Apple će pomoći da uklonite aplikacije koje ne želite

Apple želi pomoći da uklonite predinstalirane aplikacije koje vam ne trebaju na iPhoneu

Ako ste s novim iPhoneom kao neželjeni poklon dobili i niz aplikacija kojima se nećete koristiti niti vas osobito zanima čemu uopće služe, Apple će ponuditi način da ih uklonite s pametnog telefona. CEO Tim Cook najavio je da se priprema rješenje za taj problem, s dodatkom da izlaz nije toliko jednostavan kao što bi se moglo činiti.

Apple keynote

S novim pametnim telefonom najčešće dobivamo zanimljive nove stvari. Ipak, nije sve što dolazi zanimljivo i korisno. Zasigurno ste već vidjeli aplikaciju koja vam uopće ne treba, poput one za Apple Watch koji uopće ne posjedujete, a smještena je na vaš novi uređaj prije nego ste ga nabavili, zauzima prostor koji bi moglo popuniti nešto drugo i usporava pametni telefon u slučaju da radi u pozadini. Kako je ukloniti? Najčešći odgovor na pitanje je – nikako, ali u Appleu najavljuju da neće ostati tako.

U razgovoru za BuzzFeed, CEO Tim Cook dotaknuo se i ovog problema, koji može izazvati glavobolju korisnika iPhonea. Cook je najavio da dolazi dan kada će se moći obrisati aplikacije koje nam ne trebaju, dodajući da Apple nema nikakvu korist od toga da ostanu.

Najvažnije je da korisnici budu sretni, kaže Appleov CEO, a korisnici bi mogli biti sretniji s opcijom kakve sada nema. I dalje su osuđeni na zadržavanje aplikacija koje su dobili sa svojim novim iPhoneom, a iako bi najavljene promjene mogle riješiti taj problem, postoji i jedan – ali.

Nešto će ipak (valjda) ostati

Uklanjanje svih neželjenih aplikacija koje ste dobili na novom iPhoneu nije posao koji se može obaviti tek tako, bez mogućih loših posljedica. Cook tvrdi da postoje aplikacije čije bi se brisanje moglo negativno odraziti na stabilnost sustava i izazvati probleme drugdje, a osim ako se ne pronađe rješenje za taj dio problema, nešto će ipak morati ostati na pametnom telefonu čak i ako ne znate kamo biste uopće krenuli s time.

Ako imate uređaj s Androidom, možda ste ovakvu glavobolju pokušali riješiti služeći se opcijom da aplikaciju koja vam ne treba stavite van funkcije, koja je spomenuta i u priči na The Next Webu. Ako već ne može ponuditi brisanje svega nepotrebnog, Apple bi se mogao poslužiti sličnom mogućnošću na iPhoneu, što bi pomoglo da uređaj bolje funkcionira za stvari koje nam stvarno trebaju.

Ispuni li se Cookova najava, bit ćemo sretni, a kao što već znamo, najvažnije je da mi budemo sretni.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".

Startupi i poslovanje

Rukoplastika, gaming kontroler za osobe s fizičkim invaliditetom, pobjednik je Good Game Liftoffa!

Startup Rukoplastika, koji nastoji razviti personalizirane igraće kontrolere i sustave za osobe s fizičkim nedostacima i invalidnostima pobjednik je Good Game Liftoffa 2019.

Društvene mreže

Izazovi moderiranja Facebooka i Instagrama: Ono što je nekome zlostavljanje, drugome je zadirkivanje

Možda najizazovniju ulogu, među osobama zaduženima za razvoj proizvoda za provođenje Facebookovih standarda, ima Namrata Bostrom. Ona je Product Manager za područje online zlostavljanja i uznemiravanja, a u Londonu sam imala prilike razgovarati s njom više o toj temi.

Internet marketing

Oglašivači, u 2020. samo nas online video uz linearnu televiziju može vratiti u uspješnu 2008.

Sjećate se 2 milijarde vrijednog medijskog tržišta 2008. godine? Što se promijenilo osim što takav uspjeh čekamo već 11 godina? Vjerojatno - ništa. Dok korisnici sve češće biraju druge platforme i formate, u Hrvatskoj najviše oglašivačkog novca i dalje odlazi na linearnu televiziju.