao i potom to zabilježio tako će ubuduće uvijek biti negdje u blizini.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.